Generovanie chyby pri overloading-u (__get(..)), – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Generovanie chyby pri overloading-u (__get(..)), – PHP – Fórum – Programujte.comGenerovanie chyby pri overloading-u (__get(..)), – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Prog.0
Věrný člen
27. 3. 2007   #1
-
0
-

Jou, mam takuto classu:

class cl_test

{
function __get($n)
{
switch($n)
{
case 'a': ...; ...; return ...; break;
case 'b': ...; ...; return ...; break;
default:
trigger_error('Unknow member <strong>'.HtmlSpecialChars($n).'</strong>', E_USER_ERROR);
}
}
}


Ak mam potom instanciu tejto classy a volam z nej neexistujucu premmennu(neosetrenu switchom)...
$test = new cl_test; 

echo $test->neexistujuca_premenna;

...tak to vypise chybu. Ako subor a riadok kde chyba vznikla sa vypise pozicia, kde bolo volane trigger_error(), cize subor= subor v ktorom je nadefinovana cl_test a riadok=riadok na ktorom je trigger_error(..). Ja by som vsak chcel, aby mi to vypisalo poziciu, kde bola ta neexistujuca premenna volana. Vie mi niekto poradit, ako na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Reklama
Reklama
Prog.0
Věrný člen
30. 3. 2007   #2
-
0
-

http://www.php.net/debug_backtrace

class cl_test

{
function __get($n)
{
switch($n)
{
case 'a': return 'a'; break;
case 'b': return 'b'; break;

default:
$err = debug_backtrace();
$last = (object) $err[0];
echo '<strong>Notice:</strong> Undefined property cl_test::<strong>$'.HtmlSpecialChars($n).'</strong> '.
'in <strong>'.htmlSpecialChars($last->file).'</strong> on line <strong>'.$last->line.'</strong>';
return Null;
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 81 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý