DirextX přez Visual Studio 2005 Pro – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

DirextX přez Visual Studio 2005 Pro – C / C++ – Fórum – Programujte.comDirextX přez Visual Studio 2005 Pro – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

14. 3. 2007   #1
-
0
-

Chci se učit DirectX.
Začínal jsem v Dev-C++, ale myslim že na Direct už neni asi moc vhodný, tak jsem si sehnal Visual Studio 2005 Profesional a chtěl bych v něm překládat DirectX (z C++).
Problém je v tom, že nevím jak si mám Studio připravit na DX.
Nevíte někdo co si do toho mám nahrát za knihovnu a nebo jestli to už Studio neobsahuje?
Děkuji předem za odpověd.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
14. 3. 2007   #2
-
0
-

Pokud nemas DirectX SDK, tak si jej musis obstarat ze stranek Microsoftu. Pak uz jen staci pripojit potrebne knihovny k projektu a zacit programovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 3. 2007   #3
-
0
-

jj, já teda stáhnu:DirectX Software Development Kit (February 2007)

 http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=09f7578c-24aa-4e0a-bf91-5fec24c8c7bf&DisplayLang=en

a pak stačí jenom to co mám na disku a nebo budu mudet ještě něco stáhnout?
Bude mi stačit ddraw.lib, dxerr8.lib, dxguid.lib,.... ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 3. 2007   #4
-
0
-

sry, jsem se spletl. Bude mi stačit to: ddraw.dll, dxguid.dll, dxerr8.dll ?? Nebo možná něco jinýho co mám na disku nebo budu muset stáhnou nějakej patch do Studia?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
14. 3. 2007   #5
-
0
-

To tomik512:
Stahni si cely balicek, je v nem i dokumentace a spousta dalsich utilitek.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
15. 3. 2007   #6
-
0
-

2 Jura: Něco jsem našel, ale jen nějaký malý balíčky nebo teda našel jsem i tohle

 http://www.softwarepatch.com/windows/directx.html
, ale asi to neni ono jak jsem koukal. Mužeš mi pls poslat odkaz na nějakej balíček co popisuješ?
Byl bych ti moc vděčný, předem dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
15. 3. 2007   #7
-
0
-

To tomik512:
Tim balickem jsem mel na mysli DirectX SDK, na ktere jsi sem dal odkaz;) Je sice trochu objemnejsi, ale mimo souboru pracujicich s grafikou obsahuje i dalsi soubry pro praci se zvukem, hernim zarizenim, siti, atd. A neboj se, ze bys je nevyuzil. Mozna ne hned, ale casem, pokud se do toho dostanes a bude te to bavit, tak pouzijes i ty ostatni.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
16. 3. 2007   #8
-
0
-

2 Jura: aha :) :) :) tak dík za všechno.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tomik512
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
17. 3. 2007   #9
-
0
-

Skoušel jsem nějaký jednoduchý projekt uložit do adresáře, otevřít a přeložit (projekt SimpleSample):
Chvilku se to chovalo jako kdyby to překládalo a pak to napsalo:
"Unable to start program '*** simplesample\deburg\SimpleSample.exe' Systém nemůže nelízt uvedený soubor." a je tam tlačítko OK.
Pak jsem skoušel udělat Win32 Console Applikation tak mi ho to přeloží v pohodě, takže asi kompilátor funguje.
Nemám skusit k tomu projektu dát kinihovnu nebo něco?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
17. 3. 2007   #10
-
0
-

A zkousel jsi otevrit nejaky projekt, co je v Samplech k te dokumentaci? Ja nemam VS 2005 Pro, ale jen code::Blocks a Dev-C++, takze s tou chybou ti moc nepomuzu. A co se tyce tech knihoven, tak ty samozrejme musis prilinkovat k projektu(je v nich bud kod, nebo v tomhle pripade odkazy na funkce v dll).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý