Praca s adresarmi v C++ (readdir/opendir ako v php) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Praca s adresarmi v C++ (readdir/opendir ako v php) – C / C++ – Fórum – Programujte.comPraca s adresarmi v C++ (readdir/opendir ako v php) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
martas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
28. 3. 2007   #1
-
0
-

zdar, chcem sa spytat ci su v C++ funkcie na pracu s adresarmi napr. ako v php readdir / opendir ... . Ak ano tak pls poradte ako nato.
Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Honza0
Stálý člen
28. 3. 2007   #2
-
0
-

Php neznám, takže readdir / opendi mi nic víc neřeknou, ale jinak - adresáře jsou záležitostí operačního systému, C++ tedy nepracuje s adresáři, ale jen s konkrétními soubory. Pokud bys chtěl procházet adresářovou strukturu musíš použít nějaké api podle tvého OS (pro windows je to WinAPI resp. MFC)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
-- ian
sn3d0
Věrný člen
29. 3. 2007   #3
-
0
-

martas píše:#
# zdar, chcem sa spytat ci su v C++ funkcie na pracu s adresarmi napr. ako v php readdir / opendir ... . Ak ano tak pls poradte ako nato.#
#Dakujem



Ano existuje. POSIX zahrna funkcie v headry dirent.h. Ak potrebujes len zakladne operacie tak ti budu stacit. Bezia ako na UNIX-like systemoch tak na Win32.



#include <stdio.h>
#include <dirent.h>

#define PATH "/home/sn3d"

int main()
{
DIR* dir = NULL;
struct dirent* dir_entry = NULL;

opendir(PATH);
if (dir) {
while ( (dir_entry = readdir(dir)) != NULL ) {
printf("item: %s\n", dir_entry->d_name);
}
closedir(dir);
}

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
martas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
31. 3. 2007   #4
-
0
-

diky, a mam este jeden dotaz je aj funkcia na to aby sa zistilo ci je dany subor adresar?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
1. 4. 2007   #5
-
0
-

ano da sa to zistit.. Totizto struktura dirent ma d_type ktory hovory co je to za typ. Ak pojde o directory bude hodnota DT_DIR , ak o subor tak DT_REG.. potom mozu by pipes, a neviem co dalsie.. vid google a struct dirent

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 225 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý