Semestralni prace - nevim si rady :( – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Semestralni prace - nevim si rady :( – Visual Basic – Fórum – Programujte.comSemestralni prace - nevim si rady :( – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
19. 4. 2007   #1
-
0
-

ahojte, prosima vas poradili by jste mi jak mam jit ve visual basicu na toto zadani:
Napište funkci, která na základě ceny uvedené v podobě celého čísla vypíše číslo v textové podobě. Např. volání textova_podoba_ceny(1304) by mělo vrátit text: „ jeden tisíc tři sta čtyři koruny“. Omezte se na čtyřciferná čísla.

Jsem uplny zacatecnik a nevim si rady tak budumoc rad za jakoukoliv vasi pomos, predem dik s pozdravem Jirka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
bugy0
Návštěvník
20. 4. 2007   #2
-
0
-

To jirka:No ve VB sice neprogramuji, ale udělal bych to asi takhle:

1. zadanou cenu rozděl na jednotlivé řády (pomocí zbytku po celočíselným dělením a zaokrouhlováním nebo to číslo převedeš na řetězec a pak na základě pozice znaku (čísla) ...). Např. budeš mít číslo 3567 to si pak uložiš do promenných nějak takto: $tisice=3 ; $stovky=5 ; $desitky=6 ; $jednotky=7

2. pak pomocí podmínek, nejlépe pomocí konstrukce SWITCH vytvoříš něco takovýho:

SWITCH $tisice
case 0: $tisice_text="";
case 1: $tisice_text="tisíc ";
case 2: $tisice_text="dva tisíce ";
.
.
.
case 9: $tisice_text="devět tisíc ";
END SWITCH;

3. to samé jako u bodu 2 pro tisíce uděláš i pro stovky, desítky a jednotky. Vzhledem k různému skloňování se to musí dělat takhle blbě (ikdyž určitá pravidla jsou a šly by aplikovat, ale pokud máš jen max. 4 ciferný číslo, tak se na to vybodni) , v angličtine by to bylo jednodušší

4. musíš dát pozor na to když budš mít na konci číslice (11 až 19, jedenáct až devatenáct), protože tady nemůžeš napsat např. pro číslo 315 "tři sta deset pět", narozdíl třeba čísla 325 (tři sta dvacet pět). to opět pořeš nějakou podmínkou

5. ke konci už jen spojíš textové vyjádření jednotlivých řádů $textove_vyjadreni_cisla = $tisice + $stovky + $desitky + $jednotky; (např. pro naše číslo 3567 to bude vypadat takto $textove_vyjadreni_cisla = "tři tisíce" + "pět set" + "šedesát" + "sedm" = "tři tisíce pět set šedesát sedm" ;

Tak to je asi tak vše. Tu syntaxi ber s rezervou, není to VB. A dej si pozor i na nějaké případné další jazykové anomálie a asi i na mezery mezi jednotlivými řády v textovém vyjádření.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
co takhle vyletět si na Měsíc ... mmm ... vomrknout jestli tam není náhodou vedle moře klidu taky moře něčeho rozumnějšího
jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
20. 4. 2007   #3
-
0
-

jej tak tohle sem fakt nikdy nedelal, ale s tim CASE mi to je jasne, akorat min neni jasne, ze pokud budu mit InputBox, tak jak si roztridim ty cisla, aby mi to identifikovalo jake cislo patri pod ktera rad (tisice,stovky,desitky,jednotky)... :-/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
bugy0
Návštěvník
20. 4. 2007   #4
-
0
-

no to rozdělení čísla do řádů můřeš udělat takto:

$cislo= hodnota IntutBoxu; takže například v inputboxu bude čislo 3567,

$jednotky= $číslo MOD 10; MOD je funkce pro celočíselným dělením (zjisti si odpovídající funkci ve VB); 3567 MOD 10 = 7;
$cislo= $číslo DIV 10; DIV je funkce pro celočíselné dělení (opět si ji zjisti jaká je VB); 3567 DIV 10 = 356;


$desitky= $číslo MOD 10; 356 MOD 10 = 6;
$cislo= $číslo DIV 10;


$stovky= $číslo MOD 10; 35 MOD 10 = 5;
$cislo= $číslo DIV 10;

$tisíce= $číslo MOD 10; 3 MOD 10 = 3;
.
.
.
a takhle bys mohl pokračovat i v další řádech (ale tobě stačí do 4.řádu)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
co takhle vyletět si na Měsíc ... mmm ... vomrknout jestli tam není náhodou vedle moře klidu taky moře něčeho rozumnějšího
Smokie0
Expert
20. 4. 2007   #5
-
0
-

Nie je to trosku jednoduche na semestralnu pracu?

My sme v prvom rocniku na vyske dostavali podstatne tazsie zadania, ako napriklad vytvorenie vysledkovych listin nacitanych zo suboru s roznymi serepetickami v nastaveni v C, alebo napisanie FAT16 a podobne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Semestrální práce — založil Zap

Semestrální práce — založil Jirka

Semestrální práce — založil Diabolos

Nevim si rady — založil tom

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý