Uvolnění paměti při běhu v PHP. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Uvolnění paměti při běhu v PHP. – PHP – Fórum – Programujte.comUvolnění paměti při běhu v PHP. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

jinaq0
Newbie
18. 3. 2007   #1
-
0
-

Mám takový problém. Řeším problém pří stahování souborů, kdy odesílám soubor pomocí readfile. Zde se mi vyskytnul problém, že jsem se dostal přes povolenou paměť pro php scripty. Zkusil jsem to řešit přes otevření pomocí funkce fopen a následné postupné načítaní pomoci fread do proměnné a posíláním na výstup.


$soubor = fopen(CESTA . "s.{$b}.data", "r");

if (!$soubor)
{
echo "problem";
}
else
{
header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Type: application/force-download");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$jmeno\"");
header("Content-Length: " . filesize(CESTA . "s.{$b}.data") );
header("Content-Transfer-Encoding: Binary");
ob_implicit_flush();
while ($data = fread($soubor, 1024*1024))
{
print($data);
flush();
}
}

Jenže pravděpodobně se paměť nijak neuvolňuje i když už není potřeba.
Existuje možnost jak paměť uvolnit explicitně, případně jak říct php, že když se přiblížím limitu paměti tak ať se pustí nějaký "čistič" paměti?
V rámci případného předchozího kódu => kromě zjištění cesty přes mysql dotaz a zda je možno soubor stáhnout již nic není obsaženo.

Díky za každou odpověď :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
18. 3. 2007   #2
-
0
-

No, osobne bych rekl, ze ta pamet se zabere uz pri pouziti FOpenu. Potrebujes opravdu nutne, aby se ten soubor stahoval skrz ten php script? Nemas lepsi mu jen pomoci Header - location vrazit primou cestu k tomu souboru?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
jinaq0
Newbie
18. 3. 2007   #3
-
0
-

To CommanderZ: v rámci fopen, mas pravdu, už při tom se alokuje nějaká paměť, ale nenačte se celý soubor (řekl bych, že funguje podobně jako když otvírám soubor v cecku => taky ho nenačte celý, ale pouze určité množství, protože představa natažení třeba 4GB souboru, to by byla síla), takže zde bych chybu přímo nehledal. Ale i v případě druhé poznámky, soubory nejsou uložené přímo ve webovém adresáři, tudíž přímý odkaz by způsobil nemožnost stažení souboru (a nemůžu je přemístit do webového adresáře, sice jsem uvažoval o symbolickém linku na ně, ale tohle použít nechci).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
18. 3. 2007   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
jinaq0
Newbie
18. 3. 2007   #5
-
0
-

To D1ce: díky pomohlo to, každopádně na googlu se vlastně najde všechno, tudíž bych zrušil všechny diskuze. Kdybych to našel neptal bych se. Nehledě k tomu co jsem četl na jiné diskuzi ob_implicit_flush() by mělo volání ob_flush() volat okamžitě po vložení čehokoliv do bufferu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
18. 3. 2007   #6
-
0
-

To jinaq: Ale no tak, zas až tak bych to nepaušalizoval, ale tipoval bych že odpověď na 98% dotazů indexuje Google. Jinak v tom, že jsem tě nasměroval na Google, nehledej nic. Btw. Někdy se mi tam taky těžko hledá. Já to pociťuji jako Linuxový začátečník. Nejspíš to bude tím, že sajty o Linuxech nemají tak dobrý PR nebo zadám chybnou query.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
jinaq0
Newbie
19. 3. 2007   #7
-
0
-

To D1ce: souhlasím, odpověď většinou opravdu najít lze... jenže pravě když mě správná otázka nenapadne, tak volám o pomoc. Takže díky za radu... pomohlo mi to :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
11. 6. 2007   #8
-
0
-

Ale veď fóra sú potrebné. Väčšinu odpovedí síce nájdem cez google, ale ten ma nasmeruje na nejaké fórum ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
JCyOigrZX
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 6. 2007   #9
-
0
-

t0w3J1 hi jonsf!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
XiaUxxFYx
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2007   #10
-
0
-

<a href= " http://bzlxynco.quotaless.com/index.htm ">wild-fishes.jp</a>
<a href= " http://yfdcqdkh.my10gb.com/index.htm ">clark-county-school-calender.jp</a>
<a href= " http://psfchjtc.quotaless.com/index.htm ">shelley-percy.info</a>
<a href= " http://swfscbol.quotaless.com/index.htm ">wild-files.cc</a>
<a href= " http://dgflbifh.quotaless.com/index.htm ">san-diego-daily-rainfall.at</a>
<a href= " http://ppzbyxmk.quotaless.com/index.htm ">shelley-kolton-md.fm</a>
<a href= " http://qdupxypv.my10gb.com/index.htm ">disney-store-opening-times.org</a>
<a href= " http://ctxnshac.my10gb.com/index.htm ">korn-discografy.name</a>
<a href= " http://wfubddqv.my10gb.com/index.htm ">police-watcher.com</a>
<a href= " http://vqfjnpdn.quotaless.com/index.htm ">express-oil-and-gas.cc</a>
<a href= " http://xzjmjqgj.my10gb.com/index.htm ">authentic-purses.de</a>
<a href= " http://udfzteow.my10gb.com/index.htm ">liberation-of-auschwitz-camp.name</a>
<a href= " http://rdsandxl.quotaless.com/index.htm ">kurt-cobain-pictures-or-paintings.fm</a>
<a href= " http://uwewsgnw.quotaless.com/index.htm ">american-tourister-solaris.cc</a>
<a href= " http://zokpvrtp.quotaless.com/index.htm ">charlie-branson.fm</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zjBOpUPC
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2007   #11
-
0
-

<a href= " http://xwhybljg.my10gb.com/index.htm ">canadian-university-synchronized-swimming.jobs</a>
<a href= " http://iwcgqikg.my10gb.com/index.htm ">hong-kong-philharmonic.be</a>
<a href= " http://bpvcoufg.my10gb.com/index.htm ">diearear.cn</a>
<a href= " http://dwniuwbq.my10gb.com/index.htm ">backyard-ultimate-fighting.fm</a>
<a href= " http://vastdjwe.my10gb.com/index.htm ">accommadation-tasmania.nz</a>
<a href= " http://eeyvvdjc.my10gb.com/index.htm ">necrophliacs.de</a>
<a href= " http://egucmlwa.my10gb.com/index.htm ">red-buttes-wilderness.jobs</a>
<a href= " http://qdqsfxsx.quotaless.com/index.htm ">rope-burn.info</a>
<a href= " http://tsyynmhj.quotaless.com/index.htm ">sony-cybershot-softwear.info</a>
<a href= " http://enfiarsj.quotaless.com/index.htm ">helpingpeople.jobs</a>
<a href= " http://acnhqnzf.airsofthost.com/index.htm ">denis-restaurant.net</a>
<a href= " http://rggqletr.quotaless.com/index.htm ">lion-of-judah-ministries.fm</a>
<a href= " http://kqspmhsa.airsofthost.com/index.htm ">disney-store-in-florida.fm</a>
<a href= " http://zstontey.quotaless.com/index.htm ">ian-millard.at</a>
<a href= " http://pwkozeuw.airsofthost.com/index.htm ">fort-pierce-newspapers.jobs</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
qzxEbNCOjFpPsEAC
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2007   #12
-
0
-

<a href= " http://wxikezws.airsofthost.com/index.htm ">gala-resort-plyacar.jp</a>
<a href= " http://xmpeodhf.quotaless.com/index.htm ">disney-store-norwich.cc</a>
<a href= " http://nzyrzvnc.quotaless.com/index.htm ">disney-storey.fm</a>
<a href= " http://yrbjltwx.airsofthost.com/index.htm ">face-seal.jp</a>
<a href= " http://rznovhws.quotaless.com/index.htm ">hbs-republic.nz</a>
<a href= " http://iqulwdto.airsofthost.com/index.htm ">disney-store-glendale.name</a>
<a href= " http://debpvjcw.quotaless.com/index.htm ">bodo-airport.fm</a>
<a href= " http://togkfvgn.airsofthost.com/index.htm ">gail-snyman.com</a>
<a href= " http://rijouuyh.quotaless.com/index.htm ">gretna-online.uk</a>
<a href= " http://zffbhpcn.airsofthost.com/index.htm ">miroslav-valek.eu</a>
<a href= " http://uikbtfbh.airsofthost.com/index.htm ">american-toy-manufacturer.cc</a>
<a href= " http://zeeelhdt.quotaless.com/index.htm ">phponline.nz</a>
<a href= " http://wqpgkkxo.airsofthost.com/index.htm ">irlande.com</a>
<a href= " http://wnfdnqlz.quotaless.com/index.htm ">buy-timberland-boots-cheap.edu</a>
<a href= " http://axnizyjc.airsofthost.com/index.htm ">brad-paisley-video.de</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
MSSMCIbuxdqBfh
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 7. 2007   #13
-
0
-

<a href= " http://tdlprhlc.12gbfree.com/index.htm ">mephis-belle.com</a>
<a href= " http://smdfvgdh.12gbfree.com/index.htm ">international-company-listing.cn</a>
<a href= " http://lsteolqe.12gbfree.com/index.htm ">become-mexican-citizen.tw</a>
<a href= " http://qpafrrro.12gbfree.com/index.htm ">express-outfitter.org</a>
<a href= " http://cwtbxrac.12gbfree.com/index.htm ">en-espana.fm</a>
<a href= " http://nhqnzfkq.12gbfree.com/index.htm ">Marijuana-in-My-Brain-Cocaine-Dillinger.edu</a>
<a href= " http://spmhsapw.12gbfree.com/index.htm ">faro-icao-code.fm</a>
<a href= " http://kozeuwjo.12gbfree.com/index.htm ">nicanor-abelardo.uk</a>
<a href= " http://iyyxzllm.12gbfree.com/index.htm ">unearth-review.name</a>
<a href= " http://gmbebooj.12gbfree.com/index.htm ">canterbury-tales-merchant-pictures.fm</a>
<a href= " http://xwcvszmy.12gbfree.com/index.htm ">abdul-malick.info</a>
<a href= " http://ayvoukyz.12gbfree.com/index.htm ">warszawska-akademia-medyczna.tw</a>
<a href= " http://kkzcypsg.12gbfree.com/index.htm ">dragon-warrior-walk-through.net</a>
<a href= " http://uaigzhol.12gbfree.com/index.htm ">shelley-leighs-menu.cn</a>
<a href= " http://xnpsqhfj.12gbfree.com/index.htm ">disney-store-in-nyc.uk</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
MSSMCIbuxdqBfh
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 7. 2007   #14
-
0
-

<a href= " http://tdlprhlc.12gbfree.com/index.htm ">mephis-belle.com</a>
<a href= " http://smdfvgdh.12gbfree.com/index.htm ">international-company-listing.cn</a>
<a href= " http://lsteolqe.12gbfree.com/index.htm ">become-mexican-citizen.tw</a>
<a href= " http://qpafrrro.12gbfree.com/index.htm ">express-outfitter.org</a>
<a href= " http://cwtbxrac.12gbfree.com/index.htm ">en-espana.fm</a>
<a href= " http://nhqnzfkq.12gbfree.com/index.htm ">Marijuana-in-My-Brain-Cocaine-Dillinger.edu</a>
<a href= " http://spmhsapw.12gbfree.com/index.htm ">faro-icao-code.fm</a>
<a href= " http://kozeuwjo.12gbfree.com/index.htm ">nicanor-abelardo.uk</a>
<a href= " http://iyyxzllm.12gbfree.com/index.htm ">unearth-review.name</a>
<a href= " http://gmbebooj.12gbfree.com/index.htm ">canterbury-tales-merchant-pictures.fm</a>
<a href= " http://xwcvszmy.12gbfree.com/index.htm ">abdul-malick.info</a>
<a href= " http://ayvoukyz.12gbfree.com/index.htm ">warszawska-akademia-medyczna.tw</a>
<a href= " http://kkzcypsg.12gbfree.com/index.htm ">dragon-warrior-walk-through.net</a>
<a href= " http://uaigzhol.12gbfree.com/index.htm ">shelley-leighs-menu.cn</a>
<a href= " http://xnpsqhfj.12gbfree.com/index.htm ">disney-store-in-nyc.uk</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Vrábel0
Návštěvník
10. 7. 2007   #15
-
0
-

Kde je moderátor ??? Pomažte niekto tie spamy. )-:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sunmay píše : Při čtení tohoto příspěvku povstaňte. Ja hovorím : Pri čítaní tohoto príspevku si radšej sadnite.
rjVjkzHrjHdegOW
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2007   #16
-
0
-

<a href= " http://yyczpfji.quotaless.com/index.htm ">engelwood-colorado-white-pages.fm</a>
<a href= " http://mubtvpcv.quotaless.com/index.htm ">chocolate-cake-mail-order.uk</a>
<a href= " http://gfxxhphh.my10gb.com/index.htm ">george-plumb.jp</a>
<a href= " http://iydxdgip.my10gb.com/index.htm ">disney-store-milton-keynes.de</a>
<a href= " http://iqhuzbfu.my10gb.com/index.htm ">charlie-boyd-coddingtons.com</a>
<a href= " http://iwzrfnsw.quotaless.com/index.htm ">berzon-marian-talent-agency.jp</a>
<a href= " http://iazgyhws.my10gb.com/index.htm ">used-cars-in-fort-lauderdale.net</a>
<a href= " http://gxrmovxe.quotaless.com/index.htm ">express-on-sale.jp</a>
<a href= " http://yqwzofmm.quotaless.com/index.htm ">d-link-driver-mac.fm</a>
<a href= " http://fvhvakep.quotaless.com/index.htm ">pictures-of-ardrossan.de</a>
<a href= " http://ybtdybzy.my10gb.com/index.htm ">charlie-britt.org</a>
<a href= " http://deoyzhob.my10gb.com/index.htm ">disney-story-of-sleeping-beauty.org</a>
<a href= " http://tgrwqftf.quotaless.com/index.htm ">wireless-systems-design-expo.cn</a>
<a href= " http://ftckngom.my10gb.com/index.htm ">the-rural-newspaper.fm</a>
<a href= " http://yatgctae.my10gb.com/index.htm ">breed-special-manga.eu</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
wbjMLwYOnFJMYKkjm
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2007   #17
-
0
-

<a href= " http://fjnrohqi.airsofthost.com/index.htm ">schools-in-ohio-for-video-game-design.tw</a>
<a href= " http://ppjyvshk.quotaless.com/index.htm ">spada-linux.net</a>
<a href= " http://ktkgyruc.airsofthost.com/index.htm ">eurail-nz.nz</a>
<a href= " http://fkbqzlqf.quotaless.com/index.htm ">most-popular-gay-names.fm</a>
<a href= " http://xjgymruk.airsofthost.com/index.htm ">bioskop-kvart.net</a>
<a href= " http://wemfbmpg.quotaless.com/index.htm ">vocabulary-games-for-the-classroom.tw</a>
<a href= " http://lyvozzkz.airsofthost.com/index.htm ">fort-pierce-property-appraiser.edu</a>
<a href= " http://hrklvpxi.quotaless.com/index.htm ">bioslippery.jobs</a>
<a href= " http://vfxvdkjp.airsofthost.com/index.htm ">njml.org</a>
<a href= " http://sygltqmz.airsofthost.com/index.htm ">definition-of-unidirectional.uk</a>
<a href= " http://ipobaoje.quotaless.com/index.htm ">eric-moneypenny.jp</a>
<a href= " http://ywognmlx.airsofthost.com/index.htm ">friedrich-carl-andreas.info</a>
<a href= " http://qutvjcro.quotaless.com/index.htm ">disney-store-tinkerbell.net</a>
<a href= " http://fuqyfqbb.airsofthost.com/index.htm ">charlie-brooker-nathan-barley.cc</a>
<a href= " http://zxqmrzpf.quotaless.com/index.htm ">it-consulting-businesses.uk</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
YgHKuhWNBfkuJdeMS
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2007   #18
-
0
-

<a href= " http://asuwozav.nm.ru/index.htm ">dolce-vita-ischia.fm</a>
<a href= " http://nureja.nm.ru/index.htm ">canta-romanza-celeste-aida.name</a>
<a href= " http://zixamyxi.nm.ru/index.htm ">oops-excite-italia-tv.net</a>
<a href= " http://odupyvav.nm.ru/index.htm ">verona-mercatino-dell-usato.org</a>
<a href= " http://itedilic.nm.ru/index.htm ">noleggio-porsche-cayenne-a-milano.name</a>
<a href= " http://yjimenuj.nm.ru/index.htm ">ordine-dei-medici-chirurgo-ed-odontoiatri.info</a>
<a href= " http://ibupym.nm.ru/index.htm ">racconto-incestuosi-madre-e-figlio.cn</a>
<a href= " http://wumeci.nm.ru/index.htm ">totem-and-produzione.com</a>
<a href= " http://alewis.nm.ru/index.htm ">meat-bone-meal-manufacturer-spain.fm</a>
<a href= " http://uvobaj.nm.ru/index.htm ">densita-dei-liquidi.at</a>
<a href= " http://ejew.nm.ru/index.htm ">cornoldi-cesare.eu</a>
<a href= " http://vurosojy.nm.ru/index.htm ">pof-istituto-tecnico-turismo.nz</a>
<a href= " http://ylisiv.nm.ru/index.htm ">per-gioco-negozi.net</a>
<a href= " http://abuwided.nm.ru/index.htm ">porno-test.fm</a>
<a href= " http://ilaxax.nm.ru/index.htm ">fisica-errori-misura.tw</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bHqNlsLLigWgtb
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2007   #19
-
0
-

<a href= " http://baghtoqs.quotaless.com/index.htm ">ilana-garber.info</a>
<a href= " http://hnbiyvlt.quotaless.com/index.htm ">is-america-mentioned-in-the-bible.uk</a>
<a href= " http://zxyagpfr.airsofthost.com/index.htm ">bosch-pneumatic-valves.net</a>
<a href= " http://itiauequ.quotaless.com/index.htm ">mephis-audio.nz</a>
<a href= " http://mjqeybea.airsofthost.com/index.htm ">umd-drumline.uk</a>
<a href= " http://ykvdbixp.quotaless.com/index.htm ">the-randazzo-school.info</a>
<a href= " http://hahluczx.airsofthost.com/index.htm ">charles-beller.jobs</a>
<a href= " http://whijncby.quotaless.com/index.htm ">james-bollman.jobs</a>
<a href= " http://eqrppmkb.airsofthost.com/index.htm ">loreal-cashmere-perfect-makeup.de</a>
<a href= " http://vdpmyfvo.quotaless.com/index.htm ">free-downloads-and-shareware.fm</a>
<a href= " http://prihzkzf.quotaless.com/index.htm ">camille-development.jp</a>
<a href= " http://vzpkcyff.airsofthost.com/index.htm ">alcosafe.info</a>
<a href= " http://xshlnkgq.quotaless.com/index.htm ">phone-validation-javascript.eu</a>
<a href= " http://btsqzgde.airsofthost.com/index.htm ">nothing-is-ever-really-lost-or-can-be-lost.at</a>
<a href= " http://nxhueajo.quotaless.com/index.htm ">gmo-farmers.jobs</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BaXxnZoYiwJUXWJZdu
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2007   #20
-
0
-

<a href= " http://nrohqikt.12gbfree.com/index.htm ">ableton-delta.name</a>
<a href= " http://kgyrucxj.12gbfree.com/index.htm ">permanent-hair-removal-reviews.jobs</a>
<a href= " http://gymrukly.12gbfree.com/index.htm ">american-tourister-rhode-island.info</a>
<a href= " http://vozzkzvf.12gbfree.com/index.htm ">express-or-structure.tw</a>
<a href= " http://xvdkjpsy.12gbfree.com/index.htm ">collin-egglesfield.at</a>
<a href= " http://gltqmzyw.12gbfree.com/index.htm ">radeon-overclock-linux.net</a>
<a href= " http://ognmlxfu.12gbfree.com/index.htm ">filing-late-income-taxes.tw</a>
<a href= " http://qyfqbbhk.12gbfree.com/index.htm ">php-date-valid.edu</a>
<a href= " http://ehqwzgyl.12gbfree.com/index.htm ">wild-flavors-kentucky.edu</a>
<a href= " http://zblzbgwt.12gbfree.com/index.htm ">peter-noorth.org</a>
<a href= " http://tylqatwz.12gbfree.com/index.htm ">disney-stories-cinderella.fm</a>
<a href= " http://htjqonqy.12gbfree.com/index.htm ">disney-store-online-coupon.jobs</a>
<a href= " http://ieytmiaj.12gbfree.com/index.htm ">vbscript-if-isnull.tw</a>
<a href= " http://oazrnwra.12gbfree.com/index.htm ">university-rank-usa.jp</a>
<a href= " http://vafelzjp.12gbfree.com/index.htm ">akita-books.de</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

PHP rychlost při běhu — založil Akimi Keita

Uvolnění paměti — založil Martin

Uvolneni pameti — založil BigBear

Uvolnění paměti / vektory — založil Ondřej

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý