No to je bezva,zase si nevim rady. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

No to je bezva,zase si nevim rady. – C / C++ – Fórum – Programujte.comNo to je bezva,zase si nevim rady. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

20. 3. 2007   #1
-
0
-

Zase potřebuju pomoct z tym while,tedka zas nevim kam to vubec mam dat tak mi poradte prosim.

/**************************

*Menší kalkulačka
**************************/
#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
system ("title Menší kalkulačka");
cout <<"Zadej cislo,nejaky z tychto znaku:+,-,*,/,dalsi cislo a pote enter."<< endl;
char znak;
double x,y,vysledek;
cin>>x>>znak>>y;
switch(znak){
case '+' : vysledek = x+y;break;
case '-' : vysledek = x-y;break;
case '*' : vysledek = x*y; break;
case '/' : vysledek = x/y; break;
default : cout << "Spatne zadani!\n"; return 0;
}
cout << "vysledek = " << vysledek << endl;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
20. 3. 2007   #2
-
0
-

mne to fičí ... a nema vyznam tu nikde pouzit ziadnu smycku... testoval som vo VS C++ 2005

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
20. 3. 2007   #3
-
0
-

jo ale ja nechcu jen že to spustim napisu priklad a vypnu,ja chcu aby to slo furt psat a ne jen jeden priklad

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
20. 3. 2007   #4
-
0
-

To Felen:



/**************************
*Menší kalkulačka
**************************/
#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
system ("title Menší kalkulačka");
while()
{
cout <<"Zadej cislo,nejaky z tychto znaku:+,-,*,/,dalsi cislo a pote enter."<< endl;
char znak;
double x,y,vysledek;
cin>>x>>znak>>y;
switch(znak){
case '+' : vysledek = x+y;break;
case '-' : vysledek = x-y;break;
case '*' : vysledek = x*y; break;
case '/' : vysledek = x/y; break;
default : cout << "Spatne zadani!\n"; return 0;
}
cout << "vysledek = " << vysledek << endl;
string konec;
cout << "Prejete si ukoncit program? (y-n)\n";
cin >> konec;
if (konec == "y")
{
break;
}
}
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


Píšu to z hlavy. Jde jen o to, abys pochopil postup. Druhý způsob je pomocí goto


/**************************
*Menší kalkulačka
**************************/
#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{
system ("title Menší kalkulačka");
cout <<"Zadej cislo,nejaky z tychto znaku:+,-,*,/,dalsi cislo a pote enter."<< endl;
ZNOVU:
char znak;
double x,y,vysledek;
cin>>x>>znak>>y;
switch(znak){
case '+' : vysledek = x+y;break;
case '-' : vysledek = x-y;break;
case '*' : vysledek = x*y; break;
case '/' : vysledek = x/y; break;
default : cout << "Spatne zadani!\n"; return 0;
}
cout << "vysledek = " << vysledek << endl;
string konec;
cout << "Prejete si ukoncit program? (y-n)\n";
cin >> konec;
if (konec == "y")
{
break;
}
else
{
goto ZNOVU;
}
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


Snad tam není moc chyb

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
sn3d0
Věrný člen
20. 3. 2007   #5
-
0
-

ale na goto nech velmi rychlo zabudne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
20. 3. 2007   #6
-
0
-

jo prosimvas jeste jednu vec:udelate mi prosim nejaky ukazkovy kod jak se dela treba kdy napisu Ahoj tak mi to odpovi neco?
to co tam napisu za odpoved kterou to ma rict.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
21. 3. 2007   #7
-
0
-

Psano z hlavy:



#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

int main()
{ string answer;
cin >> answer; //getline(cin, answer);
if(answer == "Ahoj") // radeji predelat na male nebo velke pismena
cout << "Zdravim te, jak se jmenujes?" << endl;
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
21. 3. 2007   #8
-
0
-

To sn3d: To nevyvracuju :) Proto je až druhý. Ale je to taky způsob a občas se hodí

To Felen: mno, sice to už padlo, ale stejně. Tuhle část máš i v kódu, který jsem ti posílal.



...
string konec;
cout << "Prejete si ukoncit program? (y-n)\n";
cin >> konec;
if (konec == "y")
{
break;
}
...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
21. 3. 2007   #9
-
0
-

Tam je nejaka chyba,dal jsem tohle ale nejde kdyz tam dam mezeru treba if(string == "neco a po mezeru to uz nefunguje,kdyto napisu tak to proste nefunguje")

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
22. 3. 2007   #10
-
0
-

To Felen: Je to diky objektu cin, ktery nacita po prvni bily znak. V podstate mas 2 moznosti:
a) pouzit funkci getline(pretirznou pro string) - doporucuji
b) pouzit metodu get, nebo getline objektu cin




#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

int main()
{
string ans;
cout << "Who are you?"<< endl;
cout << ">> ";
getline(cin,ans);
string name = ans;
cout << "Hello, " << name << endl;
cout << "How are you?"<< endl;
cout << ">> ";
getline(cin, ans);
transform(ans.begin(), ans.end(), ans.begin(), ::tolower); // pedela vechna pismena v retezci na mala
string::size_type pos = ans.find("fine"); // pohleda v reteyci SUBSTRING fine
if(pos != string::npos) // pokud ho najde
{ cout << "That's great." << endl;
pos = ans.rfind("you"); // pohleda v retezci "you" - pokud najde odpovi
if(pos != string::npos)
cout << "Me too, thx." << endl;
}
else
{ pos = ans.find("terrible"); // pohleda terrible
if(pos != string::npos) // pokud najde zepta se
{ cout << "What's wrong, " << name <<" ?"<< endl;
//...
}
}

cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Navim, o co se snazis, ale tohle je jen ilustracni priklad. Takze pokud chces delat nejaky pokec s PC, tak takle to urcite nedelej

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
22. 3. 2007   #11
-
0
-

No a ještě jednu věc bych potřeboval vědět:když udělám program tak tam nejdou čárky a háčky vždycky se tam namisto toho napiše nějaká blbost,jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
22. 3. 2007   #12
-
0
-

To Felen: Je to kvuli kodovani, ktere pouziva Windows(predpokladam, ze na nem pracujes) pro consolove aplikace, tusim cp852??, ve ktere jsou pismenka s diakritikou na jinych pozicich, proto se musi znaky siakritikou prepocitavat. Jinak uz se to tu resilo, takze pohledj na foru.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Nevim si rady — založil tom

Python nevím si rady — založil Doktor

Nevím si rady s WinAPI — založil radaplech

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý