Command-nefunguje (tkinter) – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Command-nefunguje (tkinter) – Python – Fórum – Programujte.comCommand-nefunguje (tkinter) – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tom@sQo0
Stálý člen
1. 4. 2007   #1
-
0
-

ahoj, som si skusil naprogramovat taky program, v ktory sluzi na rychlejsi pristup k suborom(kliknem na cestu a mal by sa otvorit textak, v ktormo mozem dany subor prehliadat)



# -*- coding: utf-8
from Tkinter import *
import os, string

def add_file(filename):
pass

def remove_file(filename):
pass

def get_files():
db=open('databaza.txt','r') #tu su cety k suborom
return db.readlines()
db.close()
def otvor(file):
nazov='vim '+file
os.system(nazov)



root=Tk()
root.title('T-browser')#ideee

#Addfile=Button(root, text='Pridaj')
#Addfile.pack()


files=get_files()
print files
for subor in range(len(files)):
subor=Button(root,text=files[subor])
subor.config(command=otvor(files[subor]))
subor.pack()

root.mainloop()


problem je v tom, ze sa mi ani NEZOBRAZI v tom okne tlacitko, proste nic, len prazdne okno
PS:pyhon sa prave ucim, som zvyknuty skor na c++, takze som mozno na nieco dolezite nabudol....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom@sQo
Reklama
Reklama
geon0
Grafoman
1. 4. 2007   #2
-
0
-

py.cz
+ pozor na promenou subor - dva vyznamy jeden název :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Tom@sQo
~ Anonymní uživatel
158 příspěvků
2. 4. 2007   #3
-
0
-

2katha: viem, ze je to komentar :) neboj sa ;)
2geon: povedz, potom, ako mam to inak riesit, kedze hovoris, je subor ma 2 vyznamy?
plan bol totiz taky, ze z databazy mi natiahne nazvy suborov(napr. /etc/fstab, /etc/X11/nieco,....)
a potom pomocou toho FOR-u vyrobi buttony, ktore po kliknuti na dany button otvoria subor vo vim-ku :)
a tu premennu subor musim mat, lebo inak v prvku nepristupim, ked ho chcem packnut....
neskusis prosim ta, ze co je na tom skripte zle? totiz nastavaju po malickych zmenach 2 chybove pripady: bud mi nezobrazi buttony v novom okne, ALEBO ma hned prehodi do vim-ka :(
co robim zle?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
2. 4. 2007   #4
-
0
-

Jak už geon řikal, je tam dvakrat použitá proměnná subor. Poprvý když procházíš cyklus a podruhý když vytváříš tlačítko. Takže místo:



subor=Button(root,text=files[subor])
subor.config(command=otvor(files[subor]))
subor.pack()

bys musel předělat na:


tl=Button(root,text=files[subor])
tl.config(command=otvor(files[subor]))
tl.pack()

Dále taková drobnost. Ve funkci get_files() by to db.close() mělo být před return.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Tom@sQo
~ Anonymní uživatel
158 příspěvků
27. 4. 2007   #5
-
0
-

sry, ze neskoro pisem, ale na chvilu som sa prestal venovat pythonu ;) taaakze problem zostava tentoraz v tom, ze hned po spusteni programu sa mi spusti vim aj s prvym nacitanym suborom ;( cili saq mi vobec nespusti to okno :( pre istotu predkladam novy kod:



# -*- coding: utf-8
from Tkinter import *
import os, string

def add_file(filename):
pass

def remove_file(filename):
pass

def get_files():
db=open('databaza.txt','r') #tu su cety k suborom
files=db.read().split('\n')
db.close()
return files


def otvor(file):
nazov='vim '+file
os.system(nazov)



root=Tk()
root.title('T-browser')#ideee

files=get_files()

for subor in range(len(files)):
tl=Button(root,text=files[subor])
tl.config(command=otvor(files[subor]))
tl.pack()

root.mainloop()


so, where is the problem?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mo.ri
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
14. 5. 2007   #6
-
0
-

vyřešeno... njn jen chtít

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Built-In Command — založil Radek

WPF Command vs CommandBindings — založil Kowalsky95

Java Command Input — založil Redix

Command v externím souboru — založil Navara

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý