Prevod datumu do time – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prevod datumu do time – PHP – Fórum – Programujte.comPrevod datumu do time – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Jakub Jurových0
Stálý člen
15. 4. 2007   #1
-
0
-

Možno to tu už niekde bolo, ale ako sa dá previesť dátum napr. 23.01.2007 na dajme tomu na 176628390 (cize na time())??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Marek Štafl0
Stálý člen
15. 4. 2007   #2
-
0
-

Funkce mktime - manuál:
int mktime ( [int hour [, int minute [, int second [, int month [, int day [, int year [, int is_dst]]]]]]] )

Tedy dejme tomu 23.1.2007:
mktime(12, 0, 0, 1, 23, 2007);

Ty hodiny jsem nastavil na 12, protože je to střed dne, jinak by tam stačila vteřina po půlnoci (nevím, jestli by to vzalo přesně půlnoc):
mktime(0, 0, 1, 1, 23, 2007);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
15. 4. 2007   #3
-
0
-

To MareX: Dík, vyskúšam. A ešte jedna vecička. Nenájde sa nejaká fce na prevod 23.01.2007 do tvaru 12, 0, 0, 1, 23, 2007?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Marek Štafl0
Stálý člen
15. 4. 2007   #4
-
0
-

Jinak tahle funkce podle manuálu vezme i nesmyslné datum a čas. Například 29.únor v nepřestupném roce pochopí jako 1.březen, 35.12.2007 pochopí jako 4.1.2008 a podobně.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
15. 4. 2007   #5
-
0
-

Jasně. Třeba explode(). Tahle funkce rozdělí předaný řetězec podle zadaných znaků a uloží je do pole.
Příklad:

$datum = "23.01.2007";

$rozdelenyDatum = explode(".", $datum);


$rozdelenyDatum je teďka pole:

$rozdelenyDatum[0] = 23;
$rozdelenyDatum[1] = 01;
$rozdelenyDatum[2] = 2007;

No a pak už to zapíšeš takhle:
mktime(0, 0, 1, $rozdelenyDatum[1], $rozdelenyDatum[0], $rozdelenyDatum[2]);

Ty hodiny, minuty a sekundy si musíš dosadit sám, když není zadán čas.

Jinak možná existuje nějaká funkce, která tohle celé nějak udělá sama, ale nikdy jsem ji nehledal. Zkus hledat v manuálu, jestli Ti tohle přijde moc složité.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
15. 4. 2007   #6
-
0
-

Jinak možná existuje nějaká funkce, která tohle celé nějak udělá sama, ale nikdy jsem ji nehledal. Zkus hledat v manuálu, jestli Ti tohle přijde moc složité.

Nie, je to v pohode.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Jakub Jurových0
Stálý člen
21. 4. 2007   #7
-
0
-

Tak som si spravil mini fce



function mktimeSprav ($cas) {
$rozdelenyDatum = explode(".", $datum);
$rozdelenyDatum[0] = str_replace('0', '', $rozdelenyDatum[0]);
$vratit = mktime(0, 0, 1, $rozdelenyDatum[1], $rozdelenyDatum[0], $rozdelenyDatum[2]); // riadok 32
return $vratit;
}

Hlási mi to chybu:
Warning: mktime() expects parameter 5 to be long, string given in D:\server\www\trieda\inc\kalendar.php on line 32

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Marek Štafl0
Stálý člen
22. 4. 2007   #8
-
0
-

Ty té své funkci předáváš proměnnou $cas, ale uvnitř se snažíš rozdělit proměnnou $datum. To je přece nesmysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
24. 4. 2007   #9
-
0
-

Ups, sorry. Uz to funguje. Thanks

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Time.h — založil dragon124

One-time pad — založil Zelenáč

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý