Pokračování vlákna http://programujte.com/forum.php?akce=prispevek&id=4079
Posledních 5 příspěvků:
sneakfast
kdo tvrdi ze nahoda neexistuje, at vyvrati Heisenberguv princip neurcitosti, dokud nebude dokazana jeho nepravdivost(a zatim vsechny pokusy ukazuji ze tento princip funguje), neni mozno rict, ze nahoda neexistuje.
dokazat nelze ani Newtonovy zakony. stejne s nimi vsak pocitame. proc? protoze dobre popisuji to, s cim se denne setkavame. teorie relativity zase dobre popisuje to, co se deje pri rychlostech blizicich se rychlosti svetla. kvantova teorie zase dobre popisuje deje mikrosveta. je jednoduche rict ze tyto teorie neplati, jsou to prece jen teorie. vzhledem k subjektivnosti vnimani vsak nemame jinou moznost
hrach
jsem za to, že ikdyž je budoucnost (teda podle mě) daná, tak ji nemůžeme předpovídat,a to proto, ze "to je urceno samotnou podstatou fyziky" - proste kdybych zjistil budoucnost. (ci minulost), svim vedenim bych zmenil budoucnost, zcehoz plyne, ze jsem vlastne v utot chvili zjistil neplatnou budoucnost.
hodne tak zjednodusene.. ale tak bych chapal samu podstatu
Systém
To zalezi jestli se na to divas z tvych oci nebo z oci "nad tebou" (ted nemyslim nejakou vyssi entitu :))
Smokie
Buducnost "moze pocitat" s tym, ze ju poznas. To, ze zistis co sa stane este neznamena, ze sa vdaka tomu stane neplatna.
Ked hodis do vody kamen, tak vies predpovedat, ze voda ta ostrieka, ale to, ze to vies neznamena, ze vdaka tomu ostanes suchy.
DeaLer
To xp: není co zpochybňovat, ale je třeba si uvědomit, že jsou i jiné vědní obory ... patříční odborníci se tomu taky věnují desítky let a mnoho věcí je potvrzeno (např. zmíněná možnost předpovídání budoucnosti a tedy neexistence náhody)
To hrach: s tím nelze souhlasit ... pokud ty zjistíš jaká je budoucnost, tak nic nezměníš, protože v takovém případě byla i ta "změna" součástí budoucnosti