Prenasobenie a scitanie edit boxu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prenasobenie a scitanie edit boxu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrenasobenie a scitanie edit boxu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Rišo Kakaš0
Stálý člen
24. 4. 2007   #1
-
0
-

Robim program ktory ma vela edit boxov. Do kazdeho edit boxu napisem cislo on tieto cisla zoberie a kazde prenasoby inou hodnotou a potom vsetky scita. Trocha som sa zasekol pri tom prenasobeni a scitani edit boxov. Bol by som velmy vdacni keby ze mi pomozete. Tu je kod ktory som spravil pre ten ucel ale nejak to s nim nefici:



if(lParam == (LPARAM)kalkulovat) {
for(i = 0; i <= 33; i++) {
GetWindowText(editBox[i], pocet[i], -1);
pocetInt[i] = (char)pocet[i];
vysledok[i] = pocetInt[i] * cena[i];
}
vysledokSpolu = vysledok[0] + vysledok [1] ...
_stprintf(vysledokSpoluChar, "%d", vysledokSpolu);

SetWindowText(spolu, vysledokSpoluChar);
}


Predom diky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
24. 4. 2007   #2
-
0
-

Nejak jsem neporozumel otazce, muzes to trochu blize specifikovat - co znamena, ze to nejak nefichci??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rišo Kakaš0
Stálý člen
24. 4. 2007   #3
-
0
-

no predstavoval som si to tak ze ziskam obsahy edit boxov prevediem ich na integer a budem z nimy pracovat ale nejde to asi pouzivam zlu funkciu na prevod. A otazka znie neviete ako by som to mal upravit aby to fungovalo?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
24. 4. 2007   #4
-
0
-

znate postup zvany debugging ?

dalsi vec:
vubec to neni lehky poradit protoze nevime jak jsou ty promenny deklarovany zda je vysledok ci cena int se mohu jen domnivat, bud pouzivejte [podtrzene]madarskou notaci[/podtrzene] nebo sem dejte vicero kodu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Rišo Kakaš0
Stálý člen
25. 4. 2007   #5
-
0
-

nj takze vysledok je pole typu int a cena takties cize som ich deklaroval takto:



int vysledok[34];
int cena[34] ={
1000,
5000, ...
} ;

debugging mi vela nehovri ked vobec nieco pocul som uz ale to je asi tak vsetko

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
25. 4. 2007   #6
-
0
-

okamzite zahodte dev-cpp! a jdete si zjistit co je debugging aby ste se priste nestrapnil hlaskou: vono to nekde nefunguje ;-)

pisu z hlavy

int iVysledok[34];

int iCena[34] ={1000,5000, ...} ;

if(lParam == (LPARAM)HwndKalkulovat) {
for(i = 0; i <= 33; i++) {
int iLength = GetWindowTextLength(HwndEditBox[i]);
if ( iLength == 0 )continue;
GetWindowText(HwndEditBox[i], iPocet[i], iLength);//-1 nahrazeno iLength
a nebo lepete nahradil bych GetWindowText -> GetDlgItemInt
//pocetInt[i] = (char)pocet[i]; - nevim jak je deklarovan pocet a pocetInt
vysledok[i] = pocetInt[i] * cena[i];
}
vysledokSpolu = vysledok[0] + vysledok [1] ...
_stprintf(szVysledok, "%d", vysledokSpolu);

SetWindowText(HwndSpolu, szVysledok);
};



*******
ma ukazka GetDlgItemInt
int iPocetSipek = GetDlgItemInt(hwndDlg, IDC_EDIT_SIPKY, NULL, FALSE);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Rišo Kakaš0
Stálý člen
25. 4. 2007   #7
-
0
-

diky ti moc za pomoc velmi si mi pomohol

PS: to si hovoril v mnoznom cisle alebo si mi vikal? ked si vikal tak pls nabuduce mi tikaj :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rišo Kakaš0
Stálý člen
25. 4. 2007   #8
-
0
-

este jeden dotaz :)



int iPocetSipek = GetDlgItemInt(hwndDlg, IDC_EDIT_SIPKY, NULL, FALSE);

chapem 1. parameter funkcie ale ten 2. neviem co tam ma byt co urcuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
25. 4. 2007   #9
-
0
-

mno ok jak chces budem tykat.....

UINT GetDlgItemInt(


HWND hDlg, // handle to dialog box
int nIDDlgItem, // control identifier
BOOL *lpTranslated, // points to variable to receive success/failure indicator
BOOL bSigned // specifies whether value is signed or unsigned
);


ID je to cisilko:
HWND g_hwndEditName;

#define idEditName 10102

nebo pokud vytvaris na dialogu tak to jmeno na dialogu....
snad je to jasne kdyz ne klidne se ptej

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Rišo Kakaš0
Stálý člen
25. 4. 2007   #10
-
0
-

diky za vysletlenie takto mi to vyzera:



if(lParam == (LPARAM)kalkulovat) {
for(i = 0; i <= 33; i++) {
//int iLength = GetWindowTextLength(editBox[i]);
iPocet[i] = GetDlgItemInt(editBox[i], idEditName, NULL, FALSE);
/*if (iLength == 0) {
continue;
}*/
iVysledok[i] = iPocet[i] * cena[i];
}

vysledokSpolu = iVysledok[0] + iVysledok [1] + iVysledok [2] + iVysledok [3] + iVysledok [4] + iVysledok [5] + iVysledok [6] +
iVysledok [7] + iVysledok [8] + iVysledok [9] + iVysledok [10] + iVysledok [11] + iVysledok [12] + iVysledok [13] +
iVysledok [14] + iVysledok [15] + iVysledok [16] + iVysledok [17] + iVysledok [18] + iVysledok [19] + iVysledok [20] +
iVysledok [21] + iVysledok [22] + iVysledok [23] + iVysledok [24] + iVysledok [25] + iVysledok [26] + iVysledok [27] +
iVysledok [28] + iVysledok [29] + iVysledok [30] + iVysledok [31] + iVysledok [32] + iVysledok [33];

_stprintf(cVysledok, "%d", vysledokSpolu);
SetWindowText(spolu, cVysledok);
}



ale vysledok je stale nula neviem ale asi som zle pouzil funkciu GetDlgItemInt a stale to asi vybera hodnotu nula nechapem to :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
25. 4. 2007   #11
-
0
-

koukam na to jen okem a je to jasne, kdyby si vsak mel silny nastroj ktery umi DEBUGGOVAT vedel byste sam kde je zadrhel, takze po dokonceni tohoto projektu se podivej na takovy silny nastroj !

   if(lParam == (LPARAM)kalkulovat) {

for(i = 0; i <= 33; i++) {
//int iLength = GetWindowTextLength(editBox[i]);
iPocet[i] = GetDlgItemInt(editBox[i], idEditName, NULL, FALSE);


zacatecnik napsal:

UINT GetDlgItemInt(

HWND hDlg, // handle to dialog box
int nIDDlgItem, // control identifier
BOOL *lpTranslated, // points to variable to receive success/failure indicator
BOOL bSigned // specifies whether value is signed or unsigned
);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Rišo Kakaš0
Stálý člen
25. 4. 2007   #12
-
0
-

aj tak nechapem som s toho lama nechapem v com je chyba :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
25. 4. 2007   #13
-
0
-

handle dialogu je prvni parametr, id prvku je parametr druhy

rozlisuj mezi :
hadnle: okna, prvku
a treti vec: id prvku

vic nevim co ti mohu poradit kdyz nemam po ruce tvuj kod, ale hlavne sem nedavej casti to by se jeden zvencnul kdyz to musim predelavat do meho projektu ty tve casti...takze jestli to stale nechapes posli mi sem nebo na email popr icq kdyz bude potreba ten projekt a ja ti ho prepisu i s komentari ale kusy kodu fakt neberu

Zacatecnik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Rišo Kakaš0
Stálý člen
25. 4. 2007   #14
-
0
-

pls napises mi na ICQ aby si mi s tym pomohol?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rišo Kakaš0
Stálý člen
25. 4. 2007   #15
-
0
-

zaujimave podarilo sa mi to sprovznit s funkciou GetWindowText takze diky za ochotu a pomoc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
25. 4. 2007   #16
-
0
-

jak myslis

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 204 hostů

Podobná vlákna

Winapi pozadí Edit boxu — založil vollf82

Sčítanie polí — založil nitrexx

Sčítanie položiek — založil tomas2245

Mazani boxu — založil Hurys

Teletext do boxu — založil Matěj Andrle

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý