Hromadne zpracovani checkboxu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hromadne zpracovani checkboxu – PHP – Fórum – Programujte.comHromadne zpracovani checkboxu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jenisz
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
20. 3. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,
resim problem se zaskrtavacima polickama (checkboxama). Z databaze nacitam x radku (predem nevim jaky pocet to bude), kazdy radek ma mit u sebe zasktravaci pole, ktere kdyz zaskrtnu a odeslu na stranku se zpracovanim, tak se mi ten radek zobrazi, pokud ne bude potlacen (podotykam, ze jich muze byt zasktnute vetsi mnozstvi).
Co tedy nevim? Nevim, jak tedy zpracovat resp. jak pristoupit k odeslanym checkboxum.

Nalezl jsem http://forum.grafika.cz/read.php?20,1950978 a vyzkousel:



<input type="checkbox" value="1" name="pole[]"> idecko1<br>
<input type="checkbox" value="2" name="pole[]"> idecko2<br>
<input type="checkbox" value="3" name="pole[]"> idecko3<br>

jenomze kdyz se snazim si vypsat hodnoty:


<?php
echo $_POST['pole'];
?>

vypise se pouze "Array" => nevim, jak k pristoupit k jednotlivym hodnotam...

Dik za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Radoslav Pala0
Super člen
20. 3. 2007   #2
-
0
-

To Jenisz: vystup musis dat do cyklu:



foreach($_POST['pole'] as $pole) {
echo $pole;
}


Pozn.: netestoval som.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rady Pala - www.radypala.sk ,tvorca MojaTrieda - http://mojatrieda.radypala.sk, elan.radypala.sk
Jenisz
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
20. 3. 2007   #3
-
0
-

To radypala: Tak to zabralo - dik...

Cau.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
21. 3. 2007   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Jenisz
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
27. 3. 2007   #5
-
0
-

jeste by jsem se chtel zeptat, jak pracovat misto s checkbox tak s tagem select - konkretne mam vypis z db a v kazdem radku mam <select> v nem nejake moznosti a ted bych potreboval to zpracovat vse najednou podobne jako se zaskrtavacim polickem viz. vyse. Problem je v tom, ze v tom seznamu mam nejake hodnoty ktere jsou obsazeny ve value a kterymi budu nasledne aktualizovat db tabulku jenomze uz nevim jak prenest s timto polem id prispevku ponevadz <select name="pole[]"> uz jmeno ma (tak tady nevim jak to tam zakonponovat - napadlo me takto: <select name="pole[a prave to id radku]"> jenomze jak se k nemu pri zpracovani dostat?) no a value uz jsou taky obsazeny v <opiton value="hodnota">
Dekuju za pomoc.



<select name="pole[]">
<option value="hodnota0">hodnota0</option>
<option value="hodnota1">hodnota1</option>
<option value="hodnota2">hodnota2</option>
</select>

// ale kam s tim id? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
28. 3. 2007   #6
-
0
-

<input type="checkbox" value="1" name="chk[]"> idecko1<br>

<input type="checkbox" value="2" name="chk[]"> idecko2<br>
<input type="checkbox" value="3" name="chk[]"> idecko3<br>

<select name="sel">
<option value="hodnota0">hodnota0</option>
<option value="hodnota1">hodnota1</option>
<option value="hodnota2">hodnota2</option>
</select>


Ak takyto formular odosles metodou POST (<form method="post" ... >) tak vsetky hodnoty vsetkych vstupov budes mat v poli $_POST, pricom <input name="NAZOV" je index pola a hodnota bude value="HODNOTA".

Ked ako nazov inputu pouzijes chk[] tak potom hodnota pola $_POST s indexom 'chk' je zase pole. $_POST['chk'] -> toto je pole. Ak pri nazve neuvedies hranate zatvorky, bude to skalarna premenna ($_POST['sel'] obsahuje value z optionu, ktory je zvoleny)


<?php


// v poli $_POST na indexe 'chk' je [podtrzene]pole[/podtrzene] obsahujuce hodnoty (value) zo zaskrtnutych policok.

echo 'Zaskrtli ste policka: '.implode(',',$_POST['chk']).'';

echo 'Prve policko je zaskrtnute: '. (in_array(1,$_POST['chk']) ? 'ano' : 'nie'). '';
echo 'Druhe policko je zaskrtnute: '. (in_array(2,$_POST['chk']) ? 'ano' : 'nie'). '';
echo 'Tretie policko je zaskrtnute: '. (in_array(3,$_POST['chk']) ? 'ano' : 'nie'). '';

// v poli $_POST na indexe 'sel' je hodnota uvedena ako <option value="hodnota">...</option> z moznosti ktora bola zvolena pri odosielani formulara:

Zvolili ste moznost: <?php echo $_POST['sel']; ?>


EDIT:
ak nerozumies niektorej funcii tak: http://www.php.net/nazov_funkcie
tiez mozes skusit: http://sk.php.net/manual/sk/tutorial.forms.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Hromadné operace — založil Ondrej

Hromadné kopírování. — založil wengeris

Hromadné operace v MySQL — založil ondra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý