Farebne memo – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Farebne memo – Delphi – Fórum – Programujte.comFarebne memo – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Sid^0
Newbie
30. 3. 2007   #1
-
0
-

kto mi vie helpnut ako dosiahnut farebny text v memo....nemyslim nastavenie pre cele memo ale napr aby v jednom riadku boli pismena roznych farieb

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
30. 3. 2007   #2
-
0
-

Jde to jen velmi tezko - pomoi zpravy WM_PAINT, potom kreslit do bitmapy v pameti a tu ve vysledku prekreslit pomoci Draw na memo. Ale pokud ti jde o opravdu pofesionalni reseni a neams cas se s tim srat, tak sahni po SynEdit(je to free).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ProgDan0
Stálý člen
3. 4. 2007   #3
-
0
-

Co použít RichEdit? Tam to máš uplně v pohodě....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Sid^0
Newbie
3. 4. 2007   #4
-
0
-

ok. najprv musim zistit co to je ;) a pohladat nieco co stym :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal0
Newbie
6. 4. 2007   #5
-
0
-

RichEdit je presne ako memo, ale môžeš nastavovať font aj pre jediné písmenok. Je to jednoduché

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sid^0
Newbie
10. 4. 2007   #6
-
0
-

a ako sa to robi :) trebarz v jednom riadku chcem mat 3 slova a kazde inou farbou

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal0
Newbie
12. 4. 2007   #7
-
0
-

unit Unit1;


interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls, ComCtrls;

type
TForm1 = class(TForm)
RichEdit1: TRichEdit;
Button1: TButton;
ColorDialog1: TColorDialog;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
if colordialog1.Execute then RichEdit1.SelAttributes.Color:=colordialog1.Color;
end;

end.


označíš text, klikneš na button, vybereš farbu a označený text prefarbí

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sid^0
Newbie
15. 4. 2007   #8
-
0
-

thx to som potreboval

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Farebné pismo v cmd — založil bandidado

Memo — založil 12345p

Memo — založil infomf

Výpis do MEMO? — založil katerinaa1

Memo: riadky — založil aliann

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý