Vyr.SMAZAT – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyr.SMAZAT – Pascal – Fórum – Programujte.comVyr.SMAZAT – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Majo0
Newbie
2. 4. 2007   #1
-
0
-

HELP PLEASE s tymto :

program interval;
uses crt;
var dh,hh,cislo:integer;

begin
write('Zadaj cislo:');
readln(cislo);
writeln('Zadaj dolnu a hornu hranicu intervalu:');
readln(dh,hh);
if dh < cislo and hh > cislo then

begin
writeln('Zadane cislo ',cislo,' je z intervalu <',dh,',',hh,'>');
writeln('Na ukoncenie programu stlac Enter...');
end;

if dh > cislo or hh < cislo then
begin
writeln('Zadane cislo ',cislo,' nie je z intervalu <',dh,',',hh,'>');
writeln('Na ukoncenie programu stlac Enter...');
end;
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo
dalaman0
Věrný člen
2. 4. 2007   #2
-
0
-

argumenty okolo matematickych operacii (AND, OR) daj do zatvoriek

if  (dh < cislo) and (hh > cislo) then

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Anti0
Duch
2. 4. 2007   #3
-
0
-

skus takto:

program interval;

uses crt;
var dh,hh,cislo:integer;

begin
write('Zadaj cislo:');
readln(cislo);
writeln('Zadaj dolnu a hornu hranicu intervalu:');
readln(dh,hh);
if (dh < cislo) and (hh > cislo) then
begin
writeln('Zadane cislo ',cislo,' je z intervalu <',dh,',',hh,'>');
writeln('Na ukoncenie programu stlac Enter...');
end
else
begin
writeln('Zadane cislo ',cislo,' nie je z intervalu <',dh,',',hh,'>');
writeln('Na ukoncenie programu stlac Enter...');
end;

readln;
end.


//edit: dalaman ma predbehol :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo0
Newbie
3. 4. 2007   #4
-
0
-

ok dik,, este mozte poradit ako spravit toto?

Vytvorte program, ktorý vypíše prienik dvoch intervalov <a,b> a <c,d>.
Príklady vstupov a výstupov:
Vstup Výstup
5
10
8
15 Prienikom intervalov <5,10> a <8,15> je interval <8,10>

Vstup Výstup
7
20
35
60 Prienikom intervalov <7,20> a <35,60> je prazdna mnozina

Pri riešení tejto úlohy treba uvažovať všetky možnosti (napr. interval v intervale atď.)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Majo
retriwr0
Stálý člen
3. 4. 2007   #5
-
0
-



program Intervaly;
uses crt;
var dh1,dh2,hh1,hh2:integer;
begin
readln(dh1,hh1,dh2,hh2);
write('Prunikem intervalu <',dh1,',',hh1,'> a <',dh2,',',hh2,'> je ');
if (dh1 > hh2) or (dh2 > hh1) then {prázdná množina}
writeln('prazdna mnozina') else
if hh1 = dh2 then
writeln('cislo ',hh1) else
if hh2 = dh1 then
writeln('cislo ',hh2) else
begin
write('interval <');
if dh1 > dh2 then
write(dh1)
else
write(dh2);
write(',');
if hh1 > hh2 then
write(hh2)
else
write(hh1);
writeln('>');
end;
readln;
end.

Musíš si ale doplnit texty, ... a nekontroluje to nesmyslné vstupy (např. 10,2,12,2), ale s tím se mi nechtělo hrát

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You gotta do what you gotta do
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý