Nerozpozná HDD – Hardware – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nerozpozná HDD – Hardware – Fórum – Programujte.comNerozpozná HDD – Hardware – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ondřej Němec0
Stálý člen
31. 3. 2007   #1
-
0
-

Zdravím,

Koupil jsem si SATA HDD Western Digital WD800, mám základní desku MSI K8T Neo s chipsetem VIA K8T800
http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=3544
Když disk připojím na SATA konektor, normálně jede(hrabe, na dotyk je poznat ze jede), základní deska ho však nerozpozná(prostě dělá, že tam není). Zkoušel sem různě přehazovat napájení i SATA konektor, bohužel bez výsledků, chybu v samotném připojení jsem tedy vyloučil.

Už fakt opravdu nevím co s tím mám dělat,pokud někdo ví, tak pls poradtě, sem v tomhle lama.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ubuntu rulez, Arch rulez... Linux rulez!!!
Reklama
Reklama
xp0
Věrný člen
31. 3. 2007   #2
-
0
-

máš ho správně nastavený v biosu a zaplou SATU?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Ondřej Němec0
Stálý člen
31. 3. 2007   #3
-
0
-

zaplou satu mám, mám ještě jeden disk a ten normálně na SATA fachá, ale novej disk nevalí ani připojený na port, kde mám můj funkční HDD.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ubuntu rulez, Arch rulez... Linux rulez!!!
xp0
Věrný člen
31. 3. 2007   #4
-
0
-

pokud máš možnost, tak ten disk zkus otestovat v jiným PC,

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Ondřej Němec0
Stálý člen
31. 3. 2007   #5
-
0
-

ten disk normálně jede.. Kamarad mi na něj hodil před mými zraky Wokna..Pravě v tom tkví tá záhada

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ubuntu rulez, Arch rulez... Linux rulez!!!
xp0
Věrný člen
31. 3. 2007   #6
-
0
-

a z čeho vůbec soudíš, že ten disk deska nepozná, v biosu není vidět? zkuz ho tam natvrdo nastavit, jinak je ti jasný, že windowsy pravděpodobně nerozjedeš, nebo jen s velkýma obtížema?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Ondřej Němec0
Stálý člen
31. 3. 2007   #7
-
0
-

jasný mi to je, při načíná diagnostika BIOSU hlásí Serial Channel 1 prazdný, na serial channelu 0 mám svůj starý maxtor

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ubuntu rulez, Arch rulez... Linux rulez!!!
xp0
Věrný člen
31. 3. 2007   #8
-
0
-

zkus ten disk natvrdo nastavit v biosu, ještě mě napadá máš správně nastavený jumpery na těch diskách, se systémem jako master, a druhýho jako slave?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Není čas ztrácet čas
Ondřej Němec0
Stálý člen
31. 3. 2007   #9
-
0
-

jo na to nastavení v BIOSU se podívám

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ubuntu rulez, Arch rulez... Linux rulez!!!
Marek0
Návštěvník
1. 4. 2007   #10
-
0
-

germaniac píše:#
# ten disk normálně jede.. Kamarad mi na něj hodil před mými zraky Wokna..Pravě v tom tkví tá záhada


Tak to nějak nechápu....kde ten disk nevidíš? V tvojim pc na něj hodil wokna? Tys ho odpojoval či co??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
Ondřej Němec0
Stálý člen
2. 4. 2007   #11
-
0
-

Maverick píše:#
#

germaniac píše:#
# ten disk normálně jede.. Kamarad mi na něj hodil před mými zraky Wokna..Pravě v tom tkví tá záhada

#
#Tak to nějak nechápu....kde ten disk nevidíš? V tvojim pc na něj hodil wokna? Tys ho odpojoval či co??



nene kamoš mi tam hodil wokna na svým PC, u mě na PC nefrčí, nevidim ho vůbec, systém ho nedetekuje..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ubuntu rulez, Arch rulez... Linux rulez!!!
Marek0
Návštěvník
2. 4. 2007   #12
-
0
-

To germaniac: hmmm zajímavé...napadá mě:
1) sata řadič je v biosu zakázán
2)tvá deska má problém disky na sata2 (300) a potřebhoval by přepnout na klasické SATA1 (150)
3) pokud ti nejde jen naistalovat wokna tak bude asi potřeba instalační disketa na sata řadič, pak disk uvidí....

Vše záleží na tom zda v biosu disk je nebo neni, pokud neni platí spíše 1 a 2, pokud nejdou jen wokna tak 3....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
Ondřej Němec0
Stálý člen
3. 4. 2007   #13
-
0
-

disk v Biosu není

1.sata řadič není zakázaný, normálně na něm fachá jiný disk, když ho odpojím, a připojím ten novej, stane se rázem z máho desktopu bezdisková stanice

1.se sata2 mít problémy může, ale zde jde o sata1

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ubuntu rulez, Arch rulez... Linux rulez!!!
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
3. 4. 2007   #14
-
0
-

To germaniac: chyba bude v jumperech, které jsou zezadu na disku, primární disk na kterém máš OS nastav jako MASTER a druhý disk jako SLAVE - jen přehodíš jumper a spojíš jiné dva piny - je to tam napsané na disku kde je to slave a kde master, potom to přiopoj a mělo by ti to ve Win nahlásit nový hardware. Pokud stary maxtor mas ATA, tak možná nebudeš mít nainstalovaný řadič pro SATA disky - byva to na disketě k desce, tak si je kdyžtak doinstaluj, protože Win XP nepodporuji SATA disky...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Marek0
Návštěvník
3. 4. 2007   #15
-
0
-

Mautinek píše:#
# To germaniac: chyba bude v jumperech, které jsou zezadu na disku, primární disk na kterém máš OS nastav jako MASTER a druhý disk jako SLAVE - jen přehodíš jumper a spojíš jiné dva piny - je to tam napsané na disku kde je to slave a kde master, potom to přiopoj a mělo by ti to ve Win nahlásit nový hardware. Pokud stary maxtor mas ATA, tak možná nebudeš mít nainstalovaný řadič pro SATA disky - byva to na disketě k desce, tak si je kdyžtak doinstaluj, protože Win XP nepodporuji SATA disky...


Opravdu jsi si jistý že SATA má jumper na master a slave? Já bych to netvrdil
A ohledně těch ovladačů pro SATA...být tebou tak na tom tak netrvám, ta disketa je tam jen pro instalátor woken toť jedna věc a druhá je ta že nové desky jsou tak dobré že si SATA naemulují a disketu při instalaci woken nepotřebuješ...

to germaniac: sorry ale tohle je na řešení po fóru už docela komlikované, musel bych vidět,teoreticky může jít o nekompatibilitu (už jsem taky o nějakym disku vs řadiči něco četl ale nevim značky) ale fakt těžko říct

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
sonyc
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
3. 4. 2007   #16
-
0
-

Mautinek píše:#
# To germaniac: chyba bude v jumperech, které jsou zezadu na disku, primární disk na kterém máš OS nastav jako MASTER a druhý disk jako SLAVE - jen přehodíš jumper a spojíš jiné dva piny.........................Win XP nepodporuji SATA disky...


heh si mě dostal :o) u SATA se nerozděluje master a slave jalikož na jednu kšandu (kabel) lze zapojit jen jedno HDD , win i jakýkoli jiný OS lze nainstalovat u PATY jak na master tak slave a dotřetice , pokud disk má jumpery tak jen na prohození SATA1 a SATA2 :) , winXP podporují sata disky už od SP1 .
A nyní k probému, na místě kde má být v biosu HDD najeď označovacím prvkem (normálně šipkama :) a označ to) a zmáčkni enter , bios by se měl prohrabošit na kšandě a najít ho , pokud ne tak je dost možné že SATA RAID najíždí po načtení biosu a chvíly po první obrazovce s CPU a pamětí ti najede ještě jedno okno kde naběhne řadič , většinou (na 60%) tam bývá na prvním řádku SilRaid a nějaký číslo , hledej klávesu pro vstup do nastavení řadiče a tam disk "připoj" :) , hodně štěstí - SONYC

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
InMEo
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
12. 4. 2007   #17
-
0
-

Custe mam stejny problem akorat mam dva disky seagate barracuda 7200 ATA, oba mam normalne pres IDE kabel. Potreboval jsem pripojit druhy disk a preinstalovat windowsy. Zjistil jsem, ze mam na jednom IDE kablu zapojenou dvd romku a hdd. a druhy tam vubec nemam. Hodil sem tam teda dalsi IDe kabel a dvd romku sem hodil samostaatne a pripojil sem druhy hdd. Tim ovsem vznikl stejny problem - bios mi ani jeden disk nevidi. Predtim vse slo (taky sem zkousel ruzne prehazovat zapojeni takze v tom to byt taky nemuze.... :( ) uz nevim co s tim porADTE PLZ.....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mr. D
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
24. 4. 2007   #18
-
0
-

Cafte.Nechapem sonycovej odpovedi..ale tiez mam podobny problem...nejak mi obcas vypne zakl.doska PC, proste sa tam objavia take divne sumiace pruhy..normalne to restartujem, ale po poslednom restarte mi bios nerozpoznal disk (Maxton DiamondMax 9 SATA 120GB)....chcel instalacnu disketu, v biose disk nebol ani v ponuke Primary Master, skusal som aj jumper na disku nastavit na Master ale nic...mam zakladku MSI a netusim co stym
poradtte pls ludia....dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
24. 4. 2007   #19
-
0
-

To Mr. D:Já nechápu tebe: Jak vypne základovka? Jaké sumici pruhy?? Kde? Kdy?
Řeknu to snad naposled páč to neřikám sám: SATA NEMÁ NASTAVENÍ NA MASTER A SLAVE přepnul jsi leda tak sat 150 (1) a sata 300 (2). Tvé možnosti? Vyměnit datový kabel, vyměnit napájecí kabel a nebo poslední možnost disk udělá brzo pápá (chyba základní desky je možná taky ale šance je proti tomuto malá)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Optimismus je způsoben nedostatkem informací
Petr Vojáček0
Věrný člen
25. 4. 2007   #20
-
0
-

To InMEo: Pochopil jsem, že máš dvě mechaniky a dva disky, takže bych to zapojil nějak takto: 1. disk na Primary Master (to bude asi ten, kde máš OS), 2. disk na Primary Slave. No a mechaniky budou Secondary Master a Secondary Slave, bude to vypadat tak, že mechaniky budou mít svůj kabel a disky budou mít svůj kabel. Nezapomeň správně na jumperech nastavit Master a Slave

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://www.pecan987.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

HDD — založil Decide

Zmena ID HDD — založil ada.acs

Problem s HDD — založil hd

2 HDD - problem — založil JMM

Špatný HDD — založil mates

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý