Strednik – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Strednik – C / C++ – Fórum – Programujte.comStrednik – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Tomáš Jeziorský0
Stálý člen
24. 4. 2007   #1
-
0
-

Muzu se zeptat, mozna sem to nekde na zacatku kurzu prehledl..
Za ktere prikazy se dava strednik?? Je na to nejake obecne pravidlo?
Vim, ze treba za:

#include <iostream>
int main()
..

se stredniky nepisou..
Diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jjk
Mirek Braho0
Stálý člen
24. 4. 2007   #2
-
0
-

Dalo by se říct, že se středníky nepíšou za deklaraci funkcí

int main () { }, void odepis(a) { }
a za příkazy pro preprocesor
#icnlude, #define, ...
naopak středníkama ukončuješ každej samostatnej příkaz uvnitř funkcí. Jsou ale vyjímky, které se ukončují středníkama i vně funkcí, třeba
using namespace std;
neleží v žádné funkci, ale středníkem ukončenej je. Ale těch moc není :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
24. 4. 2007   #3
-
0
-

spolužiakov učim že za prikazom kde je # nedavaš
inak davaš všade tam kde nenásleduje {

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
24. 4. 2007   #4
-
0
-

To mephi: Opravdu? A co třeba:



...
if(a<10)
x++;
...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
24. 4. 2007   #5
-
0
-

midin píše:#
# To mephi: Opravdu? A co třeba:#
#

#
#...#
#if(a<10)#
#x++;#
#...#
#


To je jen neuveritelna prasarna... Ono by se ti neco stalo, kdyby si tam ty slozene zavorky napsal, ze?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
25. 4. 2007   #6
-
0
-

ale keby som spoluziakom povedal ", ale ..." tak by to za 5 min zabudli. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
mallox0
Návštěvník
25. 4. 2007   #7
-
0
-

2zelenac..precti si par knizek o cecku a pak neco povidej o prasarnach ;)
je to standardni zkraceny if ;) nebo spis jednoprikazovy..abych byl konkretnejsi..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
25. 4. 2007   #8
-
0
-

To mallox: Tak, tak, proč je tam psát, když ušetříš dva bity v paměti, když ten soubor ukládáš? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mallox0
Návštěvník
25. 4. 2007   #9
-
0
-

2midlin nerekl bych ze zrovna bity..;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
Tomáš Jeziorský0
Stálý člen
25. 4. 2007   #10
-
0
-

mallox píše:#
# 2zelenac..precti si par knizek o cecku a pak neco povidej o prasarnach ;)#
#je to standardni zkraceny if ;) nebo spis jednoprikazovy..abych byl konkretnejsi..


Pokud je to jednoprikazovy if, pak proc se to pise na dvou radcich ??
Stacilo by napsat:
if(a<10) x++;

To je to stejne, jako bych napsal :
cout 

<<
"Hello world"
<<
endl;

a rekl, ze v tomto prikazu neni za "Hello world" strednik..
Nebo ne..??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jjk
mallox0
Návštěvník
25. 4. 2007   #11
-
0
-

2Jeyekomon a dalsi panove..opravdu si prectete uvod do programovaciho jazyka c a c++..bile znaky jako jsou mezery, tabelatory, znaky novych radku jsou pri preprocessingu zahazovane..a to diky sematnickym a lexikalnim pravidlum jazyka..to co po prvni kroku "prekladu" vznikne je "jeden dlouhy a souvisly text", ktery se jiz pak predava dal..nebudu vam tu popisovat funkci prekladace..
a strednik se pise za prikazy a vyrazy (ne vzdy) a pokud autor tohoto prispevku neni schopen si precist prvni kapitolu jakekoliv knizky o programovani, tak to je zle..a ztracite tady cas jak svuj, tak i muj ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
Tomáš Jeziorský0
Stálý člen
25. 4. 2007   #12
-
0
-

mallox píše:#
# 2Jeyekomon a dalsi panove..opravdu si prectete uvod do programovaciho jazyka c a c++..bile znaky jako jsou mezery, tabelatory, znaky novych radku jsou pri preprocessingu zahazovane..a to diky sematnickym a lexikalnim pravidlum jazyka..to co po prvni kroku "prekladu" vznikne je "jeden dlouhy a souvisly text", ktery se jiz pak predava dal..nebudu vam tu popisovat funkci prekladace..#
#a strednik se pise za prikazy a vyrazy (ne vzdy) a pokud autor tohoto prispevku neni schopen si precist prvni kapitolu jakekoliv knizky o programovani, tak to je zle..a ztracite tady cas jak svuj, tak i muj ;)


Omlouvam se za svuj nazor, C++ sem se zacal ucit teprve pred tydnem a navic pomerne laxne, takze mam za sebou teprve 1. lekci kurzu C++ .
Doufam, ze to neni duvod, proc bych sem nemohl vlozit svuj (ac uz chybny) nazor.
Chybami se clovek uci..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jjk
filczek0
Newbie
25. 4. 2007   #13
-
0
-

To Jeyekomon: to máš recht kámo, sem v tom s tebou ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
filczek.wz.cz
25. 4. 2007   #14
-
0
-

To mallox: omg, nekoho takovyho jsme tu zrovna potrebovali.. Vsechno vi, vsechno zna, a kdyz ne, tak se zepta doma, ze :-)
Ne, stojim si za tim, ze je to prasarna.. Jsem toho nazoru, ze zavorky by se tam meli psat vzdycky, at uz je tam jeden nebo sto prikazu.. Ne nadarmo se nam snad rika "zavorkari". Ano, zdrojak bude sice o par bytu vetsi, ale zato bude daleko prehlednejsi, coz se v dnesni dobe vidi hodne malo... To uz bychom rovnou mohli zmigrovat na Delphi..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
25. 4. 2007   #15
-
0
-

zmigrujte na python. žádný závorky, ale přehledný odsazení;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
mallox0
Návštěvník
25. 4. 2007   #16
-
0
-

2Jeyekomon..neomlouvejte se za svuj nazor, ale za to, ze se ptate, aniz byste prilozil usili si to najit ci vyhledat..;)
jinak fora jsou od toho, aby se lidi ptaly a ti co vedi radili..ale dle meho nazoru 90 procent lidi se zde jen pta a ceka, ze jim bude vse zodpovezeno..tak se nikdo nenauci programovat..ja driv delal neco podobneho..sic jsem se nevyptaval, ale cetl jsem knizku a jen projizdel kod..a pak jsem si myslel jak tomu rozumim, ale kdyz prislo na vec, tak jsem nevedel jak to, jak neco jineho..
cili vzit knizku a jet od kapitoly ke kapitole..vsechny kody si napsat a zkusit zkompilovat..tak na 20 procentech se zadrhnete, ze neco nepujde, ale kdyz k tomu prilozite usili, tak to bravurne zvladnete (sam!!) a i pocit z toho bude pekny..pokud vsak ani po usili (delsim!!! po premysleni nad problemem!!!! vyhledani odpovedni na podobny nazor!!!!!) odpoved nenajdete, pak je cas polozit dotaz..;)
napr. vas dotaz je popsan v prvnich kapitolach kazde knizky o programovani od c pocinaje pres java a c# (i dal) konce..proto take zde snazim poucovat..neni to nic proti vam..ale proti te vasi lenosti..avsak tu nejste sam takovy..tak mi pomozte ji vytlacit z toho fora..:) at vypada aspon trosku profesionalne ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
25. 4. 2007   #17
-
0
-

Blujacker píše:#
# zmigrujte na python. žádný závorky, ale přehledný odsazení;)


Kdyz ja se v tech zavorkach desne vyzivam :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mallox0
Návštěvník
25. 4. 2007   #18
-
0
-

2zelenac..mohu vedet vas vek?! staci v rozmezi po 5ti ;)
jen me zajima jak moc jste zkuseny "zavorkar" ;)
diky
//edit
uz vidim..10-15..no nerekl bych, ze to je moc velky vek na to, abyste tvrdil neco o prehlednem kodu atd..ale tot vase vec ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
Tomáš Jeziorský0
Stálý člen
25. 4. 2007   #19
-
0
-

To mallox:
Ja sem jen po vasi rade tehdy reagoval na prispevek od "midin" .
Vyjimecne sem nepouzil sve minimalni znalosti jazyka C++ ale trochu inteligence a prislo mi, ze jeho reakce:

midin píše:#
# To mephi: Opravdu? A co třeba:#
#

#
#...#
#if(a<10)#
#x++;#
#...#
#



je dle meho nazoru nesmyslna, jelikoz je to pouze jeden prikaz rozdeleny na dva radky, takze o pripadnem stredniku nema cenu vubec uvazovat.
Take sem uvedl podobny prikaz na jeden radek rozdeleny na nekolik radku (Hello_world) i tady nema smysl premyslet o strednicich na koncich jednotlivych radku..
Doufam, ze jsem svou myslenku dostatecne reprezentoval, doufam, ze je spravna..

PS.: Ano, hodlam si sehnat nejakou vhodnou literaturu a pred dotazem zde ji nejprve prolistovat, taky bych rad poskytoval sve vedomosti mene zkusenejsim, ale chce to cas, nez nejakych nabydu.. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jjk
mallox0
Návštěvník
25. 4. 2007   #20
-
0
-

2Jeyekomon doporucuji si zajit do knihovny vypujcit nebo si aspon precist jednu kapitolku..vyjadrovani ne vsech autoru vam muze sednout ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
sn3d0
Věrný člen
25. 4. 2007   #21
-
0
-

Musim sa priklonit na stranu mallox. Pre mna je prasarna zase davat aj jednoriadkove if-y do zatvoriek. Dovod? Skoro vsade testujem navratovu hodnotu funkcii. Kazda funkcia ked uz nic, tak vracia 0 alebo 1.A taketo testovanie prevadzam hlavne u funkcii ktore sa skladaju z dalsich funkcii. Ak by som za kazdym ifom potom daval { } a kazdu zatvorku na novy riadok, vtedy by sa len kod stal neprehladny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
25. 4. 2007   #22
-
0
-

To sn3d: Souhlasím. A vězte, že sn3d už za sebou zkušenosti má :)
To Jeyekomon: Kód který jsem zde uvedl obsahuje 2 příkazy (if je příkaz, inkrementace je příkaz).
To mallox:

mallox píše:#
# 2midlin nerekl bych ze zrovna bity..;)


A co tedy? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
25. 4. 2007   #23
-
0
-

To midin:
bit - zakladni jednotka informace (bit - kouse; bit - BInary digiT)
byte - jednotka MNOZSTVI informace, v pocitacich vetsinou oznaceni pro 8 bitu (neboli "oktet")

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mallox0
Návštěvník
25. 4. 2007   #24
-
0
-

2midin viz prispevek od Zelenace ;)
+ bit je 1 nebo 0..zavorka je char..rozsah hodnot 0-255 (uchar)..tot 2^8..cili jeden byte..dve zavorky = 2byty = 16bitu ;)

//edit ceske nazvoslovi :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
26. 4. 2007   #25
-
0
-

To Zelenáč + To mallox: To je tak když člověk nevnímá :( Omlouvám se - samozřejmě - char má velikost jeden bajt (byte).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomáš Jeziorský0
Stálý člen
26. 4. 2007   #26
-
0
-

To midin:

To Jeyekomon: Kód který jsem zde uvedl obsahuje 2 příkazy (if je příkaz, inkrementace je příkaz).


Ha, tak se pouziti me inteligence nevyplatilo, no co uz..
dik za vysvetleni.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
jjk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 77 hostů

Podobná vlákna

Středníky; — založil Bystroušák

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý