Publikace c++ za 21 dní - opakování prvního týdne – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Publikace c++ za 21 dní - opakování prvního týdne – C / C++ – Fórum – Programujte.comPublikace c++ za 21 dní - opakování prvního týdne – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
miguel0
Newbie
22. 3. 2007   #1
-
0
-

Prosím o radu,str.174,řádky 45-47
Jsou zde deklarované funkce a jako parametr si berou Obdelnik - chybí mi tu typ parametru,např.int - viz v předcházející kapitole o funkcích.Přitom Obdelnik je zde uváděn jako konstruktor.

A dále ,např.řádek 126 - definice funkce VypocetObsahu - už má parametr Obdelnik obd.Tomu tedy vůbec nerozumím.Díky za radu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Peter D.0
Expert
22. 3. 2007   #2
-
0
-

keď vytvoriš triedu obdelnik, ako je tam, používaš to ako typ. tak sa vytváraju aj instance tej triedy. teda rovnako ako:

int cislo;

mozes dat:
obdelnik mojObdelnik;

riadky 45-46 obsahuju prototypy funkcií a v prototypoch sa nemusí písať názov premennej, uplne postačí typ napr:
int sucet(int,int);

je prototyp. Na riadku 126 je funkcia, ktory prebera ako parameter cely obdelnik. Dufam že som pomohol.

p.s. :Keď prejdeš k try a catch tak sa nimi veľmi netrap, je to tam podľa mňa zložito vysvetlene.
http://www.ehoy.wz.cz/view.php?cisloclanku=2007020001

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
miguel0
Newbie
23. 3. 2007   #3
-
0
-

Mě akorát není jasné,že parametr funkce může být celá třída - pro mě zatím jaksi nepochopitelné.
A můžu vědět,kde je takový případ detailněji vyložen,třeba ve které publikaci,abych se zase nedočkal dalších překvapení.
Jinak mi ale není dost dobře jasné,s jakými konkrétními parametry ta funkce vlastně pracuje,když nejsou definované skutečné proměnné,ale objekt třídy

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
23. 3. 2007   #4
-
0
-

To miguel: Parametrem není třída, ale objekt třídy. Vezmi si, že třeba takový typ int je vlastně také třída a má své objekty - proměnné typu (třídy) int.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
24. 3. 2007   #5
-
0
-

midin píše: Vezmi si, že třeba takový typ int je vlastně také třída



Toto by som netvrdil velmi pri C++. Toto je take JAVA myslenie ale v C++ to bohuzial neplati. Totizto int je vstavany datovy typ tak isto ako je v Cecku. Nieje to ziaden objekt, ziadna trieda. Ide o elementarny typ. Ak by int v C++ bol objekt podobne ako v Jave.. bolo by mozne nasledujuce:



class trieda : public int
{
...
};

Int je int, char je char, bool je bool, long je long, float je float.V C++ neexistuje myslienka ako v JAVE ci .NETe ze vsetko je dedene od zakladneho objektu.Btw v ktorej knihe pisu to ze na int sa v C++ da hladiet ako na triedu? Sorrac za ten zdrb ale musel som na to reagovat..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Peter D.0
Expert
24. 3. 2007   #6
-
0
-

prečo som myslel že to niekto napiše ? :D
ale v tomto prípade sa dá uvažovať že je int trieda, hoci v skutočnosti to tak nie je. Veľa vecí je v skutočnosti inak, ako ich chápeme. Preto si mozog môže zapamätať toľko vecí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sn3d0
Věrný člen
24. 3. 2007   #7
-
0
-

mephi píše:#
# prečo som myslel že to niekto napiše ? :D


Pretoze je to bohuzial pravda. Int je int, nie ziadna trieda.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
miguel0
Newbie
25. 3. 2007   #8
-
0
-

A ještě jsem se chtěl zeptat,existuje nějaký přehled o všech možných knihovnách a o tom,co lze se kterou knihovnou dělat - např.která knihovna je vhodná k tvorbě programů v GIS?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
26. 3. 2007   #9
-
0
-

Bohuzial neexistuje ziaden kompletny zoznam vsetkych moznych kniznic nakolko nieco take je vlastne nerealne. Tu vsak vie dost pomoct ujo google.Staci nejak sformulovat 'nieco c++ library' a ono to snad nieco najde :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
miguel0
Newbie
26. 3. 2007   #10
-
0
-

A mám ještě malý dotaz:str.162
for(n-=3;n;n--)

malé n-ko uprostřed znamená,nebo je totožné s příkazem n!=0 ??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
26. 3. 2007   #11
-
0
-

n-=3 je to iste akokeby si napisal n = n - 3

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
miguel0
Newbie
27. 3. 2007   #12
-
0
-

já vím,ale ten první výraz je přece pro inicializaci proměnné,mě se spíš jednalo o ten testovací výraz uprostřed

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
27. 3. 2007   #13
-
0
-

to je taktiez test.. ak je n > 0 je true, ak je n = 0 je false.. tak ako si napisal.. sorrac nevsimol som si ze to v strede :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Peter D.0
Expert
27. 3. 2007   #14
-
0
-

mne sa zda to nko v strede strašne neprehľadné, nauč sa použivať n == 0 , lebo v C# ti napíše chybu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
sn3d0
Věrný člen
27. 3. 2007   #15
-
0
-

Chalan to ma s knihy a nebol si isty. That's all. Ja taktiez pouzivam taketo skratene formy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý