Dobrý den,
Řídil jsem se radami kurzu C++ "hello world". Všechno jsem udělal a nakompiloval ( cin.get(); jsem tam dal), nelze spustit, ani se neotevře okno exe souboru. Prosím o radu, v čem by mohl být problém.
PS: Používám Dev- C++ verze 4.9.9.2
Fórum › C / C++
Nelze spustit exe
nevyhazoval, právě, že je vše v pořádku. I exe soubor je, ale nechce se spustit.
tady je kód:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "Ahoj svete!" << endl;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
To Ashwood: Zdroják je v pořádku (cin.get() tam nemusí bejt dvakrát, když tam bude nic se nestane ale v tomle případě to je zbytečný). Dev-C++ používám taky a pár programů už sem v něm napsal, takže ani tady nevidím možný problém. Promiň ale asi bude problém mezi židlí a počítačem.
Raz som si nainštaloval zo srandy nejaky balik, ktory menil vzhľad XP na vistu. Jeden program mi zblbol tak, že išiel spusťiť len priamo z IDE. Takže nie vždy ja chyba tam kde si napísal.
Robil si už pred tym nejake projekty ? Ako vytvaraš projekt ?
jo já to zkoušel všechno... možná mám rozdrbanej windows... díval sem se, ale ten program se ani neotevřeš... zkusím přeinstalovat windows... a uvidím, kdyžtak se znovu ozvu
mephi píše:#
# Raz som si nainštaloval zo srandy nejaky balik, ktory menil vzhľad XP na vistu. Jeden program mi zblbol tak, že išiel spusťiť len priamo z IDE. Takže nie vždy ja chyba tam kde si napísal.#
##
#Robil si už pred tym nejake projekty ? Ako vytvaraš projekt ?
Nedělal, ne v c++, jsem začátečník... Možná to bude těma hříčkama v tom windowsu... fakt nevím
Takže zkoušel jsem to i u jiného PC a stejnak se to nespustí ani v příkazovém řádku... Nechápu v čem to je. Normálně zmáčknu F9, nechám to překompilovat do určené složky a nejede to...
právě, že sem to zkoušel z 4.9.9.0 na 4.9.9.2 a nic... Na druhém PC je 4.9.9.0 a taky to nejde, prostě to nechápu
možná jsem blbej a něco dělám špatně, ale chtěl bych přijít na to, co dělám špatně
vytvořit novbý projekt, windows aplication... Zadám zdrojový kód a nechám ho zkompilovat a spustit(nespustí se) klávesou F9
můžu to zkusit, ale nevím... už sem z toho fakt zoufalej
takže proč si to dělat složitý když je to jednoduchý :-) funguje to, jinak všem dík za čas a tíhmle bych pokládal diskuzi za ukončenou
mephi píše:#
# Raz som si nainštaloval zo srandy nejaky balik, ktory menil vzhľad XP na vistu. Jeden program mi zblbol tak, že išiel spusťiť len priamo z IDE. Takže nie vždy ja chyba tam kde si napísal.#
##
#Robil si už pred tym nejake projekty ? Ako vytvaraš projekt ?
ach ta druha otazka :D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nelze spustit konzolový exe — založil zacatecnik
Nelze spustit NazdarSvete — založil Petr
Nelze spustit hello world — založil hklj
Nelze spustit program v pythonu — založil marty