Generátor zdrojových kódů – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Generátor zdrojových kódů – C / C++ – Fórum – Programujte.comGenerátor zdrojových kódů – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Leoš0
Duch
8. 4. 2007   #1
-
0
-

Nevíte jestli neexistuje program, který generuje zdrojový kód z předlohy (template) a uživatelem zadanými vstupními daty? Mám takovou představu, jak urychlit psaní nudných částí kódu, který už někdo, nebo vy už vyřešil. V podstatě by šlo o to, že by jste měli dynamickou předlohu, který s vašemi vstupními daty vygeneruje čast kódu, který si pak můžete doupravovat v jednoduchém editoru. Například by jste měli předlohu pro generování GUI prvků, tak by jste si vytvořili soubor, kde napíšete, aby vám vygeneroval prvek, do kterýho lze psát a se zvýrazňováním syntaxe a program vám podle předlohy vygeneruje celý kód, který je s tím spojený (vykreslování, správa uživatelských akcí, atd.) a narozdíl od knihovny by jste jej mohli dále doupravovat. Samozřejmě, že by se nejednalo jen o jazyk C/C++ ale i o jiné.

Pokud by jste věděli, že takový program již existuje, tak mě dejte vědět, zatím jdu na něm makat :) .

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
8. 4. 2007   #2
-
0
-

hmm na toto exisuju v C++ templates. Na Windows konkretne existuje ATL a WTL ktore robia to co si presne napisal. Dalsia vec ze dnes je kvantum GUI devel nastrojov ako Visual C++ atd. Myslim ze sa pokusas uz o naprogramovane.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Leoš0
Duch
8. 4. 2007   #3
-
0
-

Spíš jsem chtěl, aby se nemuseli používat knihovny, které byli vytvořeny někým jiným, ale aby se přímo generovali do souboru, který použijete ve vašem programu. A nejen generování GUI (to byl jen příklad), třeba i (ale to trochu přeháním) jednoduchý grafický engine.
Uvedu příklad (pro GUI prvku se zvýrazněním syntaxe):



CONTROL MyEdit
DATA SimpleText
FUNCTION CanWrite, SyntaxText
DRAW Border, SyntaxText
END CONTROL MyEdit

To by jste měli v nějakým souboru (samozřejmě je to zjednodušené), v dalším souboru by byli informace o tom, co je CONTROL, DATA, FUNCTION, DRAW, atd...(to by byla ta předloha, podle které by se to generovalo).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý