Propojení SQL DB s Visual Basic 6.0 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Propojení SQL DB s Visual Basic 6.0 – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPropojení SQL DB s Visual Basic 6.0 – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Pavel0
Duch
15. 3. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den.
Nevím zda se tu najde někdo, kdo mi bude dokázat poradit, ale nevím přesně jak propojit databázi v VB 6.0.
Tedy dle návodu jsem ji propojil tak nějak že data z ní dokáži na obrazovce v jednom formuláři zobrazit. Problém však je, že chci použít příkaz SELECT aby mi vybral nějakou hodnotu z tabulky a tu já poté porovnal v hodnotou, kterou někdo vypíše do možného políčka. Pro upřesnění mám tabulku s přístupovými údaji a chci nastavit ve VB propojení s touto tabulkou a tak zamezit přístup do tohoto programu porovnáním přihlašovacích údajů v tabulce a vypsaných toho co napíše uživatel.
Budu velmi rád, pokud by se zde našel někdo kdo by mi dokázal poradit.
Pokud můžete a budete ochotni pomoci piště zde na fórum nebo na ICQ: 238816127
Předem všem děkuji!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Štěstí je krásná věc a když člověk najde někoho kdo jej šťastným učiní tak je pro něj svět mnohem krásnější...:-)
Dušan Matoušek0
Návštěvník
2. 4. 2007   #2
-
0
-

ach jo, nemyslíš že pleteš několik věcí dohromady
za prvé doporučuji prostudovat ADODB recordset který ti umožní vytáhnout data z tabulek

příklad použití ADODB recordsetu pro tvůj účel

ls_password=me.sle_password
if f_accesgranted(ls_password)=false then
MsgBox "Chybné heslo", vbExclamation
else
...
...
...
end if
end sub



private function f_accesgranted(ls_password)
Dim cn As ADODB.Connection
Set cn = New ADODB.Connection
cn.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" _ & "<path to
database>" & ";Persist Security Info=False"

Set rs2 = New Recordset
rs2.CursorLocation = adUseClient
ssql2 = "select password account where password= '" & ls_password & "';"
rs2.Open ssql2, cn, adOpenKeyset, adLockOptimistic
If rs2.RecordCount > 0 Then
f_accesgranted=true
else
f_accesgranted=false
end if
rs2.close
end function

Jinak mě pokaždé dostává jak každý kdo ještě ani nepokročil a seznamuje se se základy datařiny se hned stará o příwstupová práva aby ten jejich naprogramovaný klenot byl chráněn.
PS:pokud má být ochrana k něčemu tak by mělo být heslo v tabulce zašifrováno a záznam chráněn před smazáním či přepsáním, jinak totiž nemá cenu se vůbec bezpečností zabývat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Pavel0
Duch
2. 4. 2007   #3
-
0
-

Děkuji za odpověď.
Ne každý je hned kdo ví jaký a já v tom začínám. Já nějaké zkušenosti mám, ale v tomto velmi omezené. Vše co jsem dělal tak bylo převážně přes aplikaci MS Access kde jsem nemusel se zajímat o žádné propojení s SQL serverem, protože tabulky sem přímo v něm měl atd...takže tam bylo i programování ve VB pro mne snazší a šifrovat jsem to nepotřeboval, protože s tím nepracoval nikdo kdo by se alespoň minimálně v tom vyznal a to co tam dělali tak bylo pouze to co jim bylo umožněno přes možnosti co já jim povolil...proto šifrovat a dělat ochrany proti přepsání, smazání atd. zatím není potřeba řešit. Kdyby to mělo být něco extra profesionálního tak bych to dělal i ve VB novějším než 6.0, ale to je jedno....hlavně děkuji za odpověď a věřím, že mi to pomůže.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Štěstí je krásná věc a když člověk najde někoho kdo jej šťastným učiní tak je pro něj svět mnohem krásnější...:-)
Dušan Matoušek0
Návštěvník
2. 4. 2007   #4
-
0
-

dovětek
já dělám v současnosti jenom pod accessem a pouze s použitím vázaných ovládacích prvků bych daleko nedošel, aneb bez recordsetu prostě slušnou aplikaci neuděláš ani v ms accessu.
rozdíl mezi prací na databázovém stroji ms access , nebo ms sql je značný nicméně některé základní proncipy jsou stejné jinak pro pospis a základní info doporučuji následující stránku

http://www.fs.vsb.cz/books/dbacc20/dbacc10.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Pavel0
Duch
2. 4. 2007   #5
-
0
-

Jojo tak to je pravda.
jinak díky za tu stránku...jistě tam najdu něco velmi užitečného.
Jinak ohledně Accessu. No já právě co jsme potřeboval tka mám pod Accessem hotové, ale chtěl jsem z toho udělat samostatnou aplikaci z důvodu, že s tím pracuje mnoho lidí ve firmě a je jednodušší koupis programovací jazyk než každému kupovat MS Office Proffesional, protože v Standardu není Access...cenově výhodnější a já se tak naučím něčemu novému zase...:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Štěstí je krásná věc a když člověk najde někoho kdo jej šťastným učiní tak je pro něj svět mnohem krásnější...:-)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Propojení SQL DB s Visual Basic 6.0 — založil Billlly_Samotar

Visual Basic? — založil Jiří

Visual basic — založil Saint

Visual Basic — založil Polarkos

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý