Rozdílné zobrazení seznamů v Mozille a IE – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozdílné zobrazení seznamů v Mozille a IE – CSS – Fórum – Programujte.comRozdílné zobrazení seznamů v Mozille a IE – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Šimon Říha0
Návštěvník
29. 3. 2007   #1
-
0
-

mám definováno:

.box {width: auto; height: auto; border: 1px solid #333; margin: 20px; padding: 0;}

.box li {padding: 0; margin: 0; width: 200px; list-style type: square;}


v IE se odrážky u seznamu zobrazí v DIVu box, ale v Mozille odrážky vylezou ven a k okraji je zarovnán text.
je nějaké řešení, jak udělat, aby to bylo u všech stejné?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
Martin0
Návštěvník
30. 3. 2007   #2
-
0
-

To schimpanze: vyzkousel jsem dany styl a zobrazovalo se mi to korektne. Zkousel jsem to v IE 6.0, FF 2.0.0.3, Opere 9.02 a Mozille 1.7.13.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Šimon Říha0
Návštěvník
2. 4. 2007   #3
-
0
-

ja mám nejnovější mozillu, myslim 2.0.2 a tam se ty odrážky zobrazí mimo obsah. asi proto že tahle mozilla podporuje css3 a to moc neznám, skoro vůbec!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
Martin0
Návštěvník
5. 4. 2007   #4
-
0
-

Podobny problem se mi taky obcas vyskytne.. Mozna by stacilo si trochu pohrat s vlastnostmi margin-left a padding-left a dostat to do prijatelnych mezi ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
9. 4. 2007   #5
-
0
-

jj... margin-left a padding-left.... pohrej si. btw s CSS3 to nemá nic společného

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Petr Fojtík0
Věrný člen
31. 5. 2007   #6
-
0
-

Sčítají se 2 vlivy:
- rozdílné defaultní nastavení UL/padding a UL/margin
- rozdílný box-model

Tohle je oba vyeliminuje a vyhovuje tvému zadání:

<style>

.box { border: 1px solid #333; margin: 20px }
.box ul { width: 200px; padding-left: 25px; margin: 0 }
.box li { list-style type: square }
</style>

<div class="box">
<ul>
<li>Přesně jax to chtěl </li>
<li>Totožné ve FF i v IE</li>
<li>Šířka položek =200px</li>
<li>Odrážky zaberou 25px</li>
</ul>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý