C++ & MS SQL server – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ & MS SQL server – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ & MS SQL server – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

lol
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
1. 4. 2007   #1
-
0
-

Ahoj,

mohl by mi nekdo poradit jak v C++ odesilat data na MS SQL server.
Prosim mohl by mi nekdo napsat nejaky postup co mam udelat nejdrive atd.,
nebo by se hodil i nejaky priklad na kterem by jsem to pochopil :-)


diky za odpovedi


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
1. 4. 2007   #2
-
0
-

No to co chces nieje jednoducha vec. Totizto budes potrebovat aspon ake-take znalosti COM technologie pretoze z C++ aplikacie spojenie na MS SQL je mozne cez OLE DB alebo nadstavbu ADO.. doporucujem nastudovat potom http://progres.eternal.cz/index.php?nLevel=13.. Myslim ze dobre urobis ked v tomto pripade siahnes na .NET a jeho ADO.NET.. ten je uz viac user-friendly.. alebo pouzijes Borland C++ builder... ten ma celkom vymakanu pracu z DB..

Inac cca pre 2.5 roka som mal podobny problem, ked najdem to CDcko tak ti hodim aj priklad ako sa to pouzivalo. Inac na tvojom mieste by som si radsej nahodil Oracle 10g express a pouzil OCCI.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
sn3d0
Věrný člen
1. 4. 2007   #3
-
0
-

No podarilo sa mi najst. Pouzival som MFC kniznicu lebo s COMami by bol vecsi kriz.



//pripojenie DB pomocou connection stringu
CDatabase db;
db.OpenEx(_T("DSN=xxxxxxx"),0);

//vytvorenie dopitu na DB
CRecordset rs( &db );
rs.Open( CRecordset::forwardOnly, _T( "SELECT * FROM tabulka" ) );

//spracovanie dat, prechadzanie riadkami ala fetchovanie
while( !rs.IsEOF() )
{
//vybere z recordsetu pre dany stlpec string hodnotu
CDBVariant varValue;
rs->GetFieldValue( "meno_stlpca" , varValue, DEFAULT_FIELD_TYPE );
if(varValue.m_dwType == DBVT_STRING) {
printf(" hodnota v stlpci meno_stlpca: %s\n", varValue.m_pstring->GetBuffer(0));
}

rs.MoveNext();
}

rs.Close();
db.Close();

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Peter D.0
Expert
1. 4. 2007   #4
-
0
-

Ja som si s databázami nejako v C++ nevedel rady. Trapil som sa s tym hodiny. Sedel som pri nete a nadaval na tych čo pisali članky. Proste buď len teoria, alebo rozsiahly projekt, kde sa konkretne veci hladaju tazko. Vlastne som sa na databazu cez C++ nikdy nepripojil. Až v C#.
inak keď sa ti bude dariť viac ako mne :
http://www.ezine.ammo.sk/indexx.htm?rub=1&co=339&search=1

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
lol
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
1. 4. 2007   #5
-
0
-

Jsem to zkousel pres C++ Builder 6, ale tam se mi to podarilo udelat jenom pomoci komponent ADOConnection a ADOQuery. Pokud to udelam pomoci tech komponent, tak se mi vzdycky kdyz to spustim otevre dialog. okno a tomu se prave snazim vyhnout.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
lol
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
2. 4. 2007   #6
-
0
-

tak uz jsem to vyresil, udelal jsem to v C++ Builderu 6 a jako typ projectu jsem vybral Service :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

SQL server — založil Pebble

MS SQL server — založil Drmota L

MS SQL SERVER SA HESLO — založil kironet

MS SQL Server 2008 -chyba — založil Koky

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý