Kde mám chybu? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kde mám chybu? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comKde mám chybu? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
takinoo0
Newbie
19. 4. 2007   #1
-
0
-

Prosím vás kde mám chybu:

<script language="Javascript">

if (navigator.appname="Microsoft Internet Explorer") {<img src="msie_logo.jpg">}
else if (navigator.appName="Mozilla Firexox") {<img src="mozilla_firefox_logo.jpg">}
else (navigator.appName="Opera") {<img src="opera_logo.jpg">}
// -->
</script>

?? Má to spraviť toto: ukáže ikonku podľa druhu prehliadača. PSpad mi píše chybu. Diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
19. 4. 2007   #2
-
0
-

JavScriptu <img src..> nic nerekne; musis to hodit nejake funkci, ktera text vypisuje.. (treba write() ;)



<script language="Javascript">
if (navigator.appname="Microsoft Internet Explorer") {document.write('<img src="msie_logo.jpg">');}
...

aby to bylo xhtml validni, tak v <script> nemusis mit language, ale zato tam musi byt type='text/javascript', i kdyz to na funkcnosti nic nemeni..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
19. 4. 2007   #3
-
0
-

Ja sa do JS velmi nerozumiem, ale toto ma uputalo:
1.) ma tam napisane {<img src="msie_logo.jpg">}... nemalo by tam byt document.write??
2.) ak ma uzivatel safari alebo konqueror, zisti, ze zrazu pouziva operu
3.) ak ma byt za if len jeden prikaz, nemusis davat hranate zatvorky
4.) Mas tam napisane firexox
5.) chyba ti na zaciatku <!-- - to bude asi ta chyba ktoru ti hlasi pspad (alebo zrus ten riadkok // -->)

Na to, ze sa javascriptom zaoberam uz asi 2 minuty, dost dobry vykon, nie? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Jakub Jurových0
Stálý člen
19. 4. 2007   #4
-
0
-

preco som zase druhy?? asi si zakupim kurz pisania 10 prstami (pouzivam 6) :D :D :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
19. 4. 2007   #5
-
0
-

"//" je komentar, takze komantaruje ten html komentar za tim :-) Zrejme se chtel presvedcti, jestli neni chyba tam.. A ty hranaty zavorky delam vzdycky.. Pekne to zprehlednuje kod a na to jsem dost haklivej..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
takinoo0
Newbie
19. 4. 2007   #6
-
0
-

no oki skúsim....toto bol môj prvý urobený skript v Javascripte. Ale ďaleko som nebol....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
takinoo0
Newbie
19. 4. 2007   #7
-
0
-

A zasa mi to nejde:

<script language="Javascript">

<!--
if (navigator.appname="Microsoft Internet Explorer") {document.write('<img src="msie_logo.jpg">');}
else if (navigator.appName="Mozilla Firefox") {document.write('<img src="mozilla_firefox_logo.jpg">');}
else (navigator.appName="Opera") {document.write('<img src="opera_logo.jpg">');}
// -->
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 4. 2007   #8
-
0
-

Na ty komentare bych se uplne vykaslal... Kde mas chybu? "//" na konci tam nema co delat + tam je "appname" a ma byt "appName" + u else nemuze byt podminka + porovnavas pomoci "==" nikoli "=" (casta chyba)..

<script type="text/javascript">

if (navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"){
document.write('<img src="msie_logo.jpg" />');
} else if (navigator.appName=="Mozilla Firefox"){
document.write('<img src="mozilla_firefox_logo.jpg" />');
} else{
document.write('<img src="opera_logo.jpg" />');
}
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 4. 2007   #9
-
0
-

BTW. na tyhle by bylo lepsi PHP, nez javascript...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
21. 4. 2007   #10
-
0
-

BTW. na tyhle by bylo lepsi PHP, nez javascript...


to ano ale ked uz javascript tak by som pouzil vetvenie pomocov switch-u

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
21. 4. 2007   #11
-
0
-

nepletu li-se, tak IE má název "MSIE" a FireFox "Mozilla"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Kde mám chybu? — založil tomáš polz

Kde mám chybu? — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý