Pokračování diskuze z vláken http://programujte.com/forum.php?akce=prispevek&id=4079, http://programujte.com/forum.php?akce=prispevek&id=3667.
Fórum › Offtopic
Fyzika vs. parapsychologie
mozna, ze se to tak divne jmenuje :-)
To DeaLer: na jakou vzdálenost dokážeš bez použití ruky rozotočit psi-wheel??
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To Blujacker: mno, to nevim, většinou jsem tak půl metru až metr daleko
Ghekon píše:#
# Ja bych z toho udělal: " Jak zapíchnout tchýňi psychokineticky hozenou vidličkou :D
:D:D
Ghekon píše:#
# To Blujacker: Ty to dokážeš bez ruky?#
#
ne, ale budu trénovat, tak snad někdy...
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
To mephi: http://psipog.net/media.html
mno asi tomu neuverim, dokud se mi to samotnymu nepovede..
To mephi: Člověku se nechce takovým věcem věřit, ale já jsem to s tím včera začal a je to zábava, poznávat svoje možnosti... dokud nezkusíš, neuvěříš
Pro vyzkoušení Vaš
To mephi: ono se o tom ví, ale lidi si to nechtěj připustit (raději řeknou, že to jsou triky) ... nejde tu o nějaká živá vystoupení
PS: mě tak štve, že nejsem doma a nemůžu to video natočit ... grrr
Nejde o video, to může každý zpochybnit, ale jde spíš o to, že takovéhle věci se ti třeba před 100 lidí nepovedou, tohle není žádná "šou". Musíš k tomu mít absolutní klid, nejlépe před tím meditovat a vyčistit si hlavu, a hlavně věřit ;)
Tak nevim, ale me se to toci/kmita/pada porad... Nechapu, jak to dokazete vydrzet nedejchat..
Jo a uz nekdo dokazete hejbat cursorem??? :-)
Mno a umi to vas nekdo??? Protoze jestli jo, tak nebudu jist, pit, spat, dokud se to nenaucim :-)
To Zelenáč: hh ... jo
Mno s trochou meditace a s kapackou bych to snad moh prezit, ne ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=H5NwRfMJgOQ
Ja bych rek, ze pocitacova animace, nebo optickej klam :-)
To Skusim_to: dobré jsou už zmiňované stránky psipog.net, jinak moc důvěryhodných zdrojů neznám (většinou jen okopírované kecy bez zdroje)
TIP: pokud máte NB, postavte PSI wheel tak 15 cm před vývod vzduchu. Až začne ventilátor chladit, PSI wheel se bude otáčet, zkuste ho zastavit.
začal jsem předeevčírem. Ze začátku se mi to občas trochu pootočilo ale dneska skoro nic:(
Pro vyzkoušení Vaš
já vydržím vždycky maximálně 10 minut. Nemám moc trpělivosti no.. Zejtra to snad zvládnu
Pro vyzkoušení Vaš
To Ghekon: popravdě jsem měl už zdřívějška nějakej trénink, vždycky ve škole jsem se takhle odregovaál, díval jsem se na tabuli a na nic nemylsel, takže jsem to teď využil díval se na něj a měl u něj jednu ruku občas sem je protřídal, v duchu jsem mu domlouval aby se teda laskavě začal točut že mě to přestává bavit :), po nějaké době se teda začal točit podařilo se mi i 2x změnit směr, ale potom si dělal zas co chtěl
nj, taky se to začnu učit ve škole, doted jsem bud vyndaval a zandaval ježka z klece nebo rozdělával a opravoval metr;)
Pro vyzkoušení Vaš
To xp: snad z tebe nakonec nestane člověk přístupný nezvyklým možnostem :)
To DeaLer: já proti těmto jevům nic nemám jako většina vědců právě naopak(ti snad ani nemůžou být vědci když se k tomu tak staví, přitom kvantová teorie či Einsteinova teorie relativity, taky zasahují do našich všedních představ o našem světě, a to dost razantně), myslím, že si zaslouží náležitou pozornost a prouzkoumání těchto jevů, to pak může vést k novým teoriím, či až k samotné teorii všeho
ja to skusam asi tri dni tak po 10 minut a zatal ziadne vysledky. ale ani sa necudujem pozeram na to ako sa tomu nechce a vzdy sa pristihnem ako myslim na nieco celkom ine . . .
fakt to de roztocit?
To inteligent: no jistě ...
treba tomu venovať veeľa času, potom človeku začne hrabať a mysli si že sa mu to točí ;)
podľa mňa je to niečo podobné ako to, že si zväčšim kapacitu HDD otočením šrubky.
ak to naozaj viete roztočiť skúste to dokázať.
To mephi: stačí ti video? až budu mít čas, tak to natočím
To survik1: nj, ani fyzika není dokonalá a na tohle prostě nestačí
BTW: ty teorie nejsou vyvrácené
kdyby ten dotyčný psi wheel měl na okrajích ostny ohnuté do pravého úhlu,stačí ho elektricky nabít a točí se sám :) ,nebo ten psi wheel zmagnetizuj a strč do otáčivého magnetického pole. Jiné způsoby jak tím otočit mě nenapadají. Kusem masa(rukama) a organickým počítačem v hlavě(mozkem) nic na dálku neroztočíš. Opravte mě jestli se mýlím.
Proč sem vůbec píšeš ... těmito způsoby PSI wheel samozřejmě roztočíš, roztočíš ho taky když kolem něj rozestavíš několik hrnků kávy, ale zdaleka ne s tak velkou energií. Já chápu, že tomu nevěříš, já jsem tomu taky nevěřil, dokud se mi to nepovedlo. Jak si můžeš bejt tak jistej, že to nejde?
No, konec tlachání, tady máte to video ... http://dealer-software.qsh.cz/soubory/pk.mov. Je to točený foťákem, takže kvalita nic moc, ale i tak mi to dalo dost práce (není sranda se plně soustředit na PSI-wheel a přitom ještě natáčet). Kdyby vás náhodou napadlo, že je to fake, tak vás můžu ujistit, že bych nic podobnýho vytvořit nedokázal.
ja nechapu proc se porad navazite do fyziky
Physics is the branch of science concerned with discovering and characterizing universal laws that govern such things as matter, energy, space, and time.
pokud nejaky PSI sily existuji(coz se -zatim- nepodarilo vedecky dokazat), tak jsou soucasti naseho sveta, a tudiz patri do oblasti zkoumani fyziky, a tudiz to jsou fyzikalni jevy jako vse ostatni - proboha, copak elektricka indukce nebyla fyzikalni jev predtim nez byla fyzikou popsana? ...ach jo...
Mno ... vědecky prokázané to je (pokud tím myslíš prověřené opakovatelnými pokusy). Možná tento vědní obor později přejde pod fyziku (to nevím, nikdo zatím nezná podstatu těchto jevů), ale prozatím to jde proti sobě ... PK, ESP a další jevy popírají fyzikální zákony (gravitaci, termodynamiku, apod.), proto je pro většinu lidí nemožné připustit jejich existenci.
no nevim, az s tim prijde MIT nebo Caltech, az si prectu bombastickej clanek ve Scientific Americanu, tak to budu povazovat za zacatek realnych studii v tomto oboru:) zadruhe, pokud neni znama podstata techto jevu, neni mozne tvrdit ze jsou v rozporu se stavajicimi fyzikalnimi zakony. zatreti, pokud uvazujeme veskere dosavadni vysledky dosazene pomoci "PSI sil"(beru je oddelene, spis bych si tipnul ze pokud existuji, maji co do cineni s kvantovymi jevy) za skutecne, je nutno podotknout ze jsou pekne na hovno- k cemu mi je otaceni jakymsi papirovym slunecnikem o 20 gramech, navic po x mesicich treninku? Omlouvam se, ale tohle je podle me zcela k nicemu:) Dokazu svou mysl zamestnat smysluplnejsimi aktivitami pro jeji rozvoj:)
Lol, to je jako vyvracet fyzikou existenci ufo...i kdyz tam je alespon matematicky dokazane ze by existovat melo.
Já myslím, že je možné to tvrdit podle jejich projevů. Jinak s tebou souhlasím ... je k ničemu ztrácet čas tím, že se to budeš učit. Já jsem si dokázal, že to zvládnu a že jsou podobné věci možné, ale nemám důvod dál trénovat a zdokonalovat se. K čemu taky, stejně mám minimální šanci, že se to naučím na takové úrovni, abych to dokázal efektivně využít.
BTW: po X měsících??? mě se to povedlo za slabou hodinku
jj, nadpřirozené jevy neexistují. Buď je to podvod anebo nebo něco, co neznáme, a můžete se to jevit jako nadpřirozené.
BTW, koukal jsem na to video i letmo na jejich stránky, ale nenašel jsem jak tu papírovou skládanku vyrobit. Díky.
To geon: Taky si myslím, že označení "nadpřirozené" plyne jen z neznalosti lidí. Jak ten papír složit: http://www.psipog.net/art-telekinesis-tips.html, pak to prostě jen posadíš na nějakej ostrej hrot.
Blbost
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Fyzika — založil Jacob
Fyzika - zrazky — založil entity
Fyzika - priklad — založil dim
Knihy matematika/fyzika — založil ITLover