Práce s Edit boxem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce s Edit boxem – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráce s Edit boxem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Roman0
Newbie
3. 4. 2007   #1
-
0
-

Zdravím.
Rozhodl jsem se pomoct kámošce s projektem na maturu. C++, říká mi. No už jsem tenhle jazyk zkoušel (já raději pascal, visual basic, javascript, html, snad už i delphi), na mě moc složitý, ale takovou jednoduchou věc (vzít hodnoty z Edit boxů, vypočítat z nich cosi a zobrazit) přece zvládnu!
A hrůza! Než jsem jen přišel na to, jak se s inicializuje dialog, jak tam všecko naházet atd...

Ale už jsem nepřišel na toto:
Jak přečíst a uložit do proměnné číslo z edit boxu?
Asi bude výsledkem řetězec, jak ho převézt na float?
Jak změnit text v labelu (popisku), jde myslím o vlastnost caption?
všechny tyhle prvky jsou na dialogu vyvolaném z menu...

Samozřejmě, jestli tu to někde je napsané, zasloužím to omlátit o hlavu, ale zkoušel jsem to najít...
Všem, kdo mi pomůžou budu vděčný, radost mi udělá i odkaz na stránky o programováni c++ ve windows.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
3. 4. 2007   #2
-
0
-

mno pokud jde o windows tak reseni je snadne, pokud tedy jedete win32api tak takto:

Jak přečíst a uložit do proměnné číslo z edit boxu?
Asi bude výsledkem řetězec, jak ho převézt na float?


edit ma styl ES_NUMBER
int iCount = GetWindowTextLength(g_hwndMainEdit);

int cislo = GetDlgItemInt(handleDlg, IDC_EDIT1, NULL, iCount);


Pokud nactete GetDlgItemText, prevadite na cislo sprintf, atof (wtof) , ....


Jak změnit text v labelu (popisku), jde myslím o vlastnost caption?


SetDlgItemInt(IDC_EDIT, iCislo, FALSE);
nebo SetDlgItemText

pokud neznam handle editu tak jedu:


HWND hEdit = GetDlgItem(hWnd, IDC_EDIT1);

takze to muze vypdat i takhle:
SetDlgItemInt(GetDlgItem(hWnd, IDC_EDIT1), iCislo, FALSE);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Roman0
Newbie
3. 4. 2007   #3
-
0
-

To zacatecnik:
Dík. Moc nerozumím těm proměnným v parametrech, snad to půjde použít jako černá krabička (nevim jak to funguje uvnitř, ale dělá to, co má), ale i doufám, že když už vím, co mám hledat, pomůže mi MSDN (strašný systém)...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
3. 4. 2007   #4
-
0
-

mno MSDN je jedna z nejlepsich veci co je :o) ale ja stejne raci napovedu nebo internet,tady treba ma historicka vc ++ 6.0 napoveda pri zadani setdlgitemtext:



The SetDlgItemText function sets the title or text of a control in a dialog box.

BOOL SetDlgItemText(

HWND hDlg, // handle of dialog box
int nIDDlgItem, // identifier of control
LPCTSTR lpString // text to set
);


Parameters

hDlg

Identifies the dialog box that contains the control.

nIDDlgItem

Identifies the control with a title or text that is to be set.

lpString

Points to the null-terminated string that contains the text to be copied to the control.



Return Values

If the function succeeds, the return value is nonzero.
If the function fails, the return value is zero. To get extended error information, call GetLastError.

Remarks

The SetDlgItemText function sends a WM_SETTEXT message to the specified control.

See Also

GetDlgItemInt, GetDlgItemText, SetDlgItemInt, WM_SETTEXT




tam mate rozepsany kazdy parameter, takze si myslim nebude problem a kdyz jo od ceho sou poradny typu programujte.com a builder.cz ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Roman0
Newbie
4. 4. 2007   #5
-
0
-

To zacatecnik:
zas to zkusim a kdyby byl ještě nějaký problém, zeptám se tu.
PS: builder.cz jsem neznal, dobrý server... hlavně první co jsem tam zbystřil, byl seriál Učíme se Win API... jak jsem to hledal, že jsem to nenašel? pročtu a snad žádné další dotazy už nebudou.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ChaoticRoman
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
10. 4. 2007   #6
-
0
-

No, už nám to začíná i fungovat, přesto neumím převézt proměnou TCHAR chText[200] na float, poradíte?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
11. 4. 2007   #7
-
0
-

GetDlgItemText(hDlg4, IDC_Db, szDb, 20);

(float)Db = (float)atof(szDb);


rychly vinatek z meho projektu, snad se zoerientujete
(atof(wtof) je vase cesta)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Roman0
Newbie
11. 4. 2007   #8
-
0
-

Díky, zorientoval. Musím unat, že jste skutečně kompetenení radit v C++. Navíc se mi začínají líbit možnosti tohoto jazyka... Mimochodem, dobře zpracované (lepší než msdn :o) reference jsou http://www.cplusplus.com/reference/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
11. 4. 2007   #9
-
0
-

heh to mi fandite protoze ja C++ neumim :o)
ja umim jen C a Win32 API

ale i tak musim rict: neni zac tohle je opravdu trivka, ps : k tomu linku prihazuju:
http://www.koders.com/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
zacatecnik0
Super člen
11. 4. 2007   #10
-
0
-

ChaoticRoman píše:#
# No, už nám to začíná i fungovat, přesto neumím převézt proměnou TCHAR chText[200] na float, poradíte?



jeste bych doplnil:
nepouzivejte chText, jak jiste znate od pana Chalupy z builder.cz, ale szText, je to sice jen nazev a na chod programu nema vliv, ale :
ch by mel byt znak (char)
sz - string terminate to a zero

dodneska mi neni jasny proc pouziva(l) chText :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Roman0
Newbie
11. 4. 2007   #11
-
0
-

To zacatecnik:
no jasně, tohle byl přepracovaný zdroj z builderu... samozřejmě u rozsáhlejších projektů může být nepřehledný kód smrtelný stejně jako špatné názvy proměnných, procedur apod... tak už se poučilo moc zelenáčů, včetně mě... nepostradatelný je navíc u spolupráce více programátorů...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Edit Registru — založil Odin

Ovladace-edit — založil toomadd

Edit DataGridView — založil Mrakoplas

Subory (vymazanie, edit) — založil jozo0025

Prázdný Edit Box — založil Los Gigantos

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý