Chyby v příkazovém řádku – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Chyby v příkazovém řádku – Python – Fórum – Programujte.comChyby v příkazovém řádku – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
S.Salomon0
Newbie
14. 4. 2006   #1
-
0
-

Zdarec lidi mám takový problém... lépe řečeno problémy...
Když zapnu IDLE tak tam mi jde všechno až na "grafiku".
Když zapnu command line tak tam mi nejdou například podmínky nebo definované funkce, vždy to vypíše chybu na druhém řádku .... Co s tím?

(mám verzi 2.4)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://programujte.com/avatari/51.jpg
Reklama
Reklama
Vítězslav Titl0
Stálý člen
14. 4. 2006   #2
-
0
-

tak asi špatně nainstalovaný, jinak nevím... zkoušel jsi to přeinstalovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Farundel0
Super člen
14. 4. 2006   #3
-
0
-

Ahoj,
napis sem priklady, co presne ti nejde (ukazky kodu a taky chybova hlaseni), jinak nic nevyresime...

K ty "chybe na druhym radku" - odsazujes spravne vnoreny kod?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
To follow the path:
look to the master,
follow the master,
walk with the master,
see through the master,
become the master.
S.Salomon0
Newbie
15. 4. 2006   #4
-
0
-

Děla to tohle:
>>>a=5
>>>if a<6 :
... print "ahoj"
File "<stdin>" line 2
print(zde je pod pismenem "t" taková šipečka) "ahoj"
IndentationError: expected an indented block
>>>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://programujte.com/avatari/51.jpg
geon0
Grafoman
15. 4. 2006   #5
-
0
-

[i]Když zapnu IDLE, tak tam mi jde všechno až na "grafiku".[/i]

Nechápu. Jak to poznáš? Možná to déle nabíhá, to jo, ale jinak by neměly být problémy. Pokud ovšem nemáš pamět 32 kB ;-)

[i]>>>a=5
>>>if a<6 :
... print "ahoj"[/i]

Pokud si dobře vzpomínám :-), tak v Pythonu VELMI záleží na odsazení. TO znamená, že vše, co patří do if (ale i jiných, třeba for, while) se musí psát odsazeně od kraje. Možná to na začátku dělá problémy, ale již zakrátko to způsobí tvůj daleko rychlejší postup.

Jinými slovy musíš před print udělat několik mezer. A pak dvakrát Enter. Po prvním Enteru Python čeká, jestli mu ještě něco nezadáě do ifu, no a druhý Enter if vykoná.

Ahoj!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý