Menu s position: absolute - není v IE6 – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Menu s position: absolute - není v IE6 – CSS – Fórum – Programujte.comMenu s position: absolute - není v IE6 – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
16. 3. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,

na www.2sigut.sigut.net mám rozpracované stránky (o rozhozené češtině vím). V FF, Opeře, Konqueroru vše funguje jak má, jen v IE6 (jiné verze jsem nekoušel) se vůbec nezobrazí menu - v CSS ho mám pozicované pomocí position: absolute;

Co vím tak IE má problém s position: fixed, ale o absolute jsem neslyšel, možná dělám něco špatně, poradíte? Když dám místo absolute relative tak se menu zobrazí ale "uprostřed" a nedaří se mi ho posunout nahoru.

Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Zdeněk Haták0
Věrný člen
16. 3. 2007   #2
-
0
-

když tam dáš relative a umístíš to pomoci margin????

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
(x)HTML & CSS kodér webových stránek → http://manq.name
17. 3. 2007   #3
-
0
-

To menu se ti v IE 6 zobrazí, ale je skryté. Než začneš řešit menu, tak si napozicuj všechny tři bloky stránky, tak aby byly vidět ve všech prohlížečích. Doporučuju pro umístění menu a mainu použít u obou css atribut float: left

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
17. 3. 2007   #4
-
0
-

To Lukáš Chadraba: ano, to funguje, udělal jsem to, ale pak menu není nahoře jak má být... ale jde vidět všude. Pozměnil jsem to na oněch stránkách...

Pomocí margin-top: -xx ho posunovat můžu ale to mi nepřijde moc čisté, při různém písmu se mi to rozhodí. A float: top nebo tak něco mi nefunguje...

Díky moc za reakce

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeněk Haták0
Věrný člen
18. 3. 2007   #5
-
0
-

PPomocí margin-top: -xx ho posunovat můžu ale to mi nepřijde moc čisté,



proč? normálka :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
(x)HTML & CSS kodér webových stránek → http://manq.name
Jan Malý
~ Redaktor
0
Grafoman
18. 3. 2007   #6
-
0
-

to float: top se ani nedivím že ti nejde, pač float nemá top, ale jen inherit, left, right a none

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Position: absolute — založil Onsi

Menu position: fixed — založil zelenac1

Absolute IE — založil dalaman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý