Třídění dat v souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Třídění dat v souboru – Delphi – Fórum – Programujte.comTřídění dat v souboru – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
griddlecake
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 3. 2007   #1
-
0
-

Můj dotaz se týká práce se soubory.Vím jak se připojují,otevírají a zavírají, ale co mi nejde udělat je když mám např. jeden soubor, ve kterém mám různá čísla tak ten soubor připojím a musím udělat něco abych čísla roztřídil na sudá a lichá a tyto čísla se mi zapíší do dalších 2 textových souborů...licha.txt a suda.txt nemáte někdo potuchu jak toto naprogramovat???Za radu bych byl vděčný hlavu si s tím lámu už moc dlouho.Předem dík.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
ProgDan0
Stálý člen
21. 3. 2007   #2
-
0
-

otevří ten soubor a pak potřebuješ algoritmus tohoto typu:



while not eof(soubor) do begin
Read(soubor,cislo);
if StrToInt(cislo) mod 2 = 0 then begin //pokud je zbytek po deleni 2 roven 0, pak je cislo sude
//zápis do souboru suda.txt
end else begin
//zápis do souboru licha.txt
end;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
21. 3. 2007   #3
-
0
-

Záleží jak jsou od sebe čísla oddělena, jestli čárkou, středníkem, mezerou nebo řádkem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
21. 3. 2007   #4
-
0
-

master píše:#
# Záleží jak jsou od sebe čísla oddělena, jestli čárkou, středníkem, mezerou nebo řádkem :)#
#



Tento algoritmus počítá s oddělením řádkem....ale i při oddělení jiným způsobem lze aplikovat stejnou třídící metodu....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Uložení dat do souboru — založil neOph

Načítání dat ze souboru — založil GunSpawn

Cteni dat ze souboru — založil honza

Uložení dat do souboru — založil Atheo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý