Sql dotaz – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sql dotaz – MySQL – Fórum – Programujte.comSql dotaz – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

machis0
Newbie
24. 3. 2007   #1
-
0
-

Zdravim mohl by mmi nekdo prosim pordit kde mam chybu v tomhle dotazu :

SELECT *, DATEPART (hh , wwwcas)as den, COUNT(*)AS 'pocet'
FROM dbo.www

GROUP BY den
ORDER BY COUNT(*)DESC

tenhle dotaz by mel seradit dny v tydnu podle poctu zaznamu, ktere byly pridany v dany den

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
24. 3. 2007   #2
-
0
-

Na prvni pohled se mi nelibi ty uvozovky kolem "pocet"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
machis0
Newbie
25. 3. 2007   #3
-
0
-

myslim ze ty uvozovky tam jsou spravne (pouzivam MS SQL 2005)

myslim ze tam pouzivam spatne tu *, potrebuju at to grupuje podle dne, ale nevim jakt to mam zapsat :-(



Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
25. 3. 2007   #4
-
0
-

a nemá to být náhodou select * from ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
25. 3. 2007   #5
-
0
-

presne ti neporadim, lebo nepouzivam MS SQL a neviem, ako tam pracuje ta DATEPART funkcia, ale v PostgreSQL by dotaz mohol vypadat nasledovne:

SELECT a.den, count(a.den) AS pocet FROM (SELECT date_part('dow', datum) AS den FROM tabulka) a GROUP BY a.den ORDER BY pocet DESC


vypluje to zoradene dny tyzdna (0 az 6 - kde 0 je nedela, 1 pondelok...) podla poctu zaznamov v jednotlivych dnoch. Ale tazko povedat, ci takto ma vypadat dotaz pre tvoju tabulku, ked si nenapisat to najdolezitejsie - strukturu tabulky!

EDIT: trochu zjednoduseny dotaz.... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
machis0
Newbie
25. 3. 2007   #6
-
0
-

Tak jsem to vyzkousel a pise to chybu: 'date_part' is not a recognized built-in function name.

jinak ta struktura te tabulky je:

název tabulky: dbo.www

wwwID int
wwwURL nvarchar
wwwDatum datetime
wwwPC_name nvarchar

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Sql dotaz — založil Paja

SQL dotaz — založil Zdeněk Písařovic

SQL dotaz — založil Bryant

Dotaz SQL — založil SantaClaus

SQL dotaz — založil chvoj

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý