Spuštění souboru, spuštění .NET 2.0 aplikace pod .NET 1.1 – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spuštění souboru, spuštění .NET 2.0 aplikace pod .NET 1.1 – .NET – Fórum – Programujte.comSpuštění souboru, spuštění .NET 2.0 aplikace pod .NET 1.1 – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
14. 3. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,
1)jak prinuti VB 2005 spustit soubor napriklad C:\program files\activision\cod2\cod2.exe treba na Button 1

2) jak udelat aby VB 2005 , ktere programy vytvoril aby spustili lide oc maji .NET 1.1 ?

-----------------
DeaLer: titulek vlákna byl změněn, aby byl v souladu s obsahem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tocimanko0
Grafoman
14. 3. 2007   #2
-
0
-

takze
1) staci do udalosti Button1_click dat tento kod:



Shell("C:\program files\activision\cod2\cod2.exe", AppWinStyle.NormalFocus)

pricom prvy parameter je cesta k suboru (exe), druhy styl, v akom sa ma zobrazit program, dalsei su len doplnkove :-)
Zatial...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
14. 3. 2007   #3
-
0
-

To Tocimanko:nejak to nefunguje , akorat to je cod2.bat ;)

a co ten net framework ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tocimanko0
Grafoman
14. 3. 2007   #4
-
0
-

to s tym frameworkom som nejako dobre nepochopil... akoze, ako spravit, aby ludom s net frameworkom 1.1 isli spustit tvoje programy?
pis zrozumitelnejsie.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
14. 3. 2007   #5
-
0
-

To Tocimanko:presne tak ! potrebuj uaby to spustili

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
14. 3. 2007   #6
-
0
-

hledej na msdn slovo "deployment" nebo ".NET deployment". S angličtinou by ti nemělo dělat problémy pracovat. Ušetříš si spoustu času...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Tocimanko0
Grafoman
15. 3. 2007   #7
-
0
-

michal píše:#
# To Tocimanko:presne tak ! potrebuj uaby to spustili


To som neskusal... Ale nie je predsa problem stiahnut si NET 2.0, ma len okolo 25-30 MB. S nim to islo vzdy!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
17. 3. 2007   #8
-
0
-

To Michal: předpokládám, že dokážeš využívat události toho Buttonu (jestli ne, tak se vrať ke knížce)

1) podívej se na třídu Process, která obsahuje metodu Start - ta slouží ke spuštění libovolného souboru
2) pokud použiješ jen kompatibilní metody, tak by to snad mělo fungovat, ale jinak se řiď tím co psal paashi

To Tocimanko: co to tady píšeš za prasárny (neodpovídej)!?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mallox0
Návštěvník
19. 4. 2007   #9
-
0
-

2DeaLer..kdyz zkompilujes kod ve VB2005, tak pod .NET 1.1 ho nespustis..;) bohuzel

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
DeaLer+2
Hero
20. 4. 2007   #10
-
0
-

Myslím, že by se to dalo zařídit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Peter D.0
Expert
20. 4. 2007   #11
-
0
-

prečo by niekto nemohol nainštalovať 2.0 ?
existuje nejaky dôvod ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DeaLer+2
Hero
20. 4. 2007   #12
-
0
-

To mephi: nevim ... lenost :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mallox0
Návštěvník
20. 4. 2007   #13
-
0
-

2mephi..protoze kdyz udelas malinkaty programek, co ma pod 1mb, nejakou featuru..tak chces aby to behalo na vetsine systemu..a vysvetlovat nejake lame, ze nema framework a ze ho musi stahnout atd..to je opravdu na dlouho..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
DeaLer+2
Hero
20. 4. 2007   #14
-
0
-

To mallox: troufám si říct, že s tím už v dnešní době není problém ... na většině systémů framework je a když ne, tak není problém ho stáhnout (s připojením je to stále lepší) nebo najít na nějakým CD z časáku, ale je fakt, že bych to lamě nechtěl vysvětlovat (leda to srovnat s DX)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mallox0
Návštěvník
20. 4. 2007   #15
-
0
-

2DeaLer nerikam, ze je problem si ho stahnout..ale vysvetlovat "pani z kancelare", ze by musela nainstalovat framework2.0, ktery si muze stahnout ze stranek microsoft..atd atd atd..je dosti o hubu..
tot vec jedna..
a vec druha..
uz samotny program v c/c++ je mnohem mensi a min na system narocny nez delany pro CLR ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
DeaLer+2
Hero
20. 4. 2007   #16
-
0
-

To mallox: on je sice ve své podstatě menší a méně náročný, ale tahle výhoda se ztrácí s počtem spuštěných aplikací, protože prostředky CLR jsou mezi aplikacemi sdílené (tedy pokud si to dobře pamatuju, jestli ne, tak sorry)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Peter D.0
Expert
21. 4. 2007   #17
-
0
-

su metody ako spustit tichu inštalaciu fw2.0 , som to čital asi na builderi.
a v msvs sa da publikovat program tak, že sa nastavi fw 2.0 ako prekvizita, ktoru stiahne z netu :)

2mallox: uz som vela ľuďom vysvetľoval čo je framework, pritom sam presne neviem => maš pravdu je to o hubu :)

da sa nejak jednoducho napisať čo to vlastne framework je ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
mallox0
Návštěvník
21. 4. 2007   #18
-
0
-

DeaLer..nechavam vam volnou ruku na vysvetlovani ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
DeaLer+2
Hero
21. 4. 2007   #19
-
0
-

To mephi: jo, dá se to napsat celkem jednoduše, ale přesný to rozhodně není ... je to běhové prostředí s knihovnou základních tříd :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mallox0
Návštěvník
21. 4. 2007   #20
-
0
-

2DeaLer..:-D
tak ted me, jako pani z kancelare, prosim vysvetlete co je knihovna zaklanich trid a k cemu je to dobre? :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
DeaLer+2
Hero
21. 4. 2007   #21
-
0
-

Knihovna základních tříd je knihovna (nečekaně :), která obsahuje všechny základní funkce .NET Frameworku a je dostupná všem programovacím jazykům. Obahuje třídy pro přístup k datům, zajištění bezpečnosti, XML/SOAP, práci s vlákny aplikace a další.

A nebo jednoduše: to neřeště, stejně byste to nepochopila :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mallox0
Návštěvník
21. 4. 2007   #22
-
0
-

hmm..tak toto rict me mamce tak nemate klid dokud ji nanaucite programovat pod CLR ;) a to se vam opravdu nepovede..;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
Peter D.0
Expert
22. 4. 2007   #23
-
0
-

ja som to vysvetľoval ako doplnok windowsu pre spustenie niektorých aplikácií. Niečo ako shockwave player do explorera :)
je to veľmi zavádzajúce ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Tocimanko0
Grafoman
22. 4. 2007   #24
-
0
-

Ech... Staci povedat, ze su to akesi runtime kniznice, doplnok windowsu, aby sa dali spustit niektore programy spravene napr. vo VS... Alebo jednoducho povedat "nestaraj sa, bude to tak lepsie..." - ale neviem... Zavisi od povahy ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
22. 4. 2007   #25
-
0
-

prečo nie je fw2 v aktualizáciach pre windows ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DeaLer+2
Hero
22. 4. 2007   #26
-
0
-

To mephi: mno ... kdysi tam byl, ale když jsem koukal na aktualizace naposled, tak jsem ho nenašel, nevím proč ... asi poto, že je to samostatný produkt a ne aktualizace

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Aplikace v .NET pod Linuxem — založil marpit

Spuštění externí aplikace — založil _Radek_

Spuštění aplikace na serveru — založil ASP.NET

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý