Please help – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Please help – Python – Fórum – Programujte.comPlease help – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bobek0
Newbie
16. 4. 2007   #1
-
0
-

nefuguje mi tento kód:

#-*-coding:utf-8-*-

from Tkinter import*
hlavni=Tk()
def vyberS():
import tkFileDialog
nazev=tkFileDialog.askopenfilename()
vstup.insert(100,nazev)
print u"Obsah vstupniho pole:",vstup.get()
def vypisZip():
import zipfile
ZipObjekt=zipfile.Zipfile(vstup.get())
print ZipObjekt.namelist()
ramec1=Frame(hlavni)
ramec1.pack()
vstup=Entry(ramec1,font="Times_new_Roman 10 bold")
vstup.pack(side=LEFT)
cteni=Button(ramec1,text="...",command=vyberS)
cteni.pack()
OK=Button(hlavni,text="OK",command=vypisZip)
OK.pack(fill=BOTH)
podokno=Toplevel(hlavni)
x=Label(podokno,text=vypis)
x.pack()
podokno.mainloop()
hlavni.mainloop()

Vůbec nevim jak to mam udelat, hlasí mi to, nějakej ERROR když zvolim nějakou ZIPku. Pomozte prosiiiiiiiiiiiiiiim

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
16. 4. 2007   #2
-
0
-

1) Nekřič, příště napiš jakou chybu ti to hlásí.
2) importuj vždy na začátku a ne uvnitř funkce.

Jinak jak si mohl zvolit nějakou zipku když to ani nejde spustit? Spustíš a dostanu chybu:



Traceback (most recent call last):
File "C:\Documents and Settings\Blu\Plocha\a.py", line 22, in -toplevel-
x=Label(podokno,text=vypis)
NameError: name 'vypis' is not defined

nevím co přesně to má dělat, tenhle úkol jsem nedělal (promin geone;), ale podle toho co jsi napsal si asi vybereš nějakej archiv a vypíše ti to všechny soubory v něm. Takže když jsem odstranil tu jednu chybu, vyskočila další:


Exception in Tkinter callback
Traceback (most recent call last):
File "C:\Python24\lib\lib-tk\Tkinter.py", line 1345, in __call__
return self.func(*args)
File "C:\Documents and Settings\Blu\Plocha\a.py", line 12, in vypisZip
ZipObjekt=zipfile.Zipfile(vstup.get())
AttributeError: 'module' object has no attribute 'Zipfile'

a v tom bude tvůj problém. Python dělá rozdíly mezi malým a velkým písmene, takže místo Zipfile musí být ZipFile.
Dále by se to druhé podokno mělo otevírat až později, když otevřu nějaký ten archiv a měli by se do něj vypsat ty soubory...

[podtrzene]EDIT[/podtrzene]:Co to je za jméno vlákna Please help. Příště raději nějaký více určujicí název například "problém s otevřením archivu", "ukol xyz"...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Bobek
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
17. 4. 2007   #3
-
0
-

To Blujacker:Já vim že by se to mělo otevřít až když kliknu na OK, ale to jaksi geon zapoměl vysvětlit :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Bobek0
Newbie
17. 4. 2007   #4
-
0
-

To Blujacker:Už jsem na to přišel:

#-*-coding:utf-8-*-

from Tkinter import*
hlavni=Tk()
import tkFileDialog
import zipfile
def vyberS():
nazev=tkFileDialog.askopenfilename()
vstup.insert(100,nazev)
print u"Obsah vstupniho pole:",vstup.get()
def vypisZip():
ZipObjekt=zipfile.ZipFile(vstup.get())
print ZipObjekt.namelist()
vypis=ZipObjekt.namelist()
podokno=Toplevel(hlavni)
x=Label(podokno,text=vypis)
x.pack()
podokno.mainloop()
ramec1=Frame(hlavni)
ramec1.pack()
vstup=Entry(ramec1,font="Times_new_Roman 10 bold")
vstup.pack(side=LEFT)
cteni=Button(ramec1,text="...",command=vyberS)
cteni.pack()
OK=Button(hlavni,text="OK",command=vypisZip)
OK.pack(fill=BOTH)
hlavni.mainloop()

Díky moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Bobek0
Newbie
17. 4. 2007   #5
-
0
-

To Blujacker:Jenom nevim jak bych to měl napsat, aby se to vypisovalo pod sebe :( neví to někdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
to_jsem_ja0
Stálý člen
17. 4. 2007   #6
-
0
-

To Bobek: podívej se do úkolů. z tama se vždy dá čerpat inspirace

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
17. 4. 2007   #7
-
0
-

Bobek píše:#
# To Blujacker:Jenom nevim jak bych to měl napsat, aby se to vypisovalo pod sebe :( neví to někdo?


ty soubory dostaneš v nákým seznamu? takže já bych to dělal nějak takhle:


r=""
for prvek in soubory:
r=r+"\n"+prvek
print r#je to rozdělený na řádky....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Aplikace Helpdesk v php — založil Admin33

HELP_řetězec — založil Mitch

Helpdesk v php — založil Paja2

Helpnete s úkolem — založil Piskar10110010

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý