Příkaz pro otevření CD v průzkumníku – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Příkaz pro otevření CD v průzkumníku – Visual Basic – Fórum – Programujte.comPříkaz pro otevření CD v průzkumníku – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Forrbes
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
19. 4. 2007   #1
-
0
-

Zdrawim
Jak mám udělat (příkaz) pro otevření CD v průzkumníku ?
(nemyslim vysunutí CD)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jkonopasek
~ Anonymní uživatel
69 příspěvků
20. 4. 2007   #2
-
0
-

za předpokladu, že CD má označení D:
ShellExecute Me.hwnd, "open", "Explorer.exe D:", vbNullString, vbNullString, SW_MAXIMIZE

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Forrbes
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
21. 4. 2007   #3
-
0
-

RE: já právě potřebuju relativní cestu k CD; zatím tam mám příkaz: Shell ("explorer D:\")

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jkonopasek
~ Anonymní uživatel
69 příspěvků
21. 4. 2007   #4
-
0
-

Co zkusit tuhle část programu pro nalezení označení CD - naplní pole vlastnostmi zařízení, pokud proměnná Disky(I, 5) = 4, pak je to CD.

Dim fso As Object, drv As Object, xI As Byte
Dim Poc_Disk As Integer
Dim Disky(26, 5) As String
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

'existujici disky
Poc_Disk = 0
For I = 65 To 90
If fso.DriveExists(Chr(I) & ":") = True Then
Poc_Disk = Poc_Disk + 1
Disky(Poc_Disk, 1) = Chr(I) & ":"
End If
Next I

'typ souboroveho systemu
On Error Resume Next
For I = 1 To Poc_Disk
Set drv = fso.GetDrive(Disky(I, 1))
Disky(I, 2) = drv.FileSystem
Next I

'navesti disku
For I = 1 To Poc_Disk
Disky(I, 3) = drv.FileSystem
Next I

On Error GoTo 0
'typ disku
J = 0
For I = 1 To Poc_Disk
xI = fso.GetDrive(Disky(I, 1)).DriveType
Disky(I, 5) = xI
Select Case xI
Case 1
Disky(I, 4) = "Výměnný disk"
If Disky(I, 1) <> "A:" Then
J = 1
End If
Case 2
Disky(I, 4) = "Pevný disk"
Case 3
Disky(I, 4) = "Síťový disk"
Case 4
Disky(I, 4) = "CD - disk"
Case 5
Disky(I, 4) = "RAM - disk"
Case Else
Disky(I, 4) = "Neznámý"
End Select
Next I

' zobrazení disku, který je CD
For I = 1 To Poc_Disk
If Disky(I, 5) = 4 then
ShellExecute Me.hwnd, "open", "Explorer.exe " & Disky(I, 1), vbNullString, vbNullString, SW_MAXIMIZE For I = 1 To Poc_Disk
End If
Next I

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jkonopasek0
Návštěvník
21. 4. 2007   #5
-
0
-

Ten konec byl blbě

' zobrazení disku, který je CD
For I = 1 To Poc_Disk
If Disky(I, 5) = 4 then
ShellExecute Me.hwnd, "open", "Explorer.exe " & Disky(I, 1), vbNullString, vbNullString, SW_MAXIMIZE
End If
Next I

Ovšem je třeba taky ošetřit, pokud má PC více mechanik CD, pak by se otevřelo více oken.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Forrbes
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
22. 4. 2007   #6
-
0
-

To jkonopasek:dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý