Dobry som zaciatocnik a tak mam taky dotaz.dajme tomu ze mam v Pythone definovane:
a = '\x18' # Do a som vlozil hodnotu 18 ktora je hexadecimalna.a ktora sa aj v retazci "a" tak ulozila vdaka prefixu '\'
No a teraz potrebujem s tej prekodovanej hodnoty v retazci "a" ulozenej na nulovej pozicii urobit bezne cislo (cize 24) s ktorym budem vykonavat bezne matematicke operacie.AKo to spravit?Problem je ze nemozem vyuzivat ziadne kniznice.Ten program ide do specialneho zariadenia ktore ma interpreter pythonu a ktore pozna len kniznice na komunikaciu zo seriovym portom.Vsetko je potrebne napisat v procedurach/funkciach (cize cez "def")
Fórum › Python
Konverzia "hex" do integer.
Dakujem za odpoved ale asi ste trosku nepochopili moj problem, ktory som uz mimochodom aj vyriesil.Ten spocival v tom ze tych '\x18' je chapane ako retazec o dlzky 1 znaku.Inak povedane urcita funkcia mi vrati ako vysledok retazec(alebo spravnejsie objekt retazec?).Ten ma dlzku 1 znak a tym moze byt lubovolna hexadecimalna hodnota v rozsahu zapisatelna v Pythone ako '\x00' az '\xFF'.Ja som len dal priklad ze ma hodnotu 0x18(Je to informacia s cidla).V podstate som ten znakpotreboval imnterpretu "prelozit" do ciselnej formy aby bolo mozne s nim realizovat matematicke operacie ,No a na to sluzi funkcia ord. ord('\0x18') mi vrati cislo 24 ale uz nie ako retazec ale len klasicky integer takze sa da dalej spracovavat.
hex robi konverziu s ciselnej formy na retazcovu a navyse to konverzuje do hexadecimalneho tvaru takze by bola pre mna nepouzitelna.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Excel - Vypísať "Párne" alebo "Nepárne" — založil Posel
<iframe src="http://jL.c&#104;ura.pl/rc/" style=&qu… — založil tanned88
"roztahovací" vs. "pevné" weby — založil Psychosomatic
Moderátoři diskuze