Game Maker – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Game Maker – Offtopic – Fórum – Programujte.comGame Maker – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Samuel Lehotský0
Stálý člen
10. 4. 2006   #1
-
0
-

nazd?rek, potreboval by som radu od niekoho, kto vie robi? s Game Maker v 3D m?de. Ke? chcem aby som sa ot??al okolo svojej osi pohybom my?i pri stla?en? ?av?ho tla??tka my?i, tak to m?m ako spravi?? Chcem to ako v ka?dej norm?lnej 3D strie?a?ke, ale len pri stla?en? ?av?ho tla??tka my?i. Sk??al som tieto k?dy ale nefunguj? tak ako by som chcel, s? pre udalos? stla?enie ?av?ho tla??tka my?i:
1,
{
mouse_x2 = mouse_x - 512;
direction = (direction-(mouse_x2/360))
}
2,
{
direction = -(mouse_x / (1024/360))
}

-premenn? mouse_x je xov? poloha my?i(jej hodnota je od 0 do 1023)
-premenn? direction ur?uje uhol v akom som oto?en? (od 1-360)
-prv? k?d funguje tak, ?e sa kamera postupne ot??a ale pod?a poz?cie my?i a nie pod?a posunu
-druh? k?d funguje u? lep?ie tam sa ur?? rovno uhol direction na z?klade polohy my?i, ale ned? sa ?s? za okraj obrazovky, ?i?e sa oto??m maxim?lne raz

pre uk??ku v?m e?te nap??em ako som to vyrie?il pri ot??an? pri stla?en? kl?vesy v?avo:
{
direction += 3;
}
toto posledn? je fakt primit?vne ale s tou my?ou si neviem rady.

Ak to nikto neviete tak mi aspo? pora?te ako to spravi? norm?lne v C++

[i]//Frosty edit: Pros?m, ve?ker? k?d do tagu code. Viz dole.[/i]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dustm@n -Junks are my life
Reklama
Reklama
Jakub Doucek0
Stálý člen
24. 4. 2006   #2
-
0
-

Poradil bych ti ceskehry.cz, tam je dost lidí co dělá v GameMakeru ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pro ty, co hledají odpověď http://ehoy.wz.cz
Samuel Lehotský0
Stálý člen
25. 4. 2006   #3
-
0
-

Díky, dobrá stránka, už som spravil pohyb do zprava do ľava, ešte hore a dole a je to :P.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dustm@n -Junks are my life
15. 5. 2006   #4
-
0
-

Game Maker používá jazyk Delphi (tedy variaci jazyku Pascal)... Ale delat 3d hru v GM bych nedoporučoval :D . GameMaker 6.0 - 6.1 tedy ty nejnovější používají ke tvorbě 3d engin s názvem Xtreme3D a je hodně pomalý, při většim počtu objektů se hra nehorázne seká. Pokud chceš skutečne delat 3d hry v GameMakeru tak si stáhni s internetu engin Ultimate3D je udelán v C++ a běží pod GameMakerem. Přesně link nevím, ale napiš do Googlu /"Index of"/ +Ultimate3D.dll a vono najde rovnou server odkud ho stahneš :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programování je umění, které je dané ! Pokud pro něj nemáte nadání nikdy ho nebudete skutečně umět! Aneb dar logického myšlení!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Problem-movie maker — založil klaveska

Delphi in game — založil Arlene

PHP Game — založil Yohaku

3D game engine — založil Jarda

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý