Zdravim, potřebuju pomoci. Právě dokončuji individuální praktickou maturitu a narazil jsem na jeden problém.
Používám Borland Delphi 7 , na začátku programu načítám externí soubor přes OpenDialog->AssignFile (Soubor,OpenDialog1.FileName); Později (už v jiném unitu) používám relativní cestu -> AssignFile (Soubor,'data/data.txt'); tady je právě ten problém. Tato relativní cesta se nepočítá od spuštěného souboru exe, ale od té cesty, ze které jsem načítal předtím ten soubor. V čem je problém??? Určitě by mi pomohla funkce na vrácení cesty exe souboru.... Diky za odpověď.
Fórum › Pascal
Relativní cesty k souborům
Nevím, jak OpenDialog přesně funguje (nejsem delphista), ale podle toho, jak to popisuješ, nejspíš mění aktuální adresář (v DOSu příkaz cd, v TP procedura Chdir apod.) a pak ho po sobě nevrátí do původního stavu (do adresáře, ve kterém je program). Po skončení dialogu bude nastaven ten adresář, do jakého ses proklikal, takže se zpátky musíš vrátit ručně.
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Moje stránka.
Ale to je přeci jednoduché :)
AssignFile(Soubor,ExtractFilePath(application.exename)+'data.txt');
přičemž application.exename vrátí cestu k souboru např("C:/program/program.exe"). Jestli by jsi měl další problémy tak icq: 205 205 295
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté
Podobná vlákna
Jak získat cesty k souborům na disku/ve složce? — založil richard.zavodny
Cesta k souborům — založil Jiri
Relativní cesta — založil Radmill
Nefungující relativní odkazy — založil Kobi
Relativní cesta k souboru — založil Colpik
Moderátoři diskuze