Mám takový dotaz, už mě štve, že napíšu nějaký kód ať již html, nebo css a zobrazí se jinak v iexploreru, firefoxu a opeře. Není nějaká finta, jak to udělat tak, aby to bylo zhruba stejné? Třeba když něco napíšu pro IE, tak se to většinou zobrazí jakž takž dobře v opeře, ale ve FF je to naprosto jinak, rozházený, prosím o tip nebo radu
Fórum › HTML / XHTML
Věčný problém: iexplorer x mozzila firefox x opera
co sem neco delal, tak z ff i opery byl na 99,5% stejny vystup, jediny problem byl vzdy s explorerem, ktery podporuje "podminene komentare"(nebo jak se to jmenuje), takze zkus to nejak doklepat, at se to zobrazuje v opere i ff stejne, tak jak ma a pak pomoci ttech komentaru nacti zvlast css styl pro ie ...
Právě se snažím vycházen jen z jednoduchých fcí. Ale ie, ff i opera mají jinou pixelovou stavbu, takže pak se to celé rozhází a já nechápu proč
To se dá těžko řáct, kde je chyba a kdo to zobrazuje správně ... zkus všechno ladit v pořadí Opera, FF, IE7, IE6 a měl bys mít jen minimální problémy. Udávej rozměry tak, aby drobný odchylky nerozhodily design, nebo pro každej browser posílej ze serveru jinej styl. Další možností jsou pak css hacky a podmíněné komentáře.
podle mě to všichni zobrazujou správně, ale podle svýho... Já dělám většinou pro operu a IE... bohužel IE7 nemám, tak ho vyzkoušet ani nemůžu...
u HTML to nebývá až takový problém, akorát si musíš dávat pozor na to, aby si nepoužil tagy, které jsou standartní jen v IE (tzn jsou nestandartní podle W3C)....horší to je s CSS: padding si to vykresluje upně podle svýho, min-height, max-height, min-width a max-width to vůbec neumí (na ty min- hodnoty používám podržítkovej hack, ale nwm jak šape v IE7, tam ty hacky prej nějak omezili) a opět se v CSS u IE vyskytujou nestandartnosti jako obravování posuvníků, efekty s průhledností a podobně.....
taky sem u IE6 narazil na problém s transparentím PNG - neumí
ve výsledku je IE na nic (a to nemluvím o bezpečnosti), bohužel to většna světa nechápe :)
To ProgDan: není na nic, umí prohlížet stránky a to ve většině případů stačí
To DeLer: ale za jakou cenu? Neustále ohrožení viry (přes IE je napadení PC jednodušší) a některé stránky nemusí zobrazovat správně - což přidělává hlavně práci webmasterům (vim o čem mluvim, sám dělám weby), aby to uživatelé IE, FF, OP a dalších browserů viděli stejně (nebo aspoň co nejvíc podobně)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nekompatibilita IE, Opera s FireFox — založil greppi
FireFox ani Opera neposlouchá moje rozkazy. — založil DeathHumanCZ
Problem v ie6/7 (opera a ff OK) — založil Petroff
Problém s IE verzus Firefox — založil Gamechild
CSS-Firefox background problem — založil lavor