mam základovku (VIA P4PE400FL VIA P4X400,6ch-a) a v ní paměť (256MB DDR PC2700 Nanya Origina) a chtěl bych tam přidat paměť (1GB DDR 400MHz PC3200 A-DATA) >>>>>>>> myslíte že to pujde. dík moc (a sorry za ty dotazi sem lama)
Fórum › Hardware
Blbý dotaz II
To Jacob:hele a prosimtě co to znamená to "PC3200".dík moc
xp píše:#
# To Jacob: nevim co se tím ozačuje ale frekvence paměti určitě ne, nejrychlejší pracují na frekvenci přes 1GHz
No náhodou to je opravdu rychlost pamětí. PC3200 je totiž označení paměti DDR 400MHz efektivně (200reálná) koukni se třeba sem: http://cs.wikipedia.org/wiki/DDR_RAM
to Peťan- jestli to pujde ti nikdo nezaručí, každopádně pokud tvá deska umí dual channel tak se o něj ochudíš, a dále je ta stará pomalejší+ hádám bude mít i jiné CL a tím pádem pokud je trochu nesešteluješ na hodnoty na kterých budou chodit....a nebo to risknout....
Já osobně bych nejdříve koukl zda deska umí dual channel, pokud jo tak bych 256 vyhodil a koupil 2x512 a nebo 2x1024,ale rouhdnutí je na tobě....
To Maverick:jo prosimte a co to je to dual channel .dík
To Peťan: Jednoduše řečeno rychlejší přístup k pamětem, co jsem pročítal tak více se to projevuje na sestavách s Intel procesorem (alespoň mi to tak připadá). Nepočítej nějaký rapidní nárůst výkonu,poznal bys to někde na hraně leda tak a nebo v testech,ale i tak je škoda se o to ochudit ne?
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů
Podobná vlákna
Blbý dotaz ... — založil homelin
"Mysql dotaz v dotaz" — založil Tomáš Sedlmajer
Dotaz — založil Karel Malý
Dotaz — založil Zuzana Kulichová
Moderátoři diskuze