Myslíte že má smysl učit se nativní C++, když existuje DOTNET a C#, popř. Java?
Fórum › C / C++
Má smysl učit se C++?
Podle toho, co chceš programovat - na některé věci je C++ stále nejlepší volba.
Uvažoval jsem i o C#, ale nemůžu se rozhodnout, C++ mi příjde ještě ve spojení s Assemblerem mnohem mocnější, a k tomu celý .NET Framweork je napsaný v C++ a C# neumožnuje například takovou práci s pamětí atd. Ale je zase o hodně jednodušší...
A ještě je tu stále možnost že .NET padne stejně jako .COM ...
C++ ve spojení s Assemblerem je jistě mocnější, ale jde o to, jestli to využiješ (proto záleží na tom, co chceš programovat). Celý .NET není napsán v C++ (pokud vím, tak jenom jeho jádro). C# obsahuje pointery a s pamětí tedy můžeš pracovat stejně jako v C++, ale většinou to není třeba (možná u her a matematicky náročných operací).
Ta možnost tu je, ale pochybuju o tom.
C i C++ je dneska jeste stale vyhledavanym jazykem - porad existuje spousta programu(a jeste jich mnoho pribude), ktere je treba udrzovat a nikdo je nebude prepisovat do jineho jazyka. Proc? Protoze by se to zkratka nejspise ani nevyplatilo. A co se tyce C#, tak tady si troufam tvrdit, ze jeho cas teprve prijde. Takze jestli muzu doporucit, tim ze se "naucis" C/C++ rozhodne nic nepokazis, krome toho je potom, podle me, prechod na jiny jazyk jen zvladnutim syntaxe a nekterych principu, kterymi dany jazyk disponuje.
ked sa naucis C/C++, ostatne ti pridu lahsie. Proste su to uz rokmi overene principi ktore sa pozuivaju a budu pouzivat dalej. Totizto neskor zistis ze programatora neroby to kolko programovacich jazykov ovlada, ale to ako je rychlo schopny si osvojovat nove technologie, techniky a ako je schopny algorimtizovat..
Já píšu v C++ .NET CLR a vůbec mi to nevadí. Začal jsem se učit C++ a nechtělo se mi učit nic jinýho. A když jsem potřeboval udělat program v .NET, prostě jsem jen pochopil zvláštnosti managed code a jde to bez problému. Akorát je hodně příkladů v C#, ale i to jsem zvládl a příklady si přepisuju do C++. Při programování v C++ sice napíšeš 2x tolik jak v C#, ale můžeš využít to, co C# neumí (sice já jsem k tomu ještě nedošel, ale možná někdy...). A kromě toho při využívání InteliSense v MS Visual studiu si té "práce navíc" stejně moc nevšimneš.
To paashi: IntelliSense pro C++ bych zrovna nevychvaloval
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Má smysl se učit JavaScript? — založil Piskar10110010
Smysl podtržítka — založil Váchyč
Má to nějaký smysl — založil nery
Lazarus - má to smysl? — založil Jan16