Polia v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Polia v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comPolia v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Jur
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
17. 3. 2007   #1
-
0
-

zdravim, chcel som sa opytat na jeden priklad z C, ked zadam 'char' napr.: '*' a zadam 'int' napr.: 3 (pocet riadkov) a vypise mi : *
***
***** , este sa to len ucim :)... vopred dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jur
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
17. 3. 2007   #2
-
0
-

tie hviezdicky som napisal pod sebou, ale vypisalo si to posvojom :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
17. 3. 2007   #3
-
0
-

hod kod, takhle muzeme jen zhavit vesteckou kouli

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Jur0
Duch
17. 3. 2007   #4
-
0
-

Ja mam taketo zadanie, myslel som, ze je to napisane zrozumitelne...
proste ten ktory bude pouzivat ten program, tak zada najprv nejaky znak napr.: '*' , dalej zada pocet riadkov napr.: 3 a ked stlaci enter, tak mu vypise tie hviezdicky v tvare trojuholnika pod sebou v zadanom pocte riadkov...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
17. 3. 2007   #5
-
0
-

Tak tohle ale neni priklad na pole. Staci ti 2 vnorene cykly, nebo rekurze.



#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

void JurRTriangl(char c, int rows) // rekurze
{ if(!rows) return;
JurRTriangl(c, rows-1);
int j;
for (j=0; j < rows; j++)
putchar(c);
printf("\n");
}

void JurTriangl(char c, int rows)
{ int i, j;
for(i=0; i < rows; ++i)
{ for(j = 0; j <= i; ++j)
putchar(c);
printf("\n");
}
}

int main(int argc, char *argv[])
{
JurRTriangl('*', 5);
JurTriangl('*', 5);
system("PAUSE");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jur0
Duch
17. 3. 2007   #6
-
0
-

super, ale ja som sa este neucil printf a ani putchar, tak to nemozem pouzit...'system("PAUSE")' tiez nepoznam, tak som ho zmazol a ide aj bez neho
skusim sa stym nejak pohrat a upravit to tak aby som pisal len v tom co som sa zatial naucil, dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
17. 3. 2007   #7
-
0
-

To Jur:
A jak teda vypisujes neco na obrazovku?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jur0
Duch
17. 3. 2007   #8
-
0
-

chodim na kurz C++, ale teraz prvych desat hodin sa ucime C a az potom objektove C++. To som mal asi napisat hned,sorry. Teda ak to dobre chapem, cize ja pouzivam 'cin', 'cout'

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
17. 3. 2007   #9
-
0
-

my sa v skole ucime C uz 8 mesiacov (2x45min tyzdenne) a už vieme čo je while :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Pedro0
Stálý člen
17. 3. 2007   #10
-
0
-

To mephi: to je co za hovadina ?? ved cykly sa ucia medzi prvymi vecami

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Jur0
Duch
17. 3. 2007   #11
-
0
-

To PaLaDiN: tym chcel asi povedat ako rychlo "napreduju":D ironicky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
17. 3. 2007   #12
-
0
-

To Jur: take tepmpo je asi nemozne :D

btw ty si chcel pravouhly trojuholnik alebo taky aky si naklikal v zadani ??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Jur0
Duch
17. 3. 2007   #13
-
0
-

v skole !? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
17. 3. 2007   #14
-
0
-

To Jur:skola, neskola toto je dost mizeria

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Peter D.0
Expert
18. 3. 2007   #15
-
0
-

No aby som pravdu povedal ani tie cykly nevieme :D teda ja viem, ved som nejaky koder.
Preberali sme ale nejak to mojim spoluziakom nevliezlo do hlavy.
IMHO keby sme išli normálnym tempom, naša drahá učiteľka by po 3 mesiacoch nevedela čo dalej :D

ja mam na informatike taku protekciu, že keby som mal ( :( ) notebook, prinesiem a surfujem na nete :)
ako ste na tom vy ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Tax0
Super člen
19. 3. 2007   #16
-
0
-

Jura píše:#
# To Jur:#
#A jak teda vypisujes neco na obrazovku?


No v případě jednoho znaku jako je to tady tak třeba pomocí putchar()
Jinak obávám se že ten příkla se alespoň bez pomoci cyklů neobejde. No vlastně dalo by se pokud jste dělali alespoň If tak bys mohl napsat třeba 20x za sebou cout << "příslušný" počet znaků a potom inkrementovat proměnou a před každým výpisem testovat jestli už nedosáhla potřebného počtu. Ale to je strašně krkolomné řešení.

No my jsme se po půl roce 3x45 hodin 1x týdně dostali k trojrozměrnému poli :/ Taky strašně "závratný" tempo. :S Bohužel naše prof je věčně někde na školení nebo není ve škole :/

No já do školy nosím NB normálně ale rozhodně ne proto abych surfoval po netu. To můžu dělat doma. Pokud se domluví u nás s učitelem tak je možno vést si poznámky i na NB místo sešitu. Pak se dá šplhnout si i tím že to potom posytnete profesorovi který má zpětnou vazbu o tom co a jak chápete a co je potřeba vysvětlit více nebo jinak. (studuju obor Elektronické počítačové systémy)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Carpe diem. (Horatius)
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.Vsetci mi hovoria, ze meno kocura sa ako heslo pre roota nehodi. :-( Ale ked ja som si tak privykol na mojho qzb!7kw_2et !
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
19. 3. 2007   #17
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pedro0
Stálý člen
21. 3. 2007   #18
-
0
-

To mephi: No vzhladom nato, ze moja profesorka sa ma snazila presvedzit ze jedina moznost ako vytvorit novu zlozku je v priezkumnikovi cez File->novy ... A o programovani vie asi tolko, ze nieco take asi existuje ... tak som ju ten rok co sme mali informu celkom slusne odignoroval ;) spoluziakov by som toho pokojne v polospanku naucil viac ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Peter D.0
Expert
21. 3. 2007   #19
-
0
-

2 paladin: ta moja je natoľko drza že ma nechava vysvetľovať im niektore veci. No robim to tak ako som za to plateny :D
zhrnieme to: Učitelia programovať nemôžu vedieť. Keby vedeli neučia. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

3 polia — založil WhatsThiSs

Dynamické polia C++ — založil Filip

Objekt a polia? — založil WraCkeR

C programovanie , polia — založil WhatsThiSs

Metody a premenne(polia) — založil jonatan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý