How to begin – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

How to begin – C / C++ – Fórum – Programujte.comHow to begin – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Tomáš Jeziorský0
Stálý člen
17. 4. 2007   #1
-
0
-

Predstavte si naprosteho zacatecnika, ktery se jednoho dne rozhodne programovat v C++ .
Potreboval bych dve rady:

1. Myslim si, ze aktivni ucast na techto strankach mi muze v cemkoliv pomoci, zajimalo by me proto, jak vlastne funguje kurz v C++, nebo kde se o nem doctu vice (pokud jsem to prehledl, jeste se tu moc nevyznam..).

2.Procital sem si uz 1.lekci kurzu C++, je to napsane celkem novice friendly, ale potreboval bych poradit uz se samotnym zalozenim noveho programu. Nejprve NEW project \ file ?? Pak CLR \Win 32 \ General a apk je tam jeste moznost Class Library \ Windows aplication \ .. Nemluve o tech tunach tlacitek okolo samotneho programu..Chci zatim jen tvorit programy typu "Hello World". (Mam Microsoft Visual C++ 2005 Express edition)

Dekuji..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jjk
Peter D.0
Expert
17. 4. 2007   #2
-
0
-

jj tato stranka je dobra na začiatok. Aspoň si zadara zistiš či chceš programovať :D
1/ odporučam kupiť knihu napr. mistrovstvi v C++ , tato kniha ti spravi pomerne slušny základ.
Keď sa učiš len po kúskoch z webu tak môžeš niečo vynechať / mať zle vysvetlene a tak.

2/ neviem presne ale zakladaš:
File -> new -> project -> win32 -> console application
potom daj next a zaškrtni empty project a odškrtni precompiled headers.
finish.
project -> add new item a z položky code vyber .cpp file pomenuj a pridaj

potom už len napiš niečo typu hello world (nezabudni cin.get() pred return 0;) a <ctrl> + F5

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Ajax control toolkit — založil LOG

RMI na Tomcatu — založil joe.

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý