Propojení SQL DB s Visual Basic 6.0 – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Propojení SQL DB s Visual Basic 6.0 – MySQL – Fórum – Programujte.comPropojení SQL DB s Visual Basic 6.0 – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Billlly_Samotar
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 3. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den.
Nevím zda se tu najde někdo, kdo mi bude dokázat poradit, ale nevím přesně jak propojit databázi v VB 6.0.
Tedy dle návodu jsem ji propojil tak nějak že data z ní dokáži na obrazovce v jednom formuláři zobrazit. Problém však je, že chci použít příkaz SELECT aby mi vybral nějakou hodnotu z tabulky a tu já poté porovnal v hodnotou, kterou někdo vypíše do možného políčka. Pro upřesnění mám tabulku s přístupovými údaji a chci nastavit ve VB propojení s touto tabulkou a tak zamezit přístup do tohoto programu porovnáním přihlašovacích údajů v tabulce a vypsaných toho co napíše uživatel.
Budu velmi rád, pokud by se zde našel někdo kdo by mi dokázal poradit.
Pokud můžete a budete ochotni pomoci piště zde na fórum nebo na ICQ: 238816127
Předem všem děkuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
15. 3. 2007   #2
-
0
-

hm, nad ms accessom to funguje asik takto, v cistom VB som to neskusal...

dim r as DAO.RecordSet


set r = CurrentDB.OpenRecordset("SELECT ......")
do while not r.EOF
hodnota = r!nazov_stlpca
r.MoveNext
LOOP
r.close


rozdiel bude asik v tom ze nepouzijes CurrentDB, ale nejaky iny VB objekt ktory nalinkujes na DB... a tiez vo vb asi nebude existovat operator ! (vykricnik). Mozes skusit r.fields(i)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Pavel0
Duch
15. 3. 2007   #3
-
0
-

Tak se mi to nepovedlo. Když pracuji ve VBA alias VB pro MS Access tak pohoda, ale VBčko má holt jiné příkazy a nemohu přijít na ten přesný... :-(
Snad se tu najde ještě někdo jiný kdo by dokázal pomoci.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Štěstí je krásná věc a když člověk najde někoho kdo jej šťastným učiní tak je pro něj svět mnohem krásnější...:-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Propojení SQL DB s Visual Basic 6.0 — založil Billlly_Samotar

Visual Basic? — založil Jiří

Visual basic — založil Saint

Visual Basic — založil Polarkos

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý