Timer – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Timer – Delphi – Fórum – Programujte.comTimer – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Nero
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
23. 3. 2007   #1
-
0
-

Neviete ako spravit spomalenie niekolko mikrosekund?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
24. 3. 2007   #2
-
0
-

To, ze je to z konfery o C se nelekej, jde jen o ty API funkce(QueryPerformance....)
[url]
http://forum.builder.cz/read.php?12,2009066,2011418#msg-2011418
[/url]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
24. 3. 2007   #3
-
0
-

sleep(100); //zpomali 100 mikrosekund

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
24. 3. 2007   #4
-
0
-

To hrach:




Description

Sleep pauses program executions as specified by the milliseconds parameter. Under Windows, Sleep is just a link to the Sleep function in the system API. Under Linux, Sleep calls the usleep library routine.


A nyni neco z SDK Windows.


Sleep
The Sleep function suspends the execution of the current thread for a specified interval.

VOID Sleep(
DWORD dwMilliseconds // sleep time in milliseconds
);

Parameters
dwMilliseconds
Specifies the time, in milliseconds, for which to suspend execution. A value of zero causes the thread to relinquish the remainder of its time ....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
24. 3. 2007   #5
-
0
-

nevim jakej je problem? jako jestli ti vadi ono sluvko zpomaleni... ano.. uznavem

spatne sem to napsal je to pozastaveni - uspani..

ale pane inteligentni.. muzete mi rict jak si predstavujete v ramci pocitace spoleni operace? to me opravdu zajima...
asi snizenim napeti, ze?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
24. 3. 2007   #6
-
0
-

To hrach: To byla reakce na mou odpoved?
Mne vubec neslo o nejake sluvko, jen o to, ze procedura Sleep(cosi) na Windows neumi zpomaleni(pozastaveni) procesu v rozsahu mikrosekund, ale jen milisekund. V Helpu od Delphi je napsane, ze Sleep pod Windows je pouze volanim(odkazem) systemove funkce Sleep() a ta podle MSDN umi zpomalit proces jen v ramci milisekund. Takze pokud chtel Nero skutecne zpomalit proces o 100us, tak se mu to se sleep nepovede. Tot vse, rozhodne jsem se Te nechtel vubec dotknout, ale pokud to tak beres...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nero
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
24. 3. 2007   #7
-
0
-

Nemohli by ste mi niekto napisat co mam vlastne napisat do delphi aby program cakal 0.1ms?


Som zaciatocnik a tie odkazy mi velmi nepomohly.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
24. 3. 2007   #8
-
0
-

to Nero: nedjriv ches nekolik mikrosekund a red desetinu mikrosekundy... rozmysli si co chses..

to Jura: promin, byl jsem v afektu z jinych veci a neprectl jsem si tvuj prispevek poradne, jinak k tomu zpomalovani.. myslim ze je to vec, ktera se stejne profesionalne resi jinak.. tkaze je celkem jedno..... co chce Nero udelat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Nero
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 3. 2007   #9
-
0
-

hrach píše:#
# to Nero: nedjriv ches nekolik mikrosekund a red desetinu mikrosekundy... rozmysli si co chses..#
##
#to Jura: promin, byl jsem v afektu z jinych veci a neprectl jsem si tvuj prispevek poradne, jinak k tomu zpomalovani.. myslim ze je to vec, ktera se stejne profesionalne resi jinak.. tkaze je celkem jedno..... co chce Nero udelat.



ms= milisekundy takze som si to rozmyslel dobre 0.1ms = 100us (mikrosekund) a nie desatiny mikro sekund

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nero
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 3. 2007   #10
-
0
-

To nikdo neviete ako to spravit?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
25. 3. 2007   #11
-
0
-

mě by zajímalo na co to potřebuješ.. asi se to řeší jinak.. zpomalovat.. to není modní.. dnes se chce spíše zrychlovat...
asi chceš dosahnout nějakého efektu animace, ci co...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
photolado
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 4. 2007   #12
-
0
-

Ja by som to potreboval tiez vediet. Potrebujem snimat urcitu hodnotu z hardveru a 1ms sa mi zda (a aj je) vela.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
25. 4. 2007   #13
-
0
-

photolado píše:#
# Ja by som to potreboval tiez vediet. Potrebujem snimat urcitu hodnotu z hardveru a 1ms sa mi zda (a aj je) vela.


pouzij timer

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
bezy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
26. 4. 2007   #14
-
0
-

photolado> tak si hoď smyčku do jinýho vlákna a budeš to mít ještě rychleji jak 0.1ms

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
LukasM
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 5. 2007   #15
-
0
-

To Nero:

Ahoj, klikni na

http://www.zive.cz/h/Programovani/Ar.asp?ARI=106802&CAI=

a mrkni na komponentu HPCounter. Funguje. Ja s ni casuji hardvaroe rizeni periferie pomoci COM portu.

Enjoy :_)

L.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Timer — založil

Timer — založil petr143

Timer — založil qwe

Timer — založil Grunt z Jupiteru

C# Timer button — založil Amik98

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý