C++ vs. C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ vs. C# – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ vs. C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

hmm
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
30. 3. 2007   #1
-
0
-

Mám takový problém, začal jsem se učit C++, po předchozích znalostech PHP a Pythonu.
Ze začátku to bylo OK, ale když jsem se dostal v knize C++ za 21 dní k 10 kapitole - přetěžování operátorů a pokročilé funkce, začal jsem se úplně ztrácet, vůbec se nemůžu pohnout a nic nechápu, i ukazatele a odkazy mi dělaly problém, ale zvládl jsem je.... Myslíte že by promě nebyl lepší C# a .NET, který je lehčí? Nebo prostě nemám programátorské nadání?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
30. 3. 2007   #2
-
0
-

To hmm: kolik ti je? na tu otázku se dá hodně těžko odpovědět, ale možná by pro tebe byl lepší ....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
hmm
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
30. 3. 2007   #3
-
0
-

Bude mi 15.. Začal jsem programovat asi ve 13.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
30. 3. 2007   #4
-
0
-

To hmm: C++ je přeci jen dost složitý, takže je dost možný, že to zatím nepochopíš

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Hmm
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
30. 3. 2007   #5
-
0
-

A v čem děláš ty? Já bych se chtěl programováním živit, jenže se fakt nemůžu rozhodnout :(
Ehm,prečo tu mám možnosť editovať cudzí príspevok, Dodiq

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
30. 3. 2007   #6
-
0
-

No nevieš aku prácu si najdeš, teda najsť ju nie je problem, ale ktora bude lepšie finančne ohodnotena. Jedno viem isto:
keď budeš pracovat v C# a šéf si jedného rána zmyslí o C++, bude to pre teba o dosť ťažšie ako keby to bolo naopak ;)

btw. Tieto jazyky sú dosť podobné ale C++ ma stále väčšiu podporu CZ-SK tutoriálov ako C#

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DeaLer+2
Hero
30. 3. 2007   #7
-
0
-

To mephi: to se nestane ... firmy a vývojaři, co pracujou s C# věděj dobře proč to dělaj a přechod na C++ je pro ně krok zpět

PS: kdyby k tomu náhodou došlo, tak zaručenš půjde o C++/CLI a tam se i C# vývojař chytí ... jo a pokud chceš vědět, v čem programuju, tak se podívej na můj podpis

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Solo0
Newbie
31. 3. 2007   #8
-
0
-

Jestli je ti 15 tak bych to tak moc nřešil určitě pudeš na školu (nebo možná už si)kde ti budou ládovat do hlavy PASCAL později asi C/C++. Na výšce aspoň na té kde sem já se začína programovat v jave pak se přechází většinou zase na C/C++ . Časem tam přičuchneš i k spoustě dalších jazyků i k C#.

Ono až budeš mít nějaké zkušenosti tak si potom sám vybereš co ti nejvíce vyhovuje.

U jazyků typu c/c++ a jazyků typu java,C# jsou výhody a nevýhody na obou stranách. Java a C# jsou popisnější, začátečník se v nich lépe vyzná, spoustu věcí obstarají za programátora, lépe se na nich budou vysvětlovat určité problémy. Při přechodu na c/c++ programátor zjistí že spoustu věcí si musí pohlídat sám a většinou zjistí jak ty ony věci vlastně doopravdy fungují :-).

Jestli nechápeš kapitoly v knize možná to je tím že ta kniha je pro začátečníka špatná, nebo to bereš moc rychle. Mě se líbyly seriály o C a C++ na builderu. Taky by to chtělo nějakou knihu o OOP vším co s tím souvisí.
http://www.builder.cz/art/cpp/clanek1666892044.html
http://www.builder.cz/art/cpp/cpp_oop.html

P.S: naš profesor kdysi rikal že na u c++ a ukazatelů a takových těch pokročilých funkcí se studenti rozdělí na dvě skupiny na programátory a pojídače koláčků :) Ale být tebou bych si s tim nedělal hlavu pac tobe to nejspis nema kdo poradne vysvetlit a samostudium je docela tezka vec navic v 15-ti.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
31. 3. 2007   #9
-
0
-

DeaLer píše:#
# To mephi: to se nestane ... firmy a vývojaři, co pracujou s C# věděj dobře proč to dělaj a přechod na C++ je pro ně krok zpět#
##
#PS: kdyby k tomu náhodou došlo, tak zaručenš půjde o C++/CLI a tam se i C# vývojař chytí ... jo a pokud chceš vědět, v čem programuju, tak se podívej na můj podpis


C++ je viac low-level jazyk a je momentálne o dosť viac rozšírený ako C#. btw. Nemusí to chcieť len šéf ale aj nová prácaň

ps: viem že každý chce chváliť to svoje, ale berme veci s nadhľadom ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DeaLer+2
Hero
31. 3. 2007   #10
-
0
-

To mephi: já je beru tak jak jsou a v tomhle mi můžeš věřit, to nevychází z mého pohledu na věc, ale z reality

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Peter D.0
Expert
1. 4. 2007   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DeaLer+2
Hero
1. 4. 2007   #12
-
0
-

To mephi: já ho tu někde vyzdvihuju (neříkám, že bych to nemohl udělat, protože by to bylo oprávněný)? asi mě nechápeš - jen tvrdím, že firma nikdy nepřejde z C# na C++

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý