Obdoba rámů v CSS – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obdoba rámů v CSS – CSS – Fórum – Programujte.comObdoba rámů v CSS – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
HAL
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
19. 4. 2007   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych poradit s tvorbou layoutu stránky pomocí css. Z obázku http://img140.imageshack.us/my.php?image=webqa4.jpg je vidět jak by to mělo přibližně vypadat - nahoře klasický hover menu, ty dvě černý linky + kolečko je obrázek na pozadí, kterej by měl menu vizuálně oddělovat od obsahu v čeveným boxu. Potřebuju aby klik na linky z menu zobrazil v tom červeným prostoru obsah externího html souboru(při zachování zobrazení menu a pozadí z hlavní stránky) - vpodstatě jako tag iframe, nebo <object data="....html" width="..." height="..."> ale pomocí css pozicování.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Petr Fifka0
Newbie
23. 4. 2007   #2
-
0
-

Vypadá to celkem jednodušše: uděláš si externí soubor css, kde určíš hodnoty menu a té červené oblasti, pak to pomocí DIV dáš do html.
Mohlo by to vypadat takhle:



body { color: #000 background-color: #FFF; }
.menu { margin-left: 50px; margin-right: 50px; margin-top:20px; }
.red { margin-left: 50px; margin-right: 100px; margin-top: 30px; background-color: #FF0000; }

a html(pouze body):
<div class="menu">text menu</div>

<div class="red">text červené oblasti</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Redaktor portálu Programujte. Student Reálného Gymnázia v Prostějově - šestileté studium
insider0
Věrný člen
23. 4. 2007   #3
-
0
-

To Ashwood: myslim, zes vynechal tu zakladni vec o kterou mu slo, o ty "ramy" :)

jestli to chces ciste bez framu, a podobnych veci, tak tridu red v css dopln o(doplneni Ashwoodova kodu...):



width: 000px;
height: 000px;
overflow: auto;

overflow ti umozni aby se obsah divu scrolloval a div mel stale stejne rozmery, problem je v tom, ze se ti reloadne stranka pri kliknuti na odkaz v menu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Petr Fifka0
Newbie
23. 4. 2007   #4
-
0
-

jo framy... dík za doplnění ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Redaktor portálu Programujte. Student Reálného Gymnázia v Prostějově - šestileté studium
HAL
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 4. 2007   #5
-
0
-

Dík za odpovědi, ale problém je trochu jinde. Ten obrázek, je jen ilustrační jak má vypadat layout a ta červená oblast jen zvýraznění toho, o co mi hlavně jde (červenej box si dovedu udělat). O co mi jde, je jak do toho DIV [podtrzene]nalinkovat položky z menu[/podtrzene]

iframem bych to dělal takhle:

definice menu:

<UL>
<LI><A HREF="polozka1.html" TARGET="obsah">polozka1</A>
<LI><A HREF="polozka2.html" TARGET="obsah">polozka2</A>...
definice červený oblasi:
<IFRAME frameborder="0"
SRC="defaultni_obsah.html"
NAME="obsah"
WIDTH=80% HEIGHT=450>
</IFRAME>


ale jak to udělat pomocí CSS - ergo jak dát DIVu atribut ekvivalentní NAME aby se do něho pak dalo odkazovat skrz TARGET nebo něco podobnýho.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
27. 4. 2007   #6
-
0
-

To HAL: toto sa bohuzial neda musis nacitat [podtrzene]celu[/podtrzene] stranku znova a kazda bude obsahovat menu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
insider0
Věrný člen
27. 4. 2007   #7
-
0
-

To HAL: no jeste by to slo javascriptem, bud tam primo javascriptem nacitat obsah, coz ti asi neporadim, protoze to nevim, nebo jeste vetsi "prasarna" - nacist si vse s display: none; a display: block; dat jen tomu, co se ma zobrazit ... ale jak rikam, tohle reseni nedoporucuju(mozna to dynamicke nacitani obsahu by nebylo od veci...)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
HAL
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 4. 2007   #8
-
0
-

Ok, zkusim to ještě tím js, ale asi se nakonec sejně spokojím s tím iframe (zas až tak špatně to taky nevypadá).
I tak díky za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
11. 5. 2007   #9
-
0
-

To HAL:Myslím, že by to bolo výhodnejšie cez CSS stačí nastaviť boxu výšku a šírku a pridať overflow:scroll. Takto by to bolo oveľa jednoduchšie ako cez iframe alebo js.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý