Bude to asi prkotina, ale neví ani učitel :))) – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Bude to asi prkotina, ale neví ani učitel :))) – Delphi – Fórum – Programujte.comBude to asi prkotina, ale neví ani učitel :))) – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Stanly
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 4. 2007   #1
-
0
-

Taaakže, potřeboval bych poradit s podmínkou. Jsem začátečník, ale fakt neví ani učitel přitom si myslím že by to mělo být jednoduchý...

Potřeboval bych když se mi splní podmínka, tak aby mi to napsalo text: aaa,šš... do různých editů.... ono by to šlo napsat tak že bych napsal znova podmínku, ale musí to jít nějak jednoduše.

if (edit1.text='1') then (Edit2.text:='aaa') {tohle jsou dva edity, které mají fungovat najednou, ale nevím jak to zapsat} (edit3.text:='šš');


dííík moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
ProgDan0
Stálý člen
17. 4. 2007   #2
-
0
-

if edit1.text='1' then begin
edit2.text:='aaa';
edit3.text:='šš';
end;

takhle to myslíš???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
17. 4. 2007   #3
-
0
-

To aby se na učitela zavolala inspekce! Tohle je snad uplný základ

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal0
Newbie
17. 4. 2007   #4
-
0
-

ehm.. a kde to chodíš do školy? :D vieš, raz budem tiež rodičom tak aby som vedel čo je pre moje deti zlá volba

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sid^0
Newbie
18. 4. 2007   #5
-
0
-

ked toto ucitel nevedel tak to bude snad ucitel telesnej :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
18. 4. 2007   #6
-
0
-

Třeba jestli chodíš na kuchaře tak bych se nedivil kdyby to učitel nevěděl :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Stanly
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
19. 4. 2007   #7
-
0
-

jj, to je přesně ono... No on to není původně učitel informatiky a to říkal, že neví, ale že mi to zjistí... Ale učitel z informatiky mi něco takového říkal, ale popisoval to trošku jinak... Díky moc... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
pkubicek
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
20. 4. 2007   #8
-
0
-

"popisoval trošku jinak" :)))

to jde? zajímalo by mě kolik výkladů může mít begin..end :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
20. 4. 2007   #9
-
0
-

pkubicek píše:#
# "popisoval trošku jinak" :)))#
##
#to jde? zajímalo by mě kolik výkladů může mít begin..end :))

Vyklad moze byt skresleny, ked clovek pri pocuvani obdivuje krivky spoluziacky :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
pkubicek
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
20. 4. 2007   #10
-
0
-

jako takhle jo?

if krivky>=vnadne then
vyklad:=zkresleny;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Stanly
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 4. 2007   #11
-
0
-

jj, asi tak nějak bych to podal... ;) hele, mám ještě jeden dotaz... potřeboval bych propojit dva ComboBoxi tak, aby když si v první vyberu třeba '1.A' tak v ve druhém se mi zobrazil seznam žáků této třídy a když v prvním zadám 2.B, tak zase aby v tom druhém se zobrazil seznam této třídy... Podotýkám, že tohle neví ani učitel z informatiky :)) ale říkal cosi o příkazu keys.. nebo tak nějak , ale já netuším co to bylo... nevíte někdo? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chiquita_CZ0
Newbie
25. 4. 2007   #12
-
0
-

To Stanly:radil dobře - jedná se o příkaz CASE, napíšu ti přibližný kód, jak by to mělo být, ale něco si budeš muset doupravit:

CASE ComboBox1.něco of
'1.A': Begin
//tady si do druhyho comboboxu nalejes lidi z 1.A
End;
'2.B':Begin
//tady z 2.B
End;
atd...
END; //Case musí být ukončen vlastním ENDem...
nahořeno je potřeba nahradit "něco" tím, v čem má ComboBox uložené hodnoty, z hlavy nevím.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Stanly
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 4. 2007   #13
-
0
-

OK.. myslím že to 'něco' bude asi Items, ale ještě přemýšlím, jak tam nasypat ty lidi z těch tříd... myslíš jako:

CASE Combobox1.Items of
'1.A': Begin
0:= 'novak petr';
1:= 'novak karel';
...... atd..???

chápu to správně??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Stanly
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
25. 4. 2007   #14
-
0
-

no tak jsem to zkoušel, ale nějak mi to nejede...Sem to nakonec napsal takhle, ale nevím jestli je to ok, ale asi není, protože to nejede :((

{CASE ComboBox1.Itemindex of
1: begin case Combobox2.Itemindex of
0: 'petr'
1: 'jarek'
2: 'lukáš' end;

2: begin case Combobox2.Itemindex of
0: 'lucka';
1: 'petra';
2: 'jana'; end

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chiquita_CZ0
Newbie
25. 4. 2007   #15
-
0
-

To Stanly:Každej CASE má end a taky ke každýmu beginu musí být end, takže to co jsi psal bude takto:

{CASE ComboBox1.Itemindex of
1: begin case Combobox2.Itemindex of
0: 'petr'
1: 'jarek'
2: 'lukáš'
end;
end;
2: begin case Combobox2.Itemindex of
0: 'lucka';
1: 'petra';
2: 'jana';
end;
end;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bezy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
26. 4. 2007   #16
-
0
-

Stanly> a příště než že to nejde napiš taky co ti vypisuje překladač ať nemusíme jenom tipovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
michal0
Newbie
26. 4. 2007   #17
-
0
-

procedure TForm1.ComboBox1Change(Sender: TObject);

begin
with combobox1 do begin
case itemindex of
0: with combobox2.items do begin
clear;
Add('Janko');
Add('Ferko');
Add('Jurko');
end;
1: with combobox2.items do begin
clear;
Add('Peťko');
Add('Marin');
Add('Monika');
end;
end;
end;
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Stanly
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
2. 5. 2007   #18
-
0
-

To audiotrack: Díky moooc.. to je přesně ono... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý