Zdravim. Na pocitac sa pridal novy hw, konkretne hdd a ram (novy hdd neskor kvoli hlucnosti odisiel). A teraz sa mi neda spustit win. Spusti sa to cierne okno s bielym pismom a mozem si vybrat ci chcem spustit win klasicky, alebo v safe mode, safe mode with networking, safe mode with command prompt alebo pouzit posledne fungujuce nastavenia. Je jedno co si vyberiem, vzdy sa to sekne pri nacitavani driverov, konkretne po mup.sys. Donedavna to este istil linux, ale aj ten sa po jednom zamrznuti uz neda spustit, vzdy kontroluje hdd a na 90% to vyhodi chybu a mozem bud restartovat alebo dat root password. Po restarte to iste. Skusal som aj automaticku opravu win z ich cd, a po vybrani os a vlozeni administratorskeho hesla mi to da command prompt a potom neviem co dalej.
Vopred diky.
Fórum › Offtopic
Problem s OS Windows xp
Neblbni, fakt mas problem s Windows XP? :-)
Ale ne, ted vazne... Predpokladam, ze kdyz mas novy harddisk, vsechny data si si pred vymenou zalohoval, takze nebude problem reinstal.. Ci se snad mylim?
Mno, zalohoval som pred 3 mesiacmi. Ale uz som to takmer vyriesil (podarila sa mi spustit ta oprava WinXP). Ale teraz tam mam service pack 1 a potreboval by som nainstalovat sp 2. Vkuse mi to tu mrzne, seka a tak. Ked som navstivil microsoftacke stranky, "odporucili" mi nastavit si automaticke aktualizacie. A tu je ten problem. Ked dam system -> automatic updates, tak sa mi nic neda zmenit ani odfajkunut, je to proste disabled. Uz som si vypol aj firewall ale vobec sa to nezmenilo.
Velmi to potrebujem, mam na USB jednu dolezitu pracu a ked kluc pripojim, nic sa nestane a tak sa tam neviem dostat.
Este jedna vec. Po niekolkych minutach mi pocitac zamrzne a tak sa mi nestihne zazalohovat system pred instalaciou service packu 2. Aspon to by sa nedalo nejako vyriesit?
Samozrejme ze dalo.. Budto instalaci nejake linuxove distribuce, nebo reinstalem windows s tim, ze za par mesicu se s tim budes nejspis potykat znova..
K tem linuxovej distribucim bych doporucil (alespon pro zacatek) Ubuntu.. Sam jsem pomerne novy uzivatel (od listopadu 2006) a nemam si na co stezovat. Prijemne GUI, intuitivni ovladani, uzasne programy uz v zakladu. A kdyby to nahodou nestacilo, zadny problem: spustis si Synaptic, zaskrtnes vsechny baliky, ktere si jen budes prat a uz se vsechno v klidu stahuje a instaluje..
Nechci te do niceho nutit, ale rozhodne uz bys nikdy nemel takove problemy, jako mas ted =)
Tak si vyber ;-)
Nad tymto som premyslal uz davno. Nemusis ma presviecat. Som proste linux fan, ale doteraz som mal mandrivu. Prechod na ubuntu planujem v najblizsich dnoch, ale stale potrebujem mat aj funkcny win (kvoli ostatnym clenom rodiny a aj kvoli tomu, ze su tam aplikacie, ktore su nenahraditelne - ano, je to tak).
Tak zatim, idem stahovat ubuntu...
P.S. ale keby niekoho napadlo, ako mozem tie problemy s windows vyriesit, napiste. (preinstalacia momentalne neprichdza do uvahy).
Takze, ubuntu tak skoro asi nestiahnem, pretoze mandriva one nevie najst particie a ja si to nemam kam ulozit.
Otazka: Live CD stahuje subory do ram-ky? Ak hej, da sa rovno stahovat na cd (k3b)?
Stiahol by som to cez win, keby neodisiel do stavu pokoja hned po 15 minutach...
Tk zkus trochu vic popsat ten problem s Woknam: hlasky, cisla, chyby, barvy atd ;-) BTW Zkousel si nouzovvy rezim???
To live CD nejspis bude stahovat primo na RAM.. Muzes to zkusit stahnout na flashuku ci pametovou kartu a potom vypalit..
No pametovej kartz tak vela nemam.
Takze teraz win: po niekolkych minutach po spusteni sa mi to zahadne sekne a nic nepomaha. dnes mi to, vynimocne, aj nieco napisalo. zrazu bolo len modre pozadie, a bielymi pismenkami sa tam pisalo a nejkom dumpe a ms to odovodnil tym, ye to je aby sa mi nepokazil pocitac - lol. Potom sa to restartovalo a bios mi vtedy neukazal nic o ramke. (pri dalsom restarte, ktory nasledoval asi po 10 minutach sa uz ukazala.) Este pred vypinanim mi hlasil chybu explorer.exe.
To zamrzanie mi pravdepodobne zacalo pri tom dumpe.
Ked mi to zamrzne, do jednej minuty to je uz mnou restartnute. Ma to vynam, aby som pockat dlhsie?
P.S. nudzovy rezim som neskusal...
To je prave ten problem.. Muzou to byt spatne pameti, muze to byt spatna graficka karta, muze to by vir bo jen chyba OS, muze to byt nedostatecne chlazeni a mnoho dalsich veci.. Jsem "odchovany" na starych PC (bohudik - dostalo me to do sveta programovani a hackignu) takze uz jsem si ledacos z toho zazil (treba ze mi DOSovsky anitvirak smazal nejaky systemovy soubor).. Zkus nouzovy rezim - pokud to spadne, videl bych to tak na 60% na chybu hardwaru :-)
Dale me napada ukoncit hned po prihlaseni explorer.exe (kdyz ho vypneme, tak nemuze hodit chybu, co rikate? Problem je ze explorer se vzteka prakticky porad.. ) Pokud to prezije, je to na 100% chyba softwarova.
Jakub píše:#
# Ked mi to zamrzne, do jednej minuty to je uz mnou restartnute. Ma to vynam, aby som pockat dlhsie?
imo nema cenu cekat ani tu minutu...
Teoreticky by si mohl rozebrat celej pocitac, otestovat po soucastkach, a pokud budou vsechny fungovat, tak si rict, ze pravdepodobne bude ta chyba v OS, chlazeni nebo to bude nejakej vir...
Predpokladam, ze pred vymenou HW to PC fungovalo? V te RAM nejspis nebude problem, kdyz je uplne nova a v ostatnim HW asi take ne, pokud predtim fungoval.. Takze bych to videl preci jen na to programove vybaveni, ktere si musel urcite instalovat na novy harddisk..
Muze to byt treba poskrabane CDko s Woknama, pripadne jejich prirozena nachylnost k chybam, ktere jaksi znemoznuji jakoukoli praci s hostitelskym PC..
To bude problem, jelikoz Windows vas k sobe ne a ne pustit.. (az na vyjmecne pripady, kdy se je uplne omylem pokusite smazat) Pokud nefunguje obnoveni, tak si nedokazu predstavit, jak by se pripadna chyba dala opravit..
A pokud jde o vir? Bude jiste natolik inteligentni, ze se bude vydavat za nejaky zivotne dulezity systemovy proces a antivirum bude prislusne upravovat algoritmy, aby na nej nemohly prijit...
Nějak sem tě nepochopil Přídával jsi HDD který odešel nebo jsi vyměňoval HDD a ten odešel?
Jinak na obnovení systému nebo možnost opravy Win XP na to honem rychle zapomeň. Jestli máš dělený disk na partitony jednoduše smaž systémový part a nainstaluje wokna úplně odznova! To je bohužel jedinná možnost. Všechno jiné možnosti kromě Tuxu ti to akrát ještě více dokurví!!!
Ale POZOR !!! Samozřejmě příjdeš o všechny věci v dokumentech na ploše a v Program Files !!!! Proto všem lidem dělím disk na partitiony a nařžizuji aby si věci neukládali do dokumentů. Staneli se totiž něco podobného jednoduše se wokna smažou a nahrajou znova a vesele se valí dál.
Pokud nemáš dělený disk tak někde zálohuj data celý disk smaž rozděl na partitony win stačí bohatě 12GB a zbytek podle libovůle a nainstlauj znova wokna. chtělo by totrochu více popsat problém, proč třeba odešel ten disk, kvůli hlučnosti to je kravina na hlučnost se neumírá ;) sestavu atd... Mohl by to třeba být taky špatným zdrojem, příčin může být nespočetně mnoho.
Ale souhlasím že to asi pravděpodobně bude tou pamětí.
To Zelenáč: rok a půl sem nepřeinstalovával widle a jedu naprosto v pohodě, lítám i powarezu a všude možně. Mezi námi Linux má taky svoje mouchy ;) Ale to už je docela ohraná písnička.
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
Je dost casta chyba ze win mrzne ked je chybny HW... Mne dakedy davno mrzol komp kvoli tomu ze som mal najskor zle RAM-ky.. tak som ich vybral, supol sestram a ich som si vlozil do mojej dosky...a co sa nestalo komp mi siel uplne normalne a sestram tiez... ci to bola chyba v ramke alebo zla kompatibilita zo zakladkou..boh vie :D...
skus program MEMTEST http://www.memtest86.com/... je to testovanie RAM... mozno to pomoze ak nie tak skus si dat nudzovy rezim a ked to tam tiez zmrzne tak je chyba urcite v HW... Ked mal kamos total prespikovany komp havedou od hora dole..v nudzaku nic neni :D
uz som sa na to vybodol a dal som to do servisu... faktura: 2989 sk aj s novou doskou. Linux mi stade vykopli ale stastie ze mi nechali D: a zazalohovali C:/www a C:/doc & settings
Nekdo asi tu RAM a harddisk vymenoval dlatem a kladivem =)
:D :D :D Když to nejde silou jde to ještě větší silou :D
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.
Nevim zda se tu to neresilo ale mam takový problém...desne dlouho se mi nacitaji windows a to i po uplnem formatu disku a opetovnem nainstalovani..windows mam xp service pack2 a hardware mam: Athlon64 3000+ , Ati radeon x700 256Mb(pcia slotovka) , 1Gb ddr(ted si nejsm jistej jestli to nejdou ddr2), zakladovka msi s chipsetem od Nvidia.
Vůbec nevím kde mohla nastat chyba jesli je nekde chyba v hardware nebo v nastavení windows...prosím poraďte
presneji pri bootovani windows(ta modra carecka prejede cca 30* coz opravdu pri cistem nainstaovani windows neni normalni)..jinac po klepnuti na uzivatele nalitavaj v pohode
To krysma: A víš mě teď v poslední době taky ? Dělal jsem i obnovené ze zálohy a bezezměny. Mám taky Athlon 64 3000+, 2x 512 MB RAM - dual channel, Někdy mi to tam zatuhne i na víc jak minutu
EDIT: Smazáno a pomohlo.... THX
Tak tu slozku jsem promáznul....při bootovani se to zrychlilo z 30 modrejch prejeti na 26 ... coz je pokrok..ale zase nabyha po prihlaseni uzivatele tak o 10 vterin dele.
A ten prohliec udalosti jsem nasel a naslo to nejake chyby ale nvim co s tim tak prosim zkuste poradit pokud na to sam neprijdu..dekuji za odpovedi
No a tak co ted s tim :D :D :D :D :D
Tak ted jsem snizil i cekanipri startu po vybrani uzivatele na normal tak je to malinko ryhclejsi ale ten booting je furd divnej....
To krysma: no místo toho aby si tu kopíroval 100x stejnou chybu mohl by si ještě uvést přesnější popis té chyby; odinstaluj a znovu nainstaluj ovladače hardisku, otestuj hardisk - na starnkách výrobce disku pro to najdeš programy; dělal jsi něco s počítačem - měnil nějaký hardware, taktoval? jak dlouho to dělá? ještě můžeš zkontrolavat v jakém módu jede hardisk(PIO, DMA), uveď typ hardisku, na této stránce by ti mohli také pomoct zkus napsat i tam: http://forum.pctuning.cz/
Nic jsem od ty doby co jsem ho montoval nedelal a dela to zhruba 5 mesicu...je to od western digital wdc1600JS
Ha nainstaloval jsem puvodni ovladace a bootovani trva 3-4vteriny a do win se nacita cca 20 vterin
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Windows problém — založil win
Windows 7 - instalce problem — založil Zuben
Problém s windows instalater — založil sportuj
Problem s ManagementClass na windows XP s framework 2.0 — založil skorec1
Problem len pod Windows 7 — založil Tomas