Násobenie rekurzívne – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Násobenie rekurzívne – Delphi – Fórum – Programujte.comNásobenie rekurzívne – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

michal0
Newbie
4. 4. 2007   #1
-
0
-

Vedel by mi niekto pomôcť s týmto zadaním?

Vynásobte dve čísla pomocou jedinej premennej. Čísla sú zapísané v textovom súbore podsebou. Nepoužívajte žiadne komponenty, výsledok vypíšte pomocou showmessage



ja už som bezradný.. Sčítanie viem spraviť, ale s týmto násobením neviem hnúť


//EDIT: asi som na to práve prišiel.. môžete zamknúť/zmazať

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
4. 4. 2007   #2
-
0
-

tak se prosím pochlub, zajímalo by mě to:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
4. 4. 2007   #3
-
0
-

Ja sice nejsem audiotrack, ale problem me zaujal, takze prikladam sve reseni. Kazdopadne by sem mohl audiotrack to sve.




function Nasobeni(var f: TextFile):Integer;
var line: String;
begin
if(Eof(f)) then Result := 1
else begin
readln(f, line);
Result := StrToInt(line) *Nasobeni(f);
end;
end;

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var f: TextFile;
begin
if(OpenDialog1.Execute) then begin
AssignFile(f, OpenDialog1.FileName);
Reset(f);
ShowMessage(IntToStr(Nasobeni(f)));
CloseFile(f);
end;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal0
Newbie
4. 4. 2007   #4
-
0
-

neviem síce či je to dobre, ale tak takto nejak som to urobil:

unit Unit1;


interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;

type
TForm1 = class(TForm)
Button1: TButton;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form1: TForm1;
a:integer;
vstup:textfile;
implementation

{$R *.dfm}

function sucin:integer;
begin
if a>1 then begin
a:=a-1;
sucin:=sucin + a;
end else begin
read(vstup,a);
sucin:=a;
end;
end;


procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Assignfile(vstup,'cisla.txt');
Reset(vstup);
Readln(vstup,a);
showmessage(IntToStr(sucin));
Closefile(vstup);
end;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Nasobenie matic — založil Dodo

Násobenie dvoch matíc — založil Kent

Rekurzivne generovane pole — založil Petr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý