Alokace pameti (2-rozmerne pole) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Alokace pameti (2-rozmerne pole) – C / C++ – Fórum – Programujte.comAlokace pameti (2-rozmerne pole) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
martas
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 4. 2007   #1
-
0
-

na internete som nasiel, ze ked chcem alokovat miesto pre 2-rozmerne pole tak to musim spravit nejak takto



int **pole;
pole = (int **)malloc(sizeof(int*)*N);
for (int i=0; i<N; i++) {
pole[i] = (int *)malloc(sizeof(int)*M);
}

a zaujimalo by preco tam musia byt 2 hviezdicky (int **pole)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
sn3d0
Věrný člen
4. 4. 2007   #2
-
0
-

Pretoze ide o pole ukazovatelov na dalsie polia co je vlastne dvojrozmetne pole.. je to pole poli.. Heh napisal som to asi ako idiot. Mne pri viachviezdickovych ukazovateloch casto pomaha ked si to nakreslim ako to v pamati asi vyzera..



int**
| int* | ---> |_|_|_|_|_|
| int* | ---> |_|_|___
| int* | ---> |_|_|_|_|
| int* | ---> |_|_|_|

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 190 hostů

Podobná vlákna

N rozmerne pole — založil Keyzio

Dynamická alokace paměti — založil birkof

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý