Problem s kompilátorem v Dev c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem s kompilátorem v Dev c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s kompilátorem v Dev c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Kessler
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 3. 2007   #1
-
0
-

Jen bych se chtěl zeptat, jetli nekdo nevi jak vyřešit problem s kompilací v Dev-c++ při použití knihovny OpenDL. Už dlouho na to nemohu přijít.
Program je zde:

---------------------------------------------------------------------------------------
#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <GL/gl.h>

using namespace std;

class ctverec
{
public:
int zobraz();
int nastav(int vyska, int sirka);
private:
int sirka;
int vyska;
};
int ctverec::zobraz()
{
glColor3f(0.0f, 1.0f, 0.0f);
glBegin(GL_QUADS);
glVertex2s(20,20);
glVertex2s(20,20+vyska);
glVertex2s(20+sirka,20+vyska);
glVertex2s(20+sirka,20);
glEnd();
return 0;
}
int ctverec::nastav(int vyska, int sirka)
{
this->vyska=vyska;
this->sirka=sirka;
}

void nabidka_zobr()
{
cout << "1: Nastav strany"<< endl;
cout << "2: Strany nahodne"<< endl;
cout << "0: Konec"<< endl;
}
int nabidka()
{
;
}

int main()
{
int sirka, vyska;
nabidka_zobr();
cin >> vyska;
cin >> sirka;
ctverec novy;
novy.nastav(vyska,sirka);
novy.zobraz();

system("PAUSE");
return 0;
}
----------------------------------------------------------------------------

a chyby vypsané při pokusu o kompilaci jsou zde:

[Linker error] undefined reference to `glColor3f@12'
[Linker error] undefined reference to `glBegin@4'
[Linker error] undefined reference to `glVertex2s@8'
[Linker error] undefined reference to `glVertex2s@8'
[Linker error] undefined reference to `glVertex2s@8'
[Linker error] undefined reference to `glVertex2s@8'
[Linker error] undefined reference to `glEnd@0'
ld returned 1 exit status
C:\AAPracovní\Honza\Dev- C++\ctverec\Makefile.win [Build Error] [ctverec.exe] Error 1




Děkuji mnohokrát.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
14. 3. 2007   #2
-
0
-

Skoro vzdy chyba linkeru [Linker error] undefined reference to **** znamena, ze ti chybi k projektu pripojit knihovnu.
Takze Project->Project Options->Paramters->tlacitko Ad library or project a vybrat prislusne knihovny - v tem pripade patrne libopengl32.a

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
14. 3. 2007   #3
-
0
-

To Kessler: Nemáš přidaný libky k linkeru... Project->Options(nebo tak:)) Do kolonky přilinkované knihovny připiš: -lOpenGl32 (popř. -lGlu32, -lGlut, -lGlaux atd.)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Kessler
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 3. 2007   #4
-
0
-

Udělal jsem to, a teď už to píše jen:
C:\AAPracovní\Honza\Dev- C++\ctverec\Makefile.win [Build Error] [ctverec.exe] Error 1
Můžete mi prosím poradit co s timhle?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Dev-C++ problém — založil libira

Problem s Dev++ — založil Nostredemus

Problém s dev-c++ — založil Leito

OpenGl problem v Dev-C++ — založil neosho

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý