Nej distribuce – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nej distribuce – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comNej distribuce – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

Ghekon0
Návštěvník
15. 4. 2007   #1
-
0
-

Jaká je podle vás nejlepší distribuce? Ideláně free :). Myslíte že je Kubuntu dobrá?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
------------Ghekon--------------
Jakub Jurových0
Stálý člen
15. 4. 2007   #2
-
0
-

Skor by som sa asi priklonil k Ubuntu.

Nahlásit jako SPAM
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
marek0
Stálý člen
16. 4. 2007   #3
-
0
-

neexistuje naj distro...skor existuje distro ktore ti vyhovuje.....

Nahlásit jako SPAM
Pinkava Pavel0
Stálý člen
16. 4. 2007   #4
-
0
-

myky: souhlas

imho neexistuje nejlepší distro, prostě to, které ti sedne je pro tebe to nejlepší

Nahlásit jako SPAM
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Martin Šmarda0
Návštěvník
16. 4. 2007   #5
-
0
-

To je sice pravda, ale ubuntu (na Kubuntu se dá lehce přepnout) je na začátek dobrá volba - sám ho mám. Je to založené na Debianu, a to už ve světě IT něco znamená.

Nahlásit jako SPAM
Život je pes, a pes je nejlepš přítel člověka!
Pinkava Pavel0
Stálý člen
16. 4. 2007   #6
-
0
-

Mno, Ubuntu si zajistilo své místo díky jednoduchosti, intuitivnímu a velmi příjemnému ovládání. Musím ale uznat, že já osobně jsem testoval Mandrivu, OpenSuse ale Ubuntu se mi tak nějak líbilo nejvíce. A pro začátečníky je to dobrá distribuce.

Nahlásit jako SPAM
Něco tak nepatrného, jako je mávnutí motýlích křídel, může způsobit uragán, který zasáhne celý svět. -- teorie chaosu --
Michal Zima0
Super člen
16. 4. 2007   #7
-
0
-

(K)Ubuntu je dobrá volba, i když na můj vkus příliš megalomanská distribuce (i když to třeba OpenSuSe a možno i Mandriva taky, přestože Mandriva je dle mého možno lepší jak to suse, ale je to věc názoru). Nejvíc se mi na všech distribucích nelíbí systémy balíčků, resp. použití ano - snadné, rychlé, jednoduché - zvládne to i začátečník. Pokud si ale chci balíček vytvořit sám, tak mi to dá hodně zabrat (ve výsledku se mi na zeleném fleku žádný vytvořit nepodařilo). Takže jsem se rozhodl pro svou zlatou střední cestu - mezi kompilovaným a balíčkovým softwarem. Vezmu graft, který upravím, aby dokázal instalovat i do jiných úložišť (/, /usr, /usr/local atd.) a přidám mu schopnost číst speciální konfigurační soubor, který mu řekne, co s tím balíčkem udělá (balíček bude běžný zkomprimovaný tarball (buď gzip nebo bzip2)). Budu pěkně vědět, co všechno v systému mám a hlavně kde to mám. :-) Když něco budu chtít jenom vyzkoušet, můžu bezobav předchozí verzi "odgraftovat" a novou "zgraftovat". Pokud se mi nová nebude líbit, tak udělám přesně opačný postup. Pokud bude, tak prostě složku se starou verzí smažu.
A jako základ chci použít distribuci Slackware, protože se mi zdá z těch současných jako jedna z "nejčistších".

BTW doporučuji vám prostudovat, co ten graft vlastně je. :c) http://www.root.cz/clanky/sprava-rucne-kompilovaneho-software-na-unixu/

Nahlásit jako SPAM
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
6. 5. 2007   #8
-
0
-

hmm ja mam ted suse a moc se mi nelibi. driv sem mival mandrivu, ta mi prisla obecne lepsi, ale byl tam trochu divnej package manager... co treba zkusit debian?

Nahlásit jako SPAM
11. 5. 2007   #9
-
0
-

Debian je uz pokrocilejsi distro ... ale furt ma apitude takze snim neni zas takovy problem...

Nahlásit jako SPAM
Tommz.0
Stálý člen
11. 5. 2007   #10
-
0
-

xHire: Jsi blázen :-) Ale pokud se do toho chceš pustit, tak jsem kdysi viděl zajímavou přednášku. Myslím že je to něco podobného, jako jsi psal. Tak pro inspiraci :-)

http://avc.sh.cvut.cz/archiv/index.php?id=1041&rid=302&offset=0&select=InstallFest

Inač mně připadá taková nejjednodužší a nejpraktičtější distribuce Debian ...

Nahlásit jako SPAM
14. 5. 2007   #11
-
0
-

SuSE ;-)

Nahlásit jako SPAM
Michal Zima0
Super člen
14. 5. 2007   #12
-
0
-

tommz9: díky za link, poslechl jsem si to a je to velmi zajímavé a inspirující. Rozhodně si z toho hodně vezmu (jak z předášky, tak i ze Sinuxu. :-) Určitě to ale bude chtít přidat něco víc, jinak velmi dobré.

Nahlásit jako SPAM
v4sek
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
14. 5. 2007   #13
-
0
-

No tak ja jsem nejdele pouzival (x)ubuntu ale zdalo se mi to docela pomale, a bylo tam moc veci. Docela by se mi libilo kdyby bylo mozne pri instalaci zvolit neco jako "zakladni instalace". Ted uz chvili pouzivam debian vetsinou s xfce obcas gnome, a je to o hodne rychlejsi ;-) (mam teda starsi notebook, je to P III 500-700MHz)

Nahlásit jako SPAM
20. 5. 2007   #14
-
0
-

No, ja par distribuci uz taky prostridal. Nakonec jsem skoncil u SuSE. Kubuntu se mi opravdu moc nelibilo. Silene dlouho se nacitalo a i potom byl system takovy 'liny'. Mandrivu, jako takovou jsem nepouzival, ale moje prvni distro byl mandrake a z dnesniho pohledu hruza, ale to uz je par let :-) No a postupne jsem se dostal k SuSE, ale az budu mit cas, tak urcite nebudu vahat a nainstaluju gentoo.

Nahlásit jako SPAM
War is Peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength
Jan Sedlák0
Expert
8. 6. 2007   #15
-
0
-

Pro začátek rozhodně SuSE. Je uživatelsky přívětivy a relativně jednoduchy.

Nahlásit jako SPAM
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Jan Bednařík0
Super člen
10. 6. 2007   #16
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
Python + Django + PostgeSQL = spokojený vývojář :-)
froo+
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
12. 7. 2007   #17
-
0
-

Já jsem včera nainstaloval novou verzi Ubuntu (7.04 AMD64) a po prvních hodinách užívání mohu jen vřele doporučit... vše bezproblémů, jednoduché a automatické i instalace grafických ovladačů (které mi daly velice zabrat na SuSEčkach a nakonec sem je tam ani nenainstaloval)... Krom toho už to není takový ten líný systém, který by se dal užívat opravdu pouze jako druhý systém, řekl bych že je to jedna z prvních distribucí resp. určitě první distribuce, která by pro mě osobně mohla nahradit plně windows, po čemž však neprahnu, ale přesto je to velmi dobrý system.

Nahlásit jako SPAM
ChaoticRoman
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
12. 7. 2007   #18
-
0
-

Mám nový notebook (nový, haha: PIII), a na něm můj první linux: Ubuntu. Zatím si není na co stěžovat, věecko, co sem tam pichnul jelo okamžitě, ovládání je jednoduché, nepadá to a balíčkový systém je jednoduchý, prostě instalujete... Můžu doporučit.

Nahlásit jako SPAM
mr.Crow0
Newbie
6. 8. 2007   #19
-
0
-

já rád slackware, když jsem začínal, vyhovovalo mi SUSE

Nahlásit jako SPAM
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
6. 8. 2007   #20
-
0
-

Mne sa paci moje trochu upravene Ubuntu -> home-made kernel 2.6.22.1 bez tych nepotrebnych hovadin co su v nom skompilovane od distributorov to slape jak hodinky. Od zvolenia systemu v grub-e nabootuje za +- 45s (pre porovannie Win - 2 min)

Nahlásit jako SPAM
ProgDan0
Stálý člen
6. 8. 2007   #21
-
0
-

Pro nekoho kdo se nebojí komandlajny a konzole a ma rychlejsi net je to urcite [podtrzene]ArchLinux[/podtrzene]....

Nahlásit jako SPAM
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
olgo0
Věrný člen
13. 8. 2007   #22
-
0
-

tiez sa priklanam k slackwaru. niektore veci su trosku pracnejsie ale naprosto mi vyhovuje. je to presne to co som hladal ked som utekal od windows :)

Nahlásit jako SPAM
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Colpik0
Super člen
17. 9. 2007   #23
-
0
-

Debian-based distra jsou nejlepší

Nahlásit jako SPAM
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
23. 9. 2007   #24
-
0
-

Mno ... zalezi na tom co vsecko chces umet :) a za jakou dobu :) nejlepsi pro zacatek jsou Debian-based distra pokud budes delat slozitejsi veci ... tak ti casem prestane vyhovovat a prejdes na Slackware, nakeBSDcko nebo Gentoo .. jde o to vyzkouset ... ;) jinak mimochodem SuSE bych moc nedoporucoval nebo Novel Linux ... nenauci vas to zakladum linuxu coz bychom meli umet vsichni ;) linuxaci ;)

Nahlásit jako SPAM
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
23. 9. 2007   #25
-
0
-

To Dr.Silenec: Zacina mi to tu vazne smrdet flejmom, este ze idem prec na tyzden inac by som tu volaco spustil.
Ale k veci; SuSE je dobry system, ako desktop system pre zaciatocnikov a mierne pokrocilich jeden z najlepsich...

Nahlásit jako SPAM
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
23. 9. 2007   #26
-
0
-

To k:klid ;) jen rikam nazor .. akorat teda jediny co sem fakt sral je RPM to nemam rad :D deb mi prijde lepsi .. ale je to vsecko na uzivatelich ... ale dost dobry desktop je taky Ubuntu coz mne prijde lepsi tux nez SuSE tot vse ;)

Nahlásit jako SPAM
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
23. 9. 2007   #27
-
0
-

Vseobecne merat ktore distro je "lepsi tux" je imho dost hovadina. Skusal som obe a z vlastnych skusenosti hovorim ze SuSE je lepsia, ale to je subjektivne, pravdaze. A ako ta Ubuntu nauci zakladom Linuxu, teda ak si odmyslime bezhlave pisanie sudo aptitude install/remove blabla ? Nijako! Zaklady linuxu = zvyknutie si na adresarovu strukturu, prava a nerobit cipoviny pod rootom a ukaz mi distro ktore to nerobi. (Pokial viem tak len cinsky komunisticky klon red hatu, Red Flag Linux v starsich verziach mal default usera root-a)

Nahlásit jako SPAM
Colpik0
Super člen
25. 9. 2007   #28
-
0
-

No... Ubuntu (Kubuntu, Xubuntu), Fedora, KNOPPIX (Danix, ...) atd. jsou pro lamy, které se chtějí něco naučit. SUSE, Mandriva, PCLinuxOS a podobné shity jsou pro lamy, které chtějí zůstat lamami. Debian a Gentoo jsou dobré, pokud s Linuxem již umíš a nebojíš se složitého konfigurování. Slackware je dobrý asi tolik, jako assembler ve světě programování - je to zajímavá zkušenost navíc, avšak dlouho se s ním učíš a jediné co si z toho odneseš, je to, že můžeš machrovat, na což se ti všichni stejně vyklašlou.

Nahlásit jako SPAM
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
26. 9. 2007   #29
-
0
-

To Colpik: Velmi krásně řečeno.. Naprosto s tím soulhasím. ;-)

Nahlásit jako SPAM
xHire0
Super člen
26. 9. 2007   #30
-
0
-

To Colpik: Není pravda! Před nedávnem jsem hledal nové distro (klekl disk, takže jsem neměl na výběr). Vyzkoušel jsem jich hodně, ale co se Kubuntu týče, tak to je už takový derivát, že skoro pravým Linuxem není (o OpenSuSe ani nemluvím (ale to jsem viděl jenom nějakou verzi (nevím kolik) u někoho na laptopu, takže nemůžu moc hodnotit - celkově vzato se mi ale nelíbila)). Takže jsem opět skončil u staré dobré Mandrivy, která mi poskytuje vše, na co jsem v GNU/Linuxu zvyklý (všechny plnohodnotné funkcionality linuxového systému - ne jak Kubuntu, který je tam povypíná, a pak se člověk nedostane ani do shellu (Ctrl-Alt-F1) - na nastavování a hledání kde nastavit jsem neměl ani chuť, ani čas), takže rozhodně musím odporovat tvrzení, že to je jenom pro BFU4ever (to je spíše to Kubuntu a podobné (dle prvního pohledu - neměl jsem ani čas ani chuť to nějak moc zkoumat do hloubky...ale chytám se na to :c)). Na Mandraku jsem vyrostl ze začátečníka v docela solidně pokročilého správce systému (dneska se starám o serverovou farmu), což svědčí o tom, že Mandriva dovolí člověku růst!

Je tedy fakt, že si ve virtuálu pomalu kompiluji vlastní LFS, abych měl absolutní svobodu (přestože to bude hlavně ze začátku hromada práce), ale zkušenosti jsou to, co mě žene dopředu. A bez Mandraku bych je získával jenom těžko...

Nahlásit jako SPAM
olgo0
Věrný člen
27. 9. 2007   #31
-
0
-

Slackware je dobrý asi tolik, jako assembler ve světě programování - je to zajímavá zkušenost navíc, avšak dlouho se s ním učíš a jediné co si z toho odneseš, je to, že můžeš machrovat, na což se ti všichni stejně vyklašlou.

videl si nekedy slack? ono je to priamocare distro ktore ti nefuka praskovi cukor do zadku to je vsetko. ked sa nieco naucis, a neni su to veci ktore pouziva jedna distribucia, pripadne este jej klony, tak to proste neni zbytocne.

Nahlásit jako SPAM
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
pin2k0
Stálý člen
27. 9. 2007   #32
-
0
-

Mno, na Slackwaru jsem pár let žil a musím říct, že mě toho naučil nejvíc. Dneska už jedu na Gentoo a díky Slackwaru, na kterém jsem se učil jsem si Gentoo osvojil jak nikdy jiný distro. Ono žádný distro není zbytečný, v každým se dá dělat takřka "vše".

Nahlásit jako SPAM
Colpik0
Super člen
28. 9. 2007   #33
-
0
-

To xHire: Já jsem jenom linuxář-začátečník (ve většině distribucí bych se zorientoval a dokázal je používat, některé víc BFUacké i nainstalovat, znám základní příkazy shellu, zkompiluju zdroják) a na tvé znalosti nemám, ale určitě uznáš, že tohle je hodně diskutabilní téma, protože každý má svůj vlastní názor. Někdo rád Slackware a někdo si zase radši sedí v teplíčku u SUSE. Hádat se a flejmovat bychom mohli o všem možném (oblíbený textový editor, desktopové prostředí atd.), ale nikam to nepovede. Já mám rád Debian a tak se přikláním k distrům, které jsou na něm založené a Mandriva je na můj vkus moc komerční a megalomanská a nepadla mi do oka, tak ji spíše kritizuji. Linuxářem-expertem se může stát klidně i nějaký SUSař, PCLinuxOSař nebo Mandivář (ty jsi důkazem) a já jsem nikdy neřekl, že ne. Já jsem jenom řekl, že tyto distra jsou určena BFU4ever-uživatelům (pokud Mandriva ne, oprav mě, ale u SUSE a PCLinuxOS jsem si jist).

Nahlásit jako SPAM
ProgDan0
Stálý člen
28. 9. 2007   #34
-
0
-

ArchLinux...sice neni moc pro zacatecniky, ale zkousel jsem i SuSE, Ubuntu, Mandrivu, Slack a Gentoo ale ArchLinux u me vitezi

Nahlásit jako SPAM
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
28. 9. 2007   #35
-
0
-

Tak toto nenavidim najviac... delit distra na lamerske a ne-lamerske. To je uz ozaj kktina na n-tu. U 80% "ne-lamerskych" distrach ta "pokrocilost" spociva +- len v tom, ze si nejaku konfiguraciu nenaklikas ale napises do voljakeho .configu a potom nad tym onannovat... (jedine "pokrocile" distro, ktore ma oslovilo je Gentoo (koli Portage).
Aku super extra slobodu mi ponukaju tie vase ne-BFU distra alebo aspon nejaku vyhodu (ok, priznavam, Arch ma i686 optimalizaciu a Gentoo este presnejsiu...)? Je kernel (alebo hocico ine) stabilnejsi pod Slack/Getnoo/LFS/ja_neviem_co ako pod niecim "bfu-ckarskym"(SuSE, Mandriva, *Ubuntu, PCLinuxOS, ja_neviem_co-bfu) ? Nemyslim si....
Navyse, ak system _pouzivam_ a nehram sa s nim tak mi je uprimne u riti ci som si rozlisenie plochy nastavil v xorg.conf alebo som pravym tlacitkom klikol na plochu...
Teraz ma nechapte zle, hovorim o desktopovych distrach, ozaj desktopovych.
Ak sa chce clovek ucit, prosim to je velmi pekne, nech sa uci. Ale distro ktore ma _nuti_ hrabt sa v nom mi neni po chuti (iba ak to ucenie je spojene s nejakou nestandartnou vymozenostou, napr. Gentoo...).
Ziadne distro nikomu nebrani ucit sa, ved to sa ani neda.
A p.s. To Colpik: Kolko zmaestnancov Novellu vyvija kernel? Asi dost a asi dost z nich pouziva [open]SuSE. Chces tym povedat, ze ja, ked si teraz nainstalujem Gentoo tak som vacsi "frajer" linuxak ako nejaky bfu vyvojar jadra z Novellu ?

Nahlásit jako SPAM
Colpik0
Super člen
28. 9. 2007   #36
-
0
-

To k: Jak už jsem napsal, nemyslím si, že SUSař by nemohl být expert. Jenom říkám, že SUSE není dělaná pro experty, ale spíše pro lamy nebo pro lidi přecházející s Windows. Ikdyž ono je to asi fakt jedno (ale chci vidět moji matku, jak konfiguruje Debian :D). O vývojářích z Novellu jsem nic neřekl (jen to, že zmrvili KDE v openSUSE 10.2, ale to jsem řekl v jiném vlákně).
P.S.: Přemýšlel jsi někdy o používání interpunkce?

Nahlásit jako SPAM
DeaLer+2
Hero
28. 9. 2007   #37
-
0
-

To Colpik: SuSE, Ubuntu a další nejsou dělaný ani pro BFU a ani pro experty ... jsou prostě dělaný pro lidi (i když maj co dohánět). Jsou to prostě distribuce, který můžou uchvátit běžnýho uživatele (nemusí bejt nutně BFU), ale nemusej odradit ani experta. Právě tyhle distra jdou správnou cestou a pokud se Linux na desktopu víc rozšíří, tak právě díky nim.

Nahlásit jako SPAM
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
28. 9. 2007   #38
-
0
-

To DeaLer: Amen, suhlasim na 120%. <edit> aj ked Ubuntu nie je dobre desktop distro, imo, a to mi z hlavy nevymlatite ani sekerou... </edit>
To Colpik: Interpunkcia predpoklada prepnutie na sk klavesnicu co je stisknutie 2 gombikov navyse co je pre mna vela.

Nahlásit jako SPAM
Colpik0
Super člen
28. 9. 2007   #39
-
0
-

To DeaLer: Už jsem se začínal bát, že sem nenapíšeš :D. Osobně si myslím, že o budoucí rozšíření Linuxu na desktopy bude moct hlavně to Ubuntu (protože už dnes to vypadá nadějně), pokud by zde však SUSE sehrálo velkou roli, bylo by to právě proto, že je vhodné pro lamy a tak je schopno bez problému nahradit OS Windows.
P.S.: O Ubuntu jsem necekl ani 1 negativní slovíčko!!!

Nahlásit jako SPAM
k
~ Anonymní uživatel
144 příspěvků
28. 9. 2007   #40
-
0
-

To Colpik: Mozes mi povedat ako to vyzera nadejne ? Ak myslis tu zalezitost s Dell tak to ze si mozes kupit 1 z 30 pocitacov od Dell-u s predinstlovanym Ubuntu len v USA a v zapadnej EU a ked sa pokusis si kupit ten komp ako firemny zakaznik tak ti pod nos pchaju Vistu a Linux na vyber nemas ziadny (raz to bolo na Slahdote) tak to bohvie aka propagacia neni...
Ale to ze sa SuSE (aj ked nie free verzia) nasadzuje firemne na tisice pocitacov (pokial ma pamet neklame, tak Peugeot alebo Renault toto spravil asi rok do zadu, podotykam, neboli to servery. A kopu inych firiem a nie iba SuSE...), cim si firmy vynucuju lepsiu podporu hw co je sakramentsky dolezite aj pre desktop tak to ti nevadi, hlavne, ze suse je pre lamy...
To, ze je Ubuntu mozno najpouzivanejsi desktop Linux ani z daleka neznamena za prave Ubuntu je pre Linuxovy desktop dolezite. Skor by som povedal, ze Ubuntu sakramentsky vela ludi odradzuje od Linuxu...

Nahlásit jako SPAM
DeaLer+2
Hero
28. 9. 2007   #41
-
0
-

To k: Ale na formě příspěvku bys mohl zapracovat ... občas třeba dvakrát odřádkovat, nepoužívat tak často tři tečky, podtržítka, apod.

To Colpik: Nevim, jestli jsi mě pochopil, protože to zbytečně komplikuješ dělením na jednotlivý distra. Mě jde spíš o směr vývoje, kterej je u zmíněných (a dalších) distribucí v podstatě totožnej (i když výsledek je rozdílnej a díky tomu je možnost výběru).

BTW: Nenapsal jsem sem, protože nemám potřebu komentovat něčí volbu distra. A ani teď sem nepíšu kvůli tvým teoriím ... už jsem si zvyknul ;)

Nahlásit jako SPAM
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zeleny Joe
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 10. 2007   #42
-
0
-

zdarec. jelikož mi nedáwno odešel comp, díky mejm zkouškám přetaktowání.., pořídil jsem si starší notebook sony vaio, proc. 1,1 GHz, 384 RAM, 8MB grafická karta.. . mohl by mi někdo poradit, jaké součásti linuxu si mám stáhnout, aby mi to dobře šlapalo na této hardwarowé konfiguraci, a zároven byl ten os v češtině?? byl jsem několik let zarytým zastáncem windows, ale kalich trpělivosti už přetekl.. proto prosím o radu, pokud možno na mail ...
zelenyjoe@email.cz ... předem díky.

Nahlásit jako SPAM
technik160
Newbie
1. 1. 2009   #43
-
0
-

zaciatocnik ubuntu pokrocili debian

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.196.–
ecube0
Newbie
2. 2. 2009   #44
-
0
-

to technik16: kdesi som počul taky vtip ze Ubuntu v starom zabdunutom africkom jazyku znamena: Neviem nakonfigurovat debian :D kazdopadne... debian by som odporucil uz dost skusenym uzivatelom. ale kazdpoadne na zaciatok ubuntu... no da sa kludne aj z niecim inym napr. Madnriva

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.17.–
...
silent0
Stálý člen
2. 2. 2009   #45
-
0
-

pro začátek ubuntu jasná volba a nebo kubuntu záleží jaké grafické prostředí mu vyhovuje KDE,Gnome.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.182.248.–
C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Nej distribuce Linuxu — založil amater

Distribuce linuxu — založil ospaly.stanislav

Distribuce programů v .NET — založil Montezo

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý