Tabulka ASCII – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tabulka ASCII – C / C++ – Fórum – Programujte.comTabulka ASCII – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vavat0
Duch
23. 4. 2007   #1
-
0
-

Vytvořil jsem si zdrojovy kod v C++ pro tuto tabulku, ale nvm jak vyresit abych to nemel v jednom sloupci a nemusel bych davat
255 krat enter.Chtel bych to mit v tabulce o 11 sloupcích a v kazdem sloupci 11 znaku s cisli podle tabulky. Jestli mate nekdo cas tak mi pls upravte ten zdrojak na to jak to zadam,ptz nvm jak bych to udelal. Díky moc.
Tady je muj zdrojak na tabulku ASCII:



#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int cyklus = 0;
int i = 0;
for (cyklus = 0; cyklus < 256; cyklus++)
{
char znak=cyklus;
cout << znak << "....." << cyklus << "\n";
cin.get();
}
cout << "Konec";
cin.get();

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Vavat0
Duch
23. 4. 2007   #2
-
0
-

vavat píše:#
# Vytvořil jsem si zdrojovy kod v C++ pro tuto tabulku, ale nvm jak vyresit abych to nemel v jednom sloupci a nemusel bych davat#
#255 krat enter.Chtel bych to mit v tabulce o 11 sloupcích a v kazdem sloupci 11 znaku s cisli podle tabulky. Jestli mate nekdo cas tak mi pls upravte ten zdrojak na to jak to zadam,ptz nvm jak bych to udelal. Díky moc.#
#Tady je muj zdrojak na tabulku ASCII:#
#

#
##include <iostream>#
#using namespace std;#
#int main()#
#{#
# int cyklus = 0;#
# int i = 0;#
# for (cyklus = 0; cyklus < 256; cyklus++)#
# {#
# char znak=cyklus;#
# cout << znak << "....." << cyklus << "/n";#
# cin.get(); #
# }#
# cout << "Konec";#
# cin.get();#
# #
#return 0;#
#}#
#



A prominte za promennou int i = 0.Ten tam vubec nema co delat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
23. 4. 2007   #3
-
0
-

a co tak pouzit fintu fn :)



#include <iostream>
#include <iomanip>

using namespace std;

#define MAX_RIADKY 22
#define MAX_STLPCE 12

int main()
{

for (int riadok = 0; riadok < MAX_RIADKY; riadok++)
{
for (int stlpec = 0; stlpec < MAX_STLPCE; stlpec++) {
int znak = ( riadok + ( stlpec * MAX_RIADKY) );
if (znak < 255) {
cout << setw(3) << setfill(' ') << znak << "-" << (char)znak << " ";
}
}
cout << endl;
}

return 0;
}


Inac neskusal som to a napada ma ze to zrejme pri niektorych znakoch bude haluzit... to si budes uz musiet nejak osetrit.. je to len princip

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Matrix17
~ Anonymní uživatel
286 příspěvků
24. 4. 2007   #4
-
0
-

To vavat: Já bych to viděl asi takhle:



#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
int poc = 1;
for (int i = 32; i < 256; i++) {
if (poc != 11)
if (i < 100)
cout << " " << i << " " << char(i) << " ";
else
cout << i << " " << char(i) << " ";
else {
if (i < 100)
cout << " " << i << " " << char(i) << "\n";
else
cout << i << " " << char(i) << "\n";
poc = 0;
}
poc++;
}
cout << endl;
cin.get();

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
24. 4. 2007   #5
-
0
-

na pohodlnejši vystup by sa dala použiť aj funkcia gotoxy() , ktora tu niekedy na fore bola.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Matrix17
~ Anonymní uživatel
286 příspěvků
24. 4. 2007   #6
-
0
-

To mephi: Taky mě napadlo, že bych jí tam dal ale řekl bych, že tohle je jednodušší a pochopí to i začátečník.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 105 hostů

Podobná vlákna

ASCII tabulka — založil michal

ASCII tabulka — založil Jakub Hora

ASCII — založil klaveska

7 Bit ASCII to 8 Bit ASCII — založil Farrell

ASCII znaky — založil Atheo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý